Rentolavan uniikki tunnelma tallentuu elokuvaksi

rokkidvd07.jpgRentolavan omaleimaista festarifiilistä tallennetaan parhaillaan dvd-muotoon kymmenen hengen kuvausporukan voimalla. Valmistumassa ei kuitenkaan ole vain Ilosaarirockin mainosfilmi, vaan oikea dokumenttielokuva, joka kulkee tässä vaiheessa vielä nimellä “Rentoelämä”.


Projektia vetää Ilosaarirock-organisaatiossa jo useampia vuosia kuvausvastaana toiminut Oskari Huttu ja toisena ohjaajana on Aleksi Rai. Popmuusikkojen arkistoihin tallennetun kuvamateriaalin lisäksi Hutun toimesta Ilosaarirockista on aikaisemmin nähty muun muassa musiikkimakasiiniohjelmaa Subtv-kanavalla.
- Tulevan tallenteen esikuvana voi pitää vaikkapa Woodstock-elokuvaa, kertoo Oskari Huttu.
- Musiikin ja bändien lisäksi elokuvaan on tarkoitus tallentaa ajankuvaa nyky-Suomen nuorison näkökulmasta, hän tarkentaa.

rokkidvd19.jpgMusiikkitaltiointien lisäksi elokuvassa haastatellaan niin artisteja kuin yleisöäkin.
- Kysymysten peruskaari kulkee yleensä musiikin ja reggaen kautta ihmisten näkemyksiin nykymaailman menosta. Riippumatta iästä ja siitä, onko kyseessä alakulttuurin edustaja tai aivan normikansalainen, ihmisten puheissa korostuu nykyisen yhteiskunnan kilpailullisuus ja sen luomat suoriutumispaineet, Huttu kertoo haastattelujen annista.

Kun kahden päivän kuvausrupeamassa on päästy sunnuntai-iltapäivään, on Oskari Huttu tyytyväinen kertyneeseen materiaaliin.
-Uskaltaisin sanoa, että hyvä elokuva on tulossa. Mukana on monipuolisesti niin omituista, sekavaa, älykästä, filosofista ja hauskaa materiaalia. Elämänmakuista, hän tiivistää.

Frokkidvd17.jpgestariolosuhteissa tapahtuva elokuvan tekeminen sisältää myös omanlaisiaan haasteita.
-Päällimmäinen haaste on tietenkin sää. Etukäteen katsottiin kauhuissamme säätiedotuksia, jotka lupasivat vaikka mitä komeettamyrskyjä Ilosaarirockin ajaksi. Myös yleinen meteli ja musiikki asettavat ääniteknisiä haasteita.
- Tuolla on jatkuva sotatanner meneillään kun koko ajan tapahtuu ja pitää vain toivoa että osuisi oikeaan paikkaan oikeaan aikaan eikä missaisi mitään mielenkiintoista, Huttu kuvaa dokumenttielokuvan tekemiseen liittyviä erityispiirteitä.
Joensuun Popmuusikoiden tuottaman dvd-julkaisun tulisi olla kaupoissa syksyllä. Dokumenttielokuva esitetään myös Yle Extralla, minkä lisäksi kanavalla nähdään Oskari Hutun sekä filmiryhmänsä koostamia puolen tunnin ohjelmia Ilosaarirockista ja Rentolavalta.

Teksti: Kaisu Parviainen
Kuvat: Panu Kontkanen

3 vastausta artikkeliin “Rentolavan uniikki tunnelma tallentuu elokuvaksi”

  1. nuuska muikkunen kirjoittaa:

    millähän perusteella tähän filmiin sit matskua poimitaan?:D itekkin oltiin kuulemma aamun pikkutunneilla puoli vahingossa päästy haastateltavaks..

  2. aapee kirjoittaa:

    Koskahan kyseinen dokkari näytetään yleltä?

  3. simo kirjoittaa:

    eihän nyt jumalauta ilman haastateltavien suostumusta voi mihinkään elokuvaan laittaa mitään. itellä tuli siinä sikailtua sen verran että on työpaikkaki vaakalaudalla. jätkät vain tuli kuvaamaan eikä ollu mitään puhetta mihin se tullee. ajateltiin vain että se on joittenki kotivideoa.