Arkisto: 'Rokin tekijät'

Www-sivujen verraton velho

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

ihmiset_tommirinne_pk03.jpgIlosaarirockin informatiivisuudellaan ja käytännöllisyydellään loistavat internetsivut eivät ole syntyneet itsestään. Niiden takana hääräilee näkymättömiä työmyyriä, joista ahkerin ja korvaamattomin lienee Tommi Rinne, sivuston ympärivuotinen päivittäjä ja vapaaehtoistyöläinen.Lue koko artikkeli »

Hieronta talkoolaisen apuna

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

ihmiset_hieroja_tp01.jpgRokissa osalla talkoolaisista on neljän vuoden ajan ollut mahdollisuus virkistäytyä hierojan käsissä. Taukotuvan vieressä on avoinna viikolopun ajan hierontapiste, jossa talkoolainen ehtiessään voi pistäytyä. Alueella voi törmätä myös kiertävään festivaaliterapeuttiin, joka tarjoaa helpotusta artisteille ja festivaalin vastaaville.Lue koko artikkeli »

Kysy neuvoa infopisteestä

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

ihmiset_info-kirsi_tp01.jpgIlosaarirockin infopisteestä ei voi kysyä liian tyhmiä kysymyksiä. Vaikka asiakkaita riittääkin tasaisena virtana, ei Kirsi Lackman ole vielä kohdannut mitään sellaista kysymystä, jota ei voitaisi tavalla tai toisella selvittää.
- Kyllähän meiltä voi kysyä mitä vaan. Ja jos en itse osaa vastata, eiköhän joku meistä osaa, Kirsi hymyilee.
Lue koko artikkeli »

Rokin 1929 talkoolaista

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

Lähes jokainen Ilosaarirockin 1929 talkootyöntekijästä käy festariviikonlopun aikana henkilöstön toimipisteessä. Kiireisen viikonlopun aikana pisteellä vastataan moniin kysymyksiiin, jaetaan lukuisia ruokalippuja, rannekkeita, passeja, paitoja tai myydään vaikka klubilippuja.Lue koko artikkeli »

Harjan varteen otettavat talkoolaisemme

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

Festaripäivien kääntyessä ehtoon puolelle useimmat muistavat ajatuksillaan siivouspalveluita eritoten silloin, kun katse on kohdistettuna maan pintaan. Rokkitanner on tuolloin usein vaihtanut väriään tummanruskeasta tai ruohonvihreästä johonkin päinvastaiseen - kiitos maahanheitettyjen roskien. Lue koko artikkeli »

Kaljahanan nupin varressa

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

Toisille anniskelualueiden kaljahananvaluttajat tulevat Ilosaarirockin aikana tutuiksi, toisille taas eivät. Joka tapauksessa työ ei ainakaan tältä talkoolaisryhmältä lopu kesken. Tämän takia esimerkiksi YleX-lavan anniskelualueella työskentelee jatkuvasti noin 20 tuopintäytön taitajaa.

Lue koko artikkeli »

Järkkäri pitää huolta

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

jarkkarit_mh01.jpgAivan korvaamaton ja lainkin vaatima asia, joka tehdään Rokissakin suurelta osaltaan talkootyönä, on järjestyksen turvaaminen. Useat urheiluseurat keräävät paikalle talkoohenkistä väkeä vahtimaan alueen rajoja ja turvaamaan hyvää Rokkitunnelmaa. Joensuun Hiihtoveikot ovat saaneet alueekseen Linnunlahden leirintäaluetta rajoittavan aidan pääsisäänkäynnin läheisyydessä.Lue koko artikkeli »

Ne korvaamattomat korvaajat

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

Yksi ryhmä Ilosaarirockin toimivuuden takana ovat varahenkilöt. Heidän käyttöönottonsa ei aina merkitse sitä, että kaikki muut keinot on jo käytetty ja maailmanloppu on tuloillaan. He ovat yksinkertaisesti joka paikan höylinä toimivia yksilöitä, joiden hallussa oleva moniosaaminen toimii korvaamattomana valttina.Lue koko artikkeli »

Juomahuolto toimii

Lauantaina 14. heinäkuuta 2007

Tölkkipisteen vastaavan Katja Nissisen päivä on kulunut niin joutuisasti, että hän sanoo jo tulevansa töihin ensi vuonna uudestaan, vaikka edessä on vielä toinen samanlainen päivä. - Kaikki on sujunut oikein hyvin, ja talkoolaiset ovat olleet todella mukavia. Pisteessä on kahdeksan talkoolaista kassalla ja avaamassa tölkkejä. He ovat kaikki koko päivän töissä, mutta aluella tölkkejä talteen keräävät talkoolaiset tekevät lyhempiä vuoroja. Lue koko artikkeli »

Tulevia vaimoja ja voiveitsiä

Lauantaina 14. heinäkuuta 2007

Lauantai-iltaan kääntyvä Ilosaarirock on sujunut ainakin löytötavaratoimiston puolella leppoisasti.

- Huomattavasti vähemmän tavaraa on ainakin tähän mennessä ehtinyt tänne kerääntymään kuin viime vuonna samaan aikaan, kertoo toimiston tiskillä päivystävä Saara Summala.Lue koko artikkeli »