Tässä terveellisempi elämä on

Tässä elämä on, lauloivat PMMP:n tytöt eilen, mutta me voisimme lisätä lauluun vielä yhden adjektiivin. Lavan takana tuntuu nimittäin olevan varsin tervehenkistä porukkaa niin esiintyjien kuin työläistenkin joukossa. Suurimmat paheet täällä ovat (vähentyneen) tupakoinnin ohella kahvinjuonti ja keksien mussutus, ja silmämääräisesti arvioiden artistienkin koppeihin kärrätään aikaisempaa enemmän hedelmiä ja kasvisvaihtoehtoja.


Soijamaidot ja muut aikaisemmin eksoottisina pidetyt elintarvikkeet ovat ihan arkipäivää. Poissa ovat ne ajat, jolloin pää vedettiin täyteen jo ennen keikkaa, eikä täällä kukaan keikkojen jälkeenkään riehu. Bileiden etsijät saavatkin hakeutua viereiseen VIP-telttaan, jossa tosin sielläkin tuntuu olevan tänä vuonna tavallista rauhallisempi meininki. Turhaan ei Ilosaarirockia mainosteta leppoisana ihmisten juhlana!

No, totta puhuen emme ole niinkään hurahtaneet terveysruokafasismiin tai fennovegaaneiksi, vaan Siperia on opettanut tässäkin kohtaa. Kun tekee töitä koko päivän ulkosalla ja liikkuu huomaamattaan aika monta kilometriä, ei pullalla ja pitsalla kovin kauan jaksa. Niinpä meilläkin tunnetaan glykeemiset indeksit (tosin ei niistä kukaan oikeasti puhu) ja tiedetään, että puuro pitää paremmin tiellä kuin viineri. Sekä nopeasti että hitaasti verensokeriin vaikuttaviin välipaloihin satsataan, vaikka kyllä täällä nytkin suklaata tuntuu pyörivän pöydänkulmalla - sitä ei ole siis vielä syöty! Tänä vuonna puheenaiheina ovat lisäksi olleet myös erilaiset älyvaatteet, kosteutta imevät paidat ja sukat, sekä tietenkin kaikki muut varusteet, jotka pitävät oikeat paikat kuivina ja lämpiminä ja toiset taas mukavan viileinä. Hei urheiluväline- ja ravintolisävalmistajat, olisikos tässä sponsoroinnin paikka?

Teksti: Marjut Mutanen