Ensimmäinen festarivieras

00ekavieras_mk01.jpg

Lauantaina keskipäivän lähestyessä pääporteilla on odottava tunnelma. Rokkialueella liikuskelee jo työntekijöitä, mutta itse festarikansa odottelee vielä porttien toisella puolella h-hetkeä. Sen koittaessa portit aukeavat ja festarivieraat siirtyvät järjestysmiesten ja -naisten röntgenin läpäistäväksi. Oikealta puolelta lähestyy tyttökaksikko, mutta takavasemmalta kaartaa nuori mies ripein askelin ensimmäiseksi.


Ensimmäinen festivaalivieras: miltä nyt tuntuu? - Ihan hyvältä, toteaa Mikko Espoosta hymyillen. Oletko aina ekana? - Joo!
Mikko saapui kumppaneidensa kanssa jonottamaan puoli tuntia ennen porttien avaamista. Kengännumerollaan 43 Mikko onnistui raivaamaan helposti tiensä ensimmäiseksi. Ensimmäinen festarivieras on myös ensimmäistä kertaa Ilosaaressa ja odotukset ovat seuraavat: - Parempi kuin Ruisrock, Mikko vastaa muitta mutkitta kysymykseen odotuksista Ilosaarirockin suhteen.

Katsastettavat bänditkin ovat miehellä selvillä. Mikko aikoo käydä ainakin Porcupine Treen, Soilworkin, Opethin ja RJD2:n keikoilla. Tässä vaiheessa jutustelua festarikansaa vyöryy ohitsemme siihen malliin, että ensimmäinen festarivieraskin on piteimmittä puheitta päästettävä alueelle. Ettei himmennetä ensimmäisen kävijän kunniaa, josta Mikko on selvästi mielissään.

Teksti: Katri Simola
Kuva: Markus Korpi-Hallila

2 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen festarivieras”

  1. AntiKristian kirjoittaa:

    kovat jätkät :—D

  2. Disassociated kirjoittaa:

    Löl, nyt hajottaa :————–D ‘EVY METÖÖL