Rock-työläisen päiväkirja - Elämää viihteen eturintamassa!

Päiväkirjat 16.4.–15.5.2007

Maanantai 16.4.2007

Heh, tein ostotarjouksen kerrostalohuoneistosta. En mie jaksa enkä kerkeä mitään pihoja haravoimaan ja nurmikoita leikkailemaan, saatana. Mie haluan olla urbaani. Seuraavaksi jos ostan talon niin ostan sen jostain hevon vitusta. Tai sitten hommaan kaupunkikämpän rinnalle kesämökin, jonne pääsee aina mököttämään kun siltä tuntuu. Eli päivittäin.

Kirjoitin kolme pakinaa puhtaaksi aamulla. Kävin salilla tekemässä olkapäitä, vatsaa ja hartioita. Maistui paskalle.

Uusi Type 0 Negative on nyt hallussa. Kuulostaa aika pirteälle. Tilasin samalla Kumikamelin uusimman, se kun on jostain syystä jäänyt väliin, vaikka Tuuliajolla –keikkojen aikana kuulinkin siitä jonkun raakamiksauksen ja se kuulosti taivaalliselta.

Aika kiva sattuma. Ostin Type 0 Negativen levyn ja pääsin sen jälkeen rekisterinumeroharrastuksessani numeroon 666. Eli olen edennyt numerojärjestyksesssä numerosta 1 eteenpäin. Aikaa on mennyt lähes neljä vuotta, heinäkuussa taitaa tulla täyteen. Mutta tästä taisin kertoa jo vuosi sitten. Toisaalta, mitäs väliä sillä on, miehän toistan itseäni muutenkin. Elän luupissa.

Pokaalin keikkajuliste alkaa olla valmis. Sivenius ei ole kuitenkaan saanut laitettua omaa passikuvaansa sen tekijälle. Ehdotin, että laittaa sen tilalle apinan kuvan. Saa nähdä kuinka käy. Kokoelman kannethan valmistuivat jo viikonloppuna. Hyvät tuli.

Nyt käyn Pokaalin tiedotteen kimppuun, josta Rikala on tehnyt jo pohjaversion. Miun tehtävä on pilata se. Ja ajattelin ensi yönä tehdä myös pari NO SORI! -uutista. Sain viime yönä keikkapäiväkirjat eteenpäin ja se helpotti elämää kovasti.

Olen kone.

Tiistai 17.4.2007

Aamu alkoi taas pakinoilla. Kirjoitin kolme puhtaaksi. Nyt puhtaaksikirjoitettuja on kasassa 45 kappaletta. Vielä vajaat kymmenen ja sitten saa riittää. Kyllä siitä määrästä yhden kirjasen saa.

Viime yö meni NO SORI! -juttuja tehdessä. Niistä taisi tulla aika kelvollisia. Samoin Pokaalin lehdistötiedotteesta. Rikala sensuroi sitä vähän, mutta se taisi olla hyvä juttu. Jostain tuli jo palautettakin, että paras tiedote aikoihin. Pitäisiköhän vaihtaa alaa?

Keksin siinä kirjoitellessani pakina/kolumnikokoelmalle nimenkin. En vieläkään muuten ole osannut päättää kumpi siitä tulee. Onko ne jutut niin hauskoja muka, että niitä voi sanoa pakinoiksi? Toisaalta ei ne niin vakaviakaan ole, että niitä voisi sanoa kolumneiksi. Mie olen kutsunut niitä roiskeiksi ja se Roiskeita on kirjan työnimikin. Nyt tuli parempi nimiehdotus mieleen: Kuka keksi sauvakävelyn?

Vittu, se on nerokas nimi. Katsotaan meneekö Likellä läpi.

