Arkisto: 'Backstage'

Lämpimiä tunteita viilenevässä illassa

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

Kolmaskymmenesseitsemäs Ilosaarirock alkaa kääntyä kohti iltaa, mutta tunteet eivät ole viilenneet, vaikka sää niin teki. Ajoittainen tihku- ja jopa kaatosade ei ole latistanut tunnelmaa eikä etenkään sitä faktaa, että festivaalin kruunaa tänä vuonna supisuomalainen tyttöenergia, kun Tiktak astuu lavalle. Tätä ovat odottaneet varmasti niin itse bändi, yleisö kuin me työläisetkin, sillä Tiktak tuntuu olevan kaikkien suosikki. Eikä syyttä.
Lue koko artikkeli »

Isot autot pussaavat

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

Jos kohta meillä backstage-toimiston vakionaamoilla onkin kohtuurauhaisat oltavat, niin löytyy täältä vastapainoksi myös kunnon actionia ja äijämeininkiä. Aina toisinaan kuulee kysyttävän paitsi talkootyöläisten määrää (1929), myös sitä, minkä verran tavaraa lavan takana festivaaliviikonlopun aikana liikkuu.
Lue koko artikkeli »

Tässä terveellisempi elämä on

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

Tässä elämä on, lauloivat PMMP:n tytöt eilen, mutta me voisimme lisätä lauluun vielä yhden adjektiivin. Lavan takana tuntuu nimittäin olevan varsin tervehenkistä porukkaa niin esiintyjien kuin työläistenkin joukossa. Suurimmat paheet täällä ovat (vähentyneen) tupakoinnin ohella kahvinjuonti ja keksien mussutus, ja silmämääräisesti arvioiden artistienkin koppeihin kärrätään aikaisempaa enemmän hedelmiä ja kasvisvaihtoehtoja.

Lue koko artikkeli »

Terveiset Lontooseen

Sunnuntaina 15. heinäkuuta 2007

terveiseterjalle_vh.jpgSunnuntaina sataa aina, vai mitenkäs se nyt menikään. No, tihkuttaa vain, ei sen enempää. Satoi tai paistoi, olemme selviytyneet työmaalle aamuvarhaisella ja polkaisseet hommat käyntiin. Suurin osa päälavan esiintyjistäkin on jo paikalla, ja olotila aikaisempien vuosien tapaan leppoisa juuri niin kuin pyhäpäivinä kuuluukin.
Lue koko artikkeli »

Miehemme maailmalla

Lauantaina 14. heinäkuuta 2007

Vuosia on vierähtänyt tasan kymmenen siitä, kun näin HIMin Ilosaarirockissa ensimmäistä kertaa. Tuolloin vielä kohtuullisen tuntematon suuruus heitti keikan kolmoslavalla, niin kuin aloittelevat bändit yleensä, ja Ville Valo sai käyskennellä rauhassa muun festivaalikansan joukossa. Mieleen jäi elävästi jo silloin savukkeita vuolaasti tuprutellut tummatukkainen hahmo, joka nojaili kohtalokkaasti mikrofoniinsa.
Lue koko artikkeli »

Rock on tekniikkalaji

Lauantaina 14. heinäkuuta 2007

Vaikka Ilosaarirock myytiin tänä vuonna loppuun ennätysajassa, tuntuu itse alueella olevan tavallista väljempää. Osasyy voi toki olla se, että lavojakin on enemmän, ja väki kenties jakautunut niille tasaisemmin. Meillä backstage officessa sen sijaan on tavallistakin lämpimämmät oltavat, kun toimistokoppimme on aikaisempia vuosia pienempi, ja normaalitoimintojemme ohella viereisessä työpisteessä käy myös vierailevia tähtiä, eli eri artistien henkilökuntaa ja managereita hoitelemassa juoksevia asioita.
Lue koko artikkeli »

Donitsi

Lauantaina 14. heinäkuuta 2007

Meillä on kahvia ja keksejä, mutta ei sentään donitseja - donitsiksi sanotaan sitä ilmiötä, joka saa sateen ja ukkosen kiertämään Ilosaarirockin kaukaa vastoin kaikkia ennusteita. Tai ehkä se onkin vain Ilosaarirockin taikaa, mene tiedä.
Lue koko artikkeli »

Herrasmiesten juhla

Lauantaina 14. heinäkuuta 2007

Hiukan puolenpäivän jälkeen paikalle ilmestyy tyylikäs herrasmies, joka käteltyään allekirjoittaneen kyselee, josko lavan takaa löytyisi sijaa majatalosta. Tottahan toki, vaikkaVille Leinosen ja Chrisse Forever Bandin saapumisaika ei ollutkaan ihan vielä, eikä sitä myöten ihan kaikki järjestelyt valmiina. Mutta ei, se ei haittaa herrasmiestämme, joka on tyytyväinen, kun saa jättää tavaransa säilytykseen. Ja sehän sopii meille.Lue koko artikkeli »

Joka tapauksessa on sää

Lauantaina 14. heinäkuuta 2007

Hyvää huomenta festivaalikansa, backstage tervehtii teitä tänäkin vuonna. Lue koko artikkeli »