Media

Hyvä mediaväki ja vieraat,

tälle sivulle päivitetään vuoden 2009 Ilosaarirockin lehdistötiedotteet, kuvamateriaali sekä mediaa koskeva yleinen info. Myöhemmin löydät sivuilta myös haastattelupyyntöjä varten artistien yhteyshenkilöt ja tarkemmat festivaaliohjeet medialle.

Toivotamme tervetulleiksi median edustajat ja alan ihmiset tutustumaan festivaaliin. Vastaamme mielellämme kysymyksiin osoitteessa mediailosaarirock.fi.

Ilosaari Summit 2009

Rockfestivaalit ovat tulleet keski-ikään. 60-luvun synnyttämä ilmiö on kasvanut, kypsynyt ja elää tällä hetkellä täydessä kukoistuksessaan. Kuten keski-iässä normaalistikin, asiat alkavat olemaan järjestyksessä, mutta kysymyksiä on paljon. Miten ja miksi ollaan missä ollaan ja mitä seuraavaksi? Ilosaari Summit hakee vastauksia rockfestivaalien ja ylipäätään elävän musiikin kentän peruskysymyksiin. Vuonna 1971 aloittanut Ilosaarirock on hyvä paikka pohtia näitä asioita. Ilosaari Summit on elävän musiikin ammattilaisille tarkoitettu intiimi ja ajankohtainen seminaari- ja keskustelutilaisuus. Tilaisuus, jossa voi rehellisesti kysyä mieltäpainavia kysymyksiä seminaarin panelisteilta ja muilta tilaisuuteen osallistuvilta ammattilaisilta.

Ilosaari Summitin ohjelma tarjoaa alan ammattilaisten näkemyksiä asian eri puolilta. Artisteille keikat ovat muuttuneet levymyynnin sijaan keskeiseksi tavaksi ansaita elantonsa. Media on yhä kiinnostuneempi yhä laajemmasta festivaalitarjonnasta. Tapahtumanjärjestäjät puolestaan kilpailevat yhä kovempaa sekä yleisöstä, artisteista että median huomiosta. Kaikki liittyy kaikkeen ja niitä liitoksia Ilosaari Summit etsii ja löytää.

Seminaarin ohjelmaa kehitetään Music Managers Forum Finland:n ja Ilosaarirockin yhteistuotantona. Tutustu Summitin verkkosivuihin osoitteessa www.ilosaarirock.fi/summit.

Ilosaarirockin akkreditointi on päättynyt

Hakijoille ilmoitetaan päätöksistä sähköpostitse 26.6. mennessä. Mikäli et ole saanut 26.6. mennessä minkäänlaista vastausta, voit tiedustella asiaa osoitteista tuula.tolvanenilosaarirock.fi (musiikkialan ammattilaiset) ja janne.tielinenilosaarirock.fi (media). Akkreditoidut otetaan vastaan check in -pisteellä, joka sijaitsee jäähallin aulassa. Katso pisteen sijainti ja ajoreitti kartasta.

Check in on avoinna seuraavasti:
Perjantaina 17.7. klo 15-22
Lauantaina 18.7. klo 9-20
Sunnuntaina 19.7. klo 11-18

Tietoa Ilosaarirockin majoittumisesta löydät infosivuilta. Huom. Ravi- ja Niittyleirintään päästäksesi tarvitset passin ja rannekkeen.

Liikkuminen festivaalialueen läheisyydessä on sujuvampaa ilman autoa. Tarvittaessa voit käyttää Ilosaarirockin maksullisia pysäköintialueita. Tietoa liikennejärjestelyistä ja pysäköinnistä löydät infosivuilta.

Mediakeitaan sijainti ja palvelut

Mediakeidas, eli Ilosaarirockin lehdistökeskus sijaitsee päälavan backstage-alueella VIP-teltan vieressä. Keidas on avoinna perjantaina klo 18-22, ja lauantaina sekä sunnuntaina klo 12–22. Mediakeitaalla voit käydä työtehtävien merkeissä tai vaikka hengähtämässä festivaalin lomassa. Tullessasi Mediakeitaalle käytä päälavan edestä katsottuna oikeanpuoleista, ns. VIP-teltan porttia. Keitaalla käytössäsi on viisi kannettavaa tietokonetta ja kaksi internet-yhteyksin varattua läppäripaikkaa. Tietokoneet ovat varattu pääasiassa juttujen kirjoittamiseen. Tarvittaessa myös kuvaajat voivat käyttää tietokoneita kuvien siirtoon. Mikäli tarvitset joitakin lisälaitteita, ilmoita siitä etukäteen milja.hirvonenilosaarirock.fi, puh. 050 414 6787.

