Ilosaarirock 2023

Info

Ilosaarirock, kesän paras viikonloppu, on kolmipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään 14.–16. heinäkuuta 2023 Joensuun Laulurinteellä, järven rannalla kävelyetäisyydellä Joensuun keskustasta. Ilosaarirockia on järjestänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1971 saakka voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry.

Ilosaarirock on kävijöilleen ja tekijöilleen rakas festivaali, joka kokoaa vuosittain noin 70 000 iloista, eloista ja avointa juhlijaa yhteen yhden verrattoman viikonlopun ajaksi. Voit lukea lisää meistä täällä.

Kaikki festivaali-infot, tärkeimmät uutiset ja paljon muuta löydät myös Ilosaarirockin mobiilisovelluksesta! Lataa sovellus App Storesta tai Google Play Storesta.

Lipputyypit ja hinnat

Ilosaarirockiin myydään kolmen päivän, kahden päivän ja yhden päivän lippuja sekä kolmen päivän ja yhden päivän VIP-lippuja.

Lippujen hinnat 31.5.2023 saakka:
3 PV 189 €
2 PV 159 €
1 PV 109 €

VIP 3 PV 299 €
VIP 1 PV 169 €

Lippujen hintoihin lisätään mahdolliset lippukauppojen tilausmaksut.

Kaikki Ilosaarirockin festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin ennen festivaalialueelle pääsyä. Voit lukea lisää rannekkeenvaihdosta täällä.

Lippujen myyntipaikat

Liput Ilosaarirockiin 2023 voit hankkia verkkosivuiltamme tai Tiketin ja Lippu.fi:n verkkokaupoista tai toimipisteistä.

Joensuussa Ilosaarirockin lippuja voi ostaa Prismasta ja R-Kioskeista. Voit tarkistaa lähimmät lipputoimipisteesi Tiketin ja Lippu.fi:n verkkosivuilta.

VIP

Kohota festarielämyksesi entistä korkeammalle Ilosaarirockin VIP-asiakkaana! VIP-lipulla pääset nauttimaan ainutlaatuisella tavalla Ilosaarirockin tunnelmasta. Festivaalin muun ohjelman ja palveluiden lisäksi saat pääsyn upeille VIP-alueille, joiden sisältä löytyy kaikki tarvittava viiden tähden festarikokemuksen luomiseen, laadusta tinkimättä!

Ilosaarirockin VIP on K-18. Huomioithan, että VIP-lippuihin ei sisälly ruokaa tai juomia.

Voit lukea lisää Ilosaarirockin VIP-palveluista täