#ilosaarirock miittaa festarilauantaisin

irctapaaminen_haastis_mr02.jpg
Irkkaavat Ilosaarirockin kävijät ovat löytäneet toisensa jo yhdeksän vuoden ajan #ilosaarirock-kanavalta. Sen perusti lappeenrantalainen porukka vuonna 1998. Kanava viettää ensi vuonna 10-vuotismerkkipäiväänsä.

- Silloin pitää keksiä jotain spesiaalia, miettii yksi harvoista jäljellä olevista kanavan perustajajäsenistä, Helsingissä asuva teekkari Tommi Kokki. Hän irkkaa nickillä skoude. - Vuosittainen kanavamiitti on pidetään lauantaisin klo 12 lähellä raviradan porttia. Pitäisiköhän hommata sinne kaljakoju ja muutama bändi, hehee!

Kanavalla on 50-60 irkkaajaa, joista aktiiveja kolmisenkymmentä. Heistä osa on ollut mukana viime vuosituhannelta asti, mutta tuoreempaakin verta tulee mukaan tasaiseen tahtiin. Kävijäpiikki syntyy ennen festaria, jolloin sinne joinii väkeä kyselemään festarineuvoja, ja heti tapahtuman jälkeen, jolloin ihmiset tulevat fiilistelemään festarimuistoilla. - Minulle ja Tommille onkin parina vuonna myönnetty passit, joilla pääsemme klubeille ja vip-telttaan, kertoo Manuksi esittäytyvä kanava-aktiivi, irkkinickiltään KuuFi (alakuvassa keskellä). - Se on mukava huomionosoitus, ja pyrimme olemaan sen arvoisia auttamalla kanavalle tulevia kyselijöitä. Selvitämme festariin liittyviä käytännön asioita heille. Alkuaikoina pidimme myös omia nettisivuja, mutta
siitä sitten luovuttiin, koska Ilosaarirockin omilta sivuilta löytyvät nykyään kaikki käytännön asiat.

irctapaaminen_haastis_mr01.jpg

Puolilta päivin miittiin oli ehtinyt jo kymmenkunta ensimmäistä. - Tällä lailla kerran vuodessa nähdään isolla porukalla, kertoo Jari (alakuvassa vasemmalla), joka irkkaa nickillä chachi. - Pikkuporukoilla nähdään toki muutenkin, esimerkiksi pääkaupunkiseudun kanavalaiset ja joensuulaiset tapailevat jonkin verran.

Kanavalle on tullut aika ajoin kaveriporukoita, mutta myös yksittäisiä ihmisiä liittyy. Maria (alakuvassa oikealla), irkissä twistu, tuli kanavalle vuonna 2003. - En tuntenut etukäteen sieltä ketään! Uusia kavereita tätä kautta on tullut. Tulin rokkiin omien kavereiden kanssa, mutta tänne miittiin pitää aina päästä kanavan väkeä moikkaamaan.
Miittiin piipahtaa myös järkkäriliivit päällä kulkeva Hanna, irkissä cebic. - Järkkärivuorossa olen tänään tässä lähialueella.

Kanavan hengen Tommi tiivistää osuvasti: - Täällä on loistavaa porukkaa! Rokkihenkistä väkeä kaikki.

Teksti:Salla Brunou
Kuvat: Mikael Ropponen