Tulevia vaimoja ja voiveitsiä

Lauantai-iltaan kääntyvä Ilosaarirock on sujunut ainakin löytötavaratoimiston puolella leppoisasti.

- Huomattavasti vähemmän tavaraa on ainakin tähän mennessä ehtinyt tänne kerääntymään kuin viime vuonna samaan aikaan, kertoo toimiston tiskillä päivystävä Saara Summala.
- Viime vuonna meillä oli täällä pahvilaatikollinen kännyköitäkin, nyt niitä on etsitty huomattavasti vähemmän. Ehkä ihmiset ovat nyt vähemmän kännissä ja viisastuneet viime vuoden virheistä, hän tuumaa.

Kännyköiden lisäksi lompakot ja avaimet ovat löytötavaratoimiston basic-kamaa. Aina mahtuu mukaan kuitenkin myös erikoisuuksia.
-Äsken tänne tuotiin voiveitsi. Saa nähdä milloin joku tulee sitä hakemaan. Viime vuoden outouksiin kuului puhallettava kumivene, jonka joku vain heitti tuohon tiskille.
Vaikka ne lompakot ja kännykät ovat niitä mitä tavallisimman kysellään, sattuu tiskille silloin tällöin myös huumoriveikkoja.
-Muutamakin tyyppi on pysähtynyt kysymään, että onko hänen tuleva vaimonsa jo löytynyt, Saara naureskelee.

Talkootyö löytötavaratoimiston tiskillä tarjoaa asiakaspalvelun iloa parhaimmillaan.
-Useampikin ihminen on tullut itku kurkussa tähän, kun koko reppu ja kaikki omaisuus on kadoksissa. Sitten kun voi ojentaa kadonneen repun, tietää pelastaneensa koko sen ihmisen viikonlopun, Saara hymyilee.

Teksti: Kaisu Parviainen