Vihreä Maa ottaa festarilavat haltuunsa

20vihreamaa_mk_02.jpgOmien sanojensa mukaan raikasta ja positiivista musiikkia soittava joensuulaisyhtye Vihreä Maa teki vuosi sitten 12-kuukautissuunnitelman, jonka huipennukseksi suunniteltiin esiintyminen Ilosaarirockissa.

Ja kuinkas kävikään: suunnitelma toteutui, ja niinpä Vihreä Maa esiintyykin sunnuntai-iltana Rekkalavalla. Aivan ensimmäistä kertaa yhtye ei kuitenkaan artistien ominaisuudessa Rokissa vieraile, sillä viisikko on yhtä jäsentä lukuunottamatta tunnettu aiemmin ska-yhtye Monica’s Lipsinä. Kitaristi Ilmari Pihka taas liittyi joukkoon toisesta joensuulaiskokoonpanosta Stusta. Nyt ei enää soi ska, vaan “musiikkia niin särkyneille kuin ilosta pakahtuville sydämmille “, kuten kitaristi Ilmari Pihka uuden yhtyeen tyyliä kuvaa.

Kokemusta festarilavoilta Vihreä Maa on tältä kesältä ehtinyt hankkia jo Provinssirokista. - Festareilla on siksi niin kiva soittaa, kun siellä on iso lava ja tilaa missä melskata. Onhan se ihan juhlaa päästä soittamaan hyviin puitteisiin, toteaa Ilmari. Illan keikan suhteen yhtyeellä on odotuksia auringon paisteesta ja ihmispaljoudesta. - Tai ei se haittaa vaikka sataisikin, kunhan on jengiä, Matti toteaa, mikä onkin hyvä, sillä yhtyeen haastattelun jälkeen sunnuntai-ilta alkaa kääntyä hetkittäin jopa rankkasateiseksi. Vihreän Maan ura ei näillä näkymin jää vain toteutuneeseen 12-kuukautissuunnitelmaan.
- Uusia biisejä on syntynyt hirveästi ja keikkoja on tiedossa, kertoo Heikki tulevasta.

Teksti: Kaisu Parviainen

Kuva: Markus Korpi-Hallila