Haastattelupyynnöt ja artistialue

Ulkomaisten ja kotimaisten artistien haastattelupyynnöt tulee tehdä suoraan levy-yhtiöihin. Tarvittaessa Mediakeitaan henkilökunta välittää pyyntöjä artisteille eteenpäin. Backstagen artistialueille median edustajilla ei ole suoraa pääsyä. Haastattelut kannattaa sopia esimerkiksi päälavan VIP-telttaan tai Mediakeitaan tiloihin. Haastatteluaikojen ja -paikkojen sopimisessa Mediakeitaan henkilökunta auttaa kaikin mahdollisin tavoin.

Ohjeita valokuvaajille

Ilosaarirockin mediapasseihin sisältyy kuvausoikeus. Perussääntö kaikilla lavoilla on, että mediapassilla saa kuvata VAIN lavan edestä, lavan ja mellakka-aidan välissä, KOLMEN ensimmäisen kappaleen ajan salaman kanssa. Lavajärjestysmiehillä voi olla artistin toiveesta tai turvallisuussyistä tästä poikkeavia ohjeita. Bändikohtaisten ohjeiden saamiseksi saavu keikkapaikalle hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään 5 minuuttia ennen keikan alkamista. Kuvaajat eivät saa mennä lavalle tai sen rakenteisiin. Muista myös, että järjestysmiehet vastaavat lavan turvallisuudesta ja he tarvitsevat tilaa hoitaakseen työnsä.

Ohjeita videokuvaajille

Ilosaarirock ei myönnä videokuvauslupia, siksi kaikki kuvausluvat tulee sopia suoraan artistin edustajan kanssa. Festivaalialueella saa kuvata, mikäli saa kuvattavan suostumuksen. Videokameroilla kuvattaessa pätee valitettava perussääntö: kaikki mikä ei ole sallittua on kiellettyä. Lavajärjestysmiehillä voi olla artistin toiveesta tai turvallisuussyistä lisäohjeita. Bändikohtaisten ohjeiden saamiseksi saavu keikkapaikalle hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään 5 minuuttia ennen keikan alkamista. Kuvaajat eivät saa mennä lavalle tai sen rakenteisiin. Muista myös, että järjestysmiehet vastaavat lavan turvallisuudesta ja he tarvitsevat tilaa hoitaakseen työnsä.

Rokkipressi ja muuta infoa

Ilosaarirockin järjestäjän, Joensuun Popmuusikot ry:n, yleinen rokkipressi on lauantaina ja sunnuntaina suomeksi klo 17.00 ja englanniksi klo 18.00. Ilosaarirockia koskeva informaatio päivitetään Mediakeitaan ilmoitustaululle ja Ilosaarirockin verkkosivujen media-osioon.

Yleistä infoa niin Ilosaarirockista, Joensuun Popmuusikot ry:stä kuin Joensuun kaupungista saat Mediakeitaalta.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin osoitteessa mediailosaarirock.fi.

Pressikuvia

The Dillinger Escape Plan
Lataa JPEG-tiedosto (3240 × 2176 px, 4,17 Mt)


Dizzee Rascal
Kuva: Tim & Barry
Lataa JPEG-tiedosto (839 × 1131 px, 263 Kt)


Femi Kuti
Lataa JPEG-tiedosto (4252 × 3191 px, 946 Kt)


ISIS
Kuva: Robin Laananen
Lataa JPEG-tiedosto (3450 × 2296 px, 5,0 Mt)


Killing Joke
Lataa JPEG-tiedosto (2533 × 2544 px, 780 Mt)


Röyksopp
Kuva: Stian Andersen
Lataa JPEG-tiedosto (1654 × 2209 px, 423 Kt)


Anna Järvinen
Lataa JPEG-tiedosto (2338 × 2976 px, 1,33 Mt)


Obituary
Lataa JPEG-tiedosto (3008 × 2000 px, 2,47 Mt)


Children of Bodom
Lataa JPEG-tiedosto (3590 × 2717 px, 1,33 Mt)


Stratovarius
Kuva: Ville Akseli Juurikkala
Lataa JPEG-tiedosto (2912 × 4368 px, 1,69 Mt)


PMMP
Lataa JPEG-tiedosto (1575 × 2362 px, 1,33 Mt)


Ilosaarirock 2009 juliste
Lataa PDF-tiedosto (494 Kt)
Lataa PNG-tiedosto (4134 × 7015 px, 173 Kt)