Kun kengillä on väliä

Kierrellessäni yhtä Ilosaarirockin ehdottomasti parasta nähtävyyttä, festarialueen myyntikojuja, katseeni ja jalkani jumittuvat välittömästi päälavan jytkeessä sijaitsevaan burberrykuosiseen laatikkoon. Laatikon päällä istuu kaksi nuorta naista, ja sen kuosi tuo mieleeni ukkini jaloista tutut Reino-tossut.
Kyseessä on Ilosaarirockin neitsytmatkalla oleva Reino-koju, jonka ulkopintaa tosiaan koristaa kyseisistä jalkineista tuttu ruskea väritys.

- Kyllähän tämä on ollut monen mielestä aika hupaisa ilmestys. Mutta ihmiset ovat todella kiinnostuneita, ja kojullamme käydään jatkuvasti kaupan lisäksi myös mukavia keskusteluita!
Eikä ihme, sillä tamperelaiset myyntinaiset Linda Huhtinen ja Sanna Hautala todella osaavat asiansa. Ja onhan Reinojen ja Ainojen myynti tullut heille tutuksi jo kahden edellisen festivaalin kautta.
- Näistä on todellakin tullut myyntihitti - nuoret näyttävät ottavan tossumme hyvin omakseen!
Nuorten lisäksi nostalgiajalkineita on tarjolla myös pienemmille festarijaloille.

Paitsi että festivaalien kiertäminen on Reinon ja Ainon kannalta kannattavaa, saavat myös Linda ja Sanna nauttia työympäristönsä eduista. Kojun pyörittämiseen osallistuu yhteensä neljä Reinoille vannoutunutta, joten työvuorojen välissä mahtuu tekemään muutakin. Myyntityö tuntuu kuitenkin jo itsessään olevan tytöille mieluista.
- Reino on rokkaava kenkä!

Teksti: Siiriliina Riikonen