Ilosaarirock 2023

Tiedotteet

Mediatiedote 28.2.2023. Julkaisuvapaa heti.

Globaali pop-ilmiö Ava Max sekä genrerajoja lohkova brittiläiskollektiivi Sleep Token Ilosaarirockiin

Albanialais-amerikkalainen popin supertähti Ava Max ja genrejä kumartamaton, mystinen brittiläisyhtye Sleep Token saapuvat Ilosaarirockiin. Ohjelmajulkaisun myötä festivaalin päiväkohtainen ohjelma on ulkona ja kaikki lipputyypit ovat myynnissä. Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 14.–16. Heinäkuuta.

Maailman kuunnelluimpiin artisteihin kuuluva Ava Max teki läpimurtonsa vuonna 2018 julmetun valtavalla Sweet but Psycho -biisillään, joka ampaisi sinkkulistojen kärkeen yli 20 maassa. Albanialais-amerikkalaisen laulajan musiikissa tanssivalmiit melodiat yhdistyvät sielunmurskaaviin lyriikoihin ja tarinoihin elämästä, rakkaudesta ja naiseudesta modernissa maailmassa. Tyylilaji on puhdas, euforinen dancepop, jossa biisit kyllästetään neonväreillä ja dipataan kunnolla sokeriin ennen nauttimista.

Musiikillisia ja visuaalisia vertauksia muun muassa Lady Gagan, Bebe Rexhan ja Dua Lipan kaltaisiin vuosituhannen suurimpiin poptähtiin vetävä Ava Max on täydellisen monisävyinen popdiiva, jonka tarjoamista tanssibileistä et takuulla halua jäädä paitsi.

Genrerajoista piittaamatonta musiikkia tekevä brittiläinen Sleep Token on kollektiivi, jonka lähes ritualistiseen tunnelmaan kääritty taidokas sekoitus rockia, metallia ja poppia vie kuulijansa unenomaiseen maailmaan, josta ei tee mieli herätä. Muun muassa ikivanhoista myyteistä inspiraationsa saaneet kappaleet, kuten The Summoning, Alkaline ja The Offering ovat kuin loitsuja, jotka vievät kuuntelijan matkalle, jonka aikana anonymiteettinsä säilyttänyt yhtye tuntuu enigmaattisuudestaan huolimatta kodikkaan tutulta.

Vaikka yhtyeen salaperäisyys tuo Sleep Tokenin kuunteluun oman kiehtovan tasonsa, on mystiikkaan sonnustautuneen kollektiivin ytimessä silti nimenomaan silkka musiikki sekä yhteisesti jaettujen hetkien hurmos. Kollektiivin omien sanojen mukaan soundi on aina mielenkiintoisempi kuin se, ketkä sitä luovat.

– Tähän julkaisuun tiivistyy taas loistavasti koko Ilosaarirockin sielu. Ohjelmasta löytyy niin globaalia popdiivaa suoraan maailman suurimpien ja soitetuimpien soittolistojen kärjestä kuin sitten vähän arvoituksellisempaa crossover-tykittelyä kenties maailman mystisimmältä yhtyeeltä. Jokaiselle jotakin, hymähtelee Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Ohjelmajulkaisun myötä Ilosaarirockin päiväkohtainen ohjelma on ulkona ja kaikki festivaalin lipputyypit ovat myynnissä. Ilosaarirockin lippuja voi ostaa festivaalin verkkosivuilta www.ilosaarirock.fi sekä Tiketin ja Lippu.fi:n palveluista.

Tänään julkaistujen artistien lisäksi Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa The Prodigy (UK), Years & Years (UK), Benson Boone (US), Carpenter Brut (FR), Dylan (UK), Frank Carter & The Rattlesnakes (UK), Jacob Banks (UK), JVG, Stam1na, Vesala, VV sekä kymmeniä muita nimiä. Ilosaarirockin ohjelma täydentyy vielä alkukevään aikana. Kaikkiaan festivaalilla esiintyy yli 60 artistia ja bändiä.

Viime kesänä uuden yleisöennätyksensä tehnyttä Ilosaarirockia on järjestänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1971 lähtien itsenäinen ja voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Festivaalin tuotoilla tuetaan Pohjois-Karjalan musiikki- ja kulttuurielämää sekä suojellaan itäsuomalaista luontoa.


Lisätiedot ja haastattelut:
Promoottori Panu Hattunen, 050 506 7405,


< Media-sivulle

Tilaa uutiskirje