Kävin salilla treenaamassa vatsaa, jalkoja ja vähän hauiksia. Maistui käsittämättömän paskalle. Hain bootsit suutarilta ja leikin loppuillan tytön kanssa. Nyt on yö ja kirjoittelen tätä. Aamulla Helsinkiin, lähtö on ennen kuutta. Kiinnostaa ihan vitusti. Sitä ennen pitäisi tarkastaa vielä sähköpostista faktat Provinssirockin telkkari- ja radiomainosta varten. Lupasin hätäpäissäni tehdä sellaisenkin, kun oikea henkilö sitä kysyi. Se tehdään perjantaina Tampereen keikan yhteydessä.

Ai niin, keksin Pokaalin kiertueelle nimen Infernon lehtimainosta varten: Omilla lomilla, haku päällä -kiertue 2007.

Huominen menee siis Helsingissä. Kaksi haastattelua sekä Kotiteollisuuden ep:n masterointi. Ja torstai-aamuna on lähtö Poriin ja keikoille. Luulen, että palaamme asiaan vasta ensi viikolla, raskas päiväkirja.

Tiistai 24.4.2007

Luulinpa oikein. Kiirettä on taas pitänyt.

Eilinen meni vielä viikonlopusta toipuessa. Siitä voi taas lukea osoitteesta www.kotiteollisuus.com. Ei siellä mitään erityistä ole. Samaa vanhaa paskaa. Keikat sitä keikat tätä ja sitten juotiin vähän viinaa.

Äijät alkoi viime perjantaina. Katsojia oli kuulemma ollut mukavasti, jotain 213 000. Reilusti enemmän kuin Nelosen uutisilla. Mitä tämä kertoo kansastamme?

Vaikka eilen vielä sattuikin kävin silti salilla tekemässä vatsaa, tissejä ja hartioita. Yhtä helvettiähän se oli. Tänään juoksin 8 km. Helvettiä oli sekin.

Tuli taas vähän kulutettua viime viikonloppuna. Ostettiin firman piikkiin iPodit ja uudet puhelimet. Hongisto osti vielä kamerankin. Aika kreisiä. Mie olen sopinut yhden tutun autojobbarin kanssa, että käyn Mikkelin nurkilla katsomassa Hummeria, kun ajamme Oulun suuntaan keikoille ylihuomenna. Vielä kreisimpää. Jotain kevätmaniaa varmaan.

Tänään olen tehnyt kaksi haastattelua. Jonnekin Lapin kansaan ja sitten johonkin Vaunu -ohjelmaan. Pitää ruveta nyt tosissaan rauhoittamaan näitä mediahässäköitä, eihän tässä kerkeä enää edes ryyppäämään. Tai urheilemaan. Tai tekemään sitä miun pakinakokoelmaa. Sain tänään pari pakinaa tosin kirjoitettua puhtaaksi, mutta aika hätäistä on. Ei kerkeä keskittymään. Viime yönä, kun laitoin Keskisuomalaisen pakinan eteenpäin, ilmoitin, että toukokuun puolivälissä loppuu sitten se homma. Ei irtoa enää millään, maistuu työlle koko paska.

NO SORI! sen sijaan maistuu taivaalliselle. Mennään huomenna Sinkkosen kanssa Kouvolaan sketseilemään Hyyrysen kanssa. Suunnittelilla on lisäksi ensi keikkareissulla tehdä Mustanaamio -elokuva sekä paljon muutakin sälää NO SORIn kotisivuille.

Vittu, mie olen 37 vuotta ja käytän aikaani tällaiseen. Mitä helvettiä!?

No, nyt menen tekemään keikkojen biisilistoja Teostoja varten. Ja ajattelin ensi yönä laitella näitä päiväkirjojakin eteenpäin Ilosaaren sivuille.

Tiistai 8.5.2007

Hups, kaksi viikkoa katosi taas jonnekin.

KT:n viimeiset keikat olivat vappuna. Viimeisin reissu kesti vapaapäivineen viisi päivää. Tärisin koko viime viikon, en uskaltanut käydä edes urheilemassa. Ratkaisevin huonon elämän tuoja oli se vapaapäivä. Käytimme sen Mustanaamio–elokuvan kuvauksiin. Rankin kokemus koskaan.

