Miksauslavan vasemmalla puolella

Miksauslavan vasemmalla puolella (katse päälavalle suunnattuna) on tavannut toisensa jo kymmenen vuoden ajan parinkymmenen hengen kokoinen festariporukka. Erityiseksi paikan tekee se, että porukka tapaa toisensa samalla paikalla ilosaarirockista toiseen ja ilman erillistä sopimusta.
-Täällä näkee myös sellaisia ihmisiä, joita ei muulloin koko vuoden aikana näe, kertoo viltillä istuskeleva Paula.
Seurueen kantaporukka on opisiskelukavereita Savonlinnasta. Enää ei juuri kukaan asu Savonlinnassa eikä edes Joensuussa. Ilosaarirockiin kuitenkin saavutaan vuosi vuoden jälkeen ympäri Suomen. Kaukaisimmat tulijat ovat eittämättä Paula ja hänen aviomiehensä Tuukka, jotka tulevat paikalle Kiinasta asti.

Vierekkäin istuvat Laura ja Paula jäävät miettimään, miksi kyseinen kohta alun perin valikoitui kantapaikaksi. - No tästä näkyy hyvin lavalle ja ja kun tässä oli kerran tavannut kaikki kaverit, tähän on helppo tulla aina uudelleen, toteaa Laura.
- Ja tässä myös on aina joku tuttu paikalla, Paula lisää.

Seurue on myös jonkun verran muuttunut vuosien varrella, kun kantaporukka on tuonut tuttujaan ja tutut omia tuttujaan paikalle. Myös romansseja mikasauslavan vasemmalla puolella olevalla kantapaikalla on syntynyt. Viltillä istuskelevat Timo ja Saara tapasivat rokissa vuonna 1999 ja viikko sitten pariskunta meni naimisiin. Miksauslavan vasemmalle puolelle Timon aikoinaan toi Paulan mies Tuukka.

Tämän vuotinen Rokki on ollut koko miksauslavan vasemman puolen porukan mielestä oikein onnistunut ja varsinkin lauantain sää ilahdutti tämänkin synkkiä sääennustuksia seuranneen seurueen.
Kysymykseen, mikä Ilosaarirock on erityisesti jäänyt mieleen, on vaikea löytää vastausta. - Kaikki vuodet alkaa olla aika sekaisin päässä, kun niitä on niin monta, Paula nauraa.

Teksti: Kaisu Parviainen