Vihreä maa väritti sateisen päivän

20vihreamaa_mk_01.jpgRekkalavan ohjelma sai erittäin pirteän päätöksen joensuulaisen Vihreän maan muodossa. Keikka oli tunnelmaltaan paikallisväritteinen, mutta tämän näytön perusteella bändiin kannattaa muutenkin tutustua. Soitto yllytti yleisöä piiritanssiin asti.

Jälleen rekkalavan ohjelma teki toivotun kaaren. Aamulla kaipaamani hyväntuulisuus oli tässä. Vihreä maa on nuori tulokas, mutta tätä bändiä olin sentään aiemmin kuullut. Muistukuvani siitä oli tätä päivää rankempi ja ontuvampi, mutta muistan ajatelleeni kuulleeni jotain mitään en pitkään aikaan. Asiantuntija kuvaili bändiä sanalla harmiton, kaiketi positiivisessa mielessä.

Keikan alkupuolella väkeä ei ollut paikalla kovinkaan paljon, mutta loppua kohden joensuulaispainotteinen yleisö sai vahvistusta myös muualta. Sateen kostuttama yleisö yltyi hyppelemään iloisen asenteen ansiosta. Biisi Ilosaaressa ja bändiläisten tarinointi mahdollisista jatkoista kertoivat turvallisesta kotikenttäedusta.
Totean: ensimmäinen biisi kuullostaa siltä kuin oltaisiin sirkuksessa. Keikan jatkuessa tuntuu siltä, että ollaan sirkuksessa. Mahtavaa. Mukavasti urkuja ja energinen soitto. Sopivasti psykedeelinen. Sanoitukset syleilevät maailmaa, mutta eivät saarnaa. Olisin asiantuntevampi, jos olisin muistanut tanssia keikan aikana.

Teksti: Terhi Lilja
Kuva: Markus Korpi-Hallila