Sillä reissulla kävin myös kokeilemassa Hummeria. Olin hieman pettynyt sen jäykkyyteen, vaikka ei se nyt varsinainen yllätys ollut. Huomenna ilmeisesti kokeilen sitä uudelleen. Katsotaan miten käy.

Viime viikko meni siis täristessä. Yritin lomaillakin, mutta ei siitä oikein mitään tullut. Perjantaina piti tehdä se Vaunu -ohjelma purkkiin ja sehän osoittautuikin hämmentäväksi kokemukseksi. Miun vastaparina siinä oli Markku Koivisto, Nokian entinen kirkkoherra ja nykyisin Nokia Mission johtaja. Äijä sai kirkosta kenkää ja perustelee nyt omaa "kirkkoa". Hämmentävää todellakin. Toimittajat varmaan hakivat meistä vastakohtia, mutta me olimme hämmentävän yksimielisiä lähes kaikesta. Perseseksistä emme tosin puhuneet.

Kävin sinä iltana katsomassa niiden kokouksen Lappeenrannan urheilutalolla. Koivisto piti puhetta siellä ja luki Tämän taivaan alla -biisin tekstiä siellä edessä ja julisti, että toivoa on, toisin kuin tässä tekstissä kerrotaan. Meinas jalat pettää alta. Ihan vitun pelottavaa. No sen jälkeen katselin sitten kun se kaatoi kansaa siellä. Jengi kaatuili lattialle. Huh huh. Jotenkin pelottavaa, mutta hyvällä tavalla. Ei miulla tuon jälkeen ole herätysliikkeistä mitään pahaa sanottavaa. Kunhan eivät tule kotiini kaatuilemaan.

Puhelin on toista viikkoa äänettömällä. Ei juurikaan kiinnosta jutella ihmisten kanssa. Miun puolesta kaikki voi haistaa pitkän vitun. Paitsi miun tytär. Tietokonettakin olen availlut vain harvakseen. Eilen sain sentään uuden satsin vastauksia lähtemään kotisivuille. Jotain sekin.

Aloitin tänään Pokaalin biisien treenaamisen. Opettelin viisi biisiä. Siinä sivussa tuli tehtyä yksi uusi kertosäe. Milloinkohan mie kerkeäisin käydä taas kunnolla uusien biisien kimppuun? Pitäis tehdä nuo koneella olevat viisi biisiä valmiiksi ensin, mutta kun en jaksa rustata sanoja niihin. En edes huu-haa sellaisia.

Tänään alkoi urheileminen taas. Tein vatsaa, tissejä ja hartioita. Kulki ihan perkeleen hyvin.

Ihan ilman viinaa en ole ollut. Kävin sukulaisissa Savossa viime viikonloppuna ja pari päivää piti röpötellä. Tosin aika varovaista se oli, mutta tissuttelua kuitenkin.

Tilasin tänään lääkäriaikoja. Närästyksen takia pitää käydä lääkärin juttusilla. Samalla ajattelin otattaa maksa-arvot ja muut. Pitää tarkistaa mikä on tilanne. Tilasin samalla ajan luomen poistamiseen. Kaulan kupeessa on paskamainen luomi, joka repeilee jatkuvasti kun puen tai riisun vaatteita. Ja miehän riisun ja puen jatkuvasti...

Yritän olla vähän aktiivisempi kanssasi, ihana päiväkirja. Mutta nyt nukkumaan...

Keskiviikko 9.5.2007

Aamu alkaa räväkästi. Tajuan, että veroilmoitus olisi pitänyt jättää eilen. Kasaan kuitit ja teen muutokset. Tämän jälkeen kirje postiin.

Sain muuten ensimmäistä kertaa eläissäni palautuksia. Silti pitää kinuta vielä lisää. Olen pohjaton kaivo. Porvaripaska. Riistäjä. Loinen.

Käyn kuntosalilla tekemässä vatsaa, ojentajia ja hauksia. Ranne vihoittelee taas. Teen silti täysiä. Olen nero. Ehkä nerokkain maailmassa.

Minulle tuodaan Mikkelistä Hummeri koeajoon. Ajelen sillä ympäri kaupunkia ja kokeilen vähän isollakin tiellä miten se liikahtaa. Hyvin liikahtaa. Tekee mieli ostaa niin perkeleesti. Väri on vain vähän outo. Ja Tahoestakin pitäisi päästä eroon ensin.

Ilta menee Pokaalin biisejä treenatessa. Saan kolmetoista haltuun. Seitsemän jää huomiseksi. Lauantaina on ensimmäiset treenit. Mitäköhän siitäkin tulee?

Irtiottoja on muuten ehkä paras kotimainen sarja koskaan. Ihmissuhdehuumori toimii aina. Ja tämäniltaisessa jaksossa Edelman vetää ihan vitun hyvän roolin. Siitä ukosta tulee seuraava Loiri, sanokaa minun sanoneen.

Torstai 10.5.2007

Kirjoittelen aamulla KT:n kiertuepäiväkirjasta ensimmäisen version. Siihen uppoaa pari tuntia. Samalla tulee kitattua litra kahvia. Vatsa tykkää.

Palautan Hummerin Mikkeliin ja kerron, että väri on väärä. Minulle luvataan musta kesällä, mutta siitä pitäisi maksaa vähän käsirahaa. Nyt ei ole. Pitää myydä tuo vanha ensin jaloista. Kassellaan.

Käyn juoksemassa noin 5 km. Kulkee todella paskasti. Miksi mie teen tätä?

Yöllä katselen loput Pokaalin biiseistä läpi. Alkaa hahmottua.

Perjantai 11.5.2007

Aamu alkaa Pokaalibiiseillä. Katselen kaikki 20 biisiä läpi. Huomenna on ensimmäiset treenit, ne hoidetaan pienellä porukalla. Mukana menossa on miun lisäksi meidän jätkä, Sivenius, Vuorelan Pasi sekä Hyrkkään Janne.

Käyn tekemässä vatsaa, olkapäitä sekä yläselkää. Kulkee ihan mukavasti. Teen puhelinhaastattelun Kotimaa -lehteen. Loma on näköjään ohi.

Käyn moikkaamassa äitiä, koska sunnuntaina en ehdi. Syömme koko porukalla. Otan vähän viiniä. Illalla juon vielä pari kaljaa, kun kirjoitan keikkapäiväkirjan valmiiksi ja laitan sen kuvineen kaikkineen eteenpäin. Menee aamu kolmeen.

Ai niin. Olen parina viimeisenä iltana katsonut aina yhden jakson Hotakaisen Tummien vesien tulkeista DVD:ltä. Neroutta.

Lauantai 12.5. – Sunnuntai 13.5.2007

Pitkiä Pokaali-treenejä. Lauantaina menee lähes kahdeksan tuntia, sunnuntaina viisi. Biisit saadaan haltuun. Jätkät kaljottelevat Imatran yössä, mutta mie ja Sivenius yritämme epätoivoisesti tsemppailla selvinä. Onnistumme juuri ja juuri. Täytyy tosin sanoa, että kateeksi käy, kun katselen jätkiä juomassa kaljaa sunnuntaina iltapäivällä treenikämpän pihassa auringon paistaessa. Vähän suu napsaa. No, otan sittten rundilla takaisin. Ja soitan pitkin vittua kaikki keikat.

Kuulin muuten perjantaina, että Pokaalin Virgin Oilin keikka kuvataan ja äänitetään. Kai ne sitten jotain DVD:tä siitä suunnittelee. Hulluja. Sehän tarkoittaa sitten sitä, että keikkabussissakin heiluu joku kameran kanssa. Eihän siellä ennestään tarpeeksi porukkaa olekaan, vain 13. Vittu.

Urheilut jäävät tältä viikonlopulta väliin. Olen niin poikki soittotreenien jälkeen, etten jaksa tehdä muuta kuin maata sohvalla.

Yöllä katselen sähköpostin välityksellä meidän tulevan ep:n kansia läpi. Virheitä ei ole ja muutenkin näyttää ihan perkeleen hyvälle. Aki Scharin on nero! Puolitoistametrinen nero.

Maanantai 14.5.2007

Aloitan aamulla jäähyväispakinaa Keskisuomalaiseen. Se jää kuitenkin kesken, kun pitää käydä pihatöiden kimppuun. Teen niitä pitkälle iltapäivään, sitten käyn salilla tekemässä vatsaa ja jalkoja. Kulkee todella paskasti. Silmiä ja jalkoja särkee. Joku pöpö yrittää vissiin käydä päälle. Haistatan sille vitut.

Teen pari pikaista sähköpostihaastattelua illalla. Kirjoitan yöllä pakinan valmiiksi ja heitän hellät jäähyväiset Keski-Suomen asukkaille. Samalla laitan viestin erään lehden toimittajalle ja kieltäydyn sieltä tarjotusta jutusta, jossa miun pitäisi heitellä tikkaa Reetun kanssa. Ei, perkele!

Tiistai 15.5.2007

Sataa vettä niin perkeleesti.

Avaan aamulla kuoren, jonka olen saanut Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajalta Antti Majanlahdelta joskus kuukausi sitten. Siellä on näytelmän käsikirjoitus sekä cd, jossa on biisi, joka meidän pitäisi heille versioida. Tai ei pitäisi, mutta näin on ehdotettu. Kuuntelen biisin ja tajuan, että se on järkyttävä. Pitää lukea vielä käsis läpi, että onko siinä mitään järkeä. Että kannattaako tähän ryhtyä.

Teen yhden sähköpostihaastattelun. Laitan SubTV:lle viestin, etten ole kiinnostunut tekemään Radio Novan haastattelua Äijät –shown tiimoilta. Mosquito–tuotantoyhtiöstä soitellaan, mutta en jaksa vastata. Sieltä ehdoteltaisiin kuitenkin vierailua johonkin typerään hassutteluohjelmaan. Muutama päivä sitten sain muuten puhelun Solar Filmsiltä. Ehdottivat, että olisi kiva saada miut mukaan johonkin kivaan, uuteen telkkariohjelmaan. Kieltäydyin kovaäänisesti.

Silmiä ja jalkoja särkee yhä. Käyn sen kunniaksi polkemassa 40 min kuntopyörää. Kulkee yllättävän mukavasti. Päivitän kotisivuille pari uutista koskien Pronssisen pokaalin kokoelmalevyä, sekä Kotiteollisuuden Kummitusjuna -ep:tä, jonka julkaisupäiväksi varmistui tänään 13. kesäkuuta. Hyvä niin.

Illalla/yöllä teen taas yhden sähköpostihaastattelun. Julkaistaankohan näitä muuten ikinä missään? Ainakin kysymykset tulevat oikeilta toimittajilta, joten kyllä kai vissiin. Samalla teen uuden satsin vastauksia kotisivuille. Kuukauden viive kysymyksissä on nyt otettu kiinni.

Homma alkaa taas maistua. Ja katselin tuossa kesän keikkalistaa. Se on perkeleellinen. Mutta kovasti tekee jo mieli tien päälle kuitenkin. Laitoin tänään keikkamyyjälle viestin, että alkaa järkätä vaan keikkoja jo syksyllekin lokakuun puolivälistä eteenpäin. Painetaan nyt tämä vuosi täysiä läpi, huilataan sitten alkuvuodesta 2008.

Ai niin. Eilen varmistui, että Kotiteollisuus lähtee Kosovoon keikoille syyskuun alussa. Sehän käy hyvin. Siihen oli ajateltu muutamaa lomaviikkoa. Mutta kyllä keikkailu aina lomailun voittaa.


< takaisin

Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101 Joensuu — infoilosaarirock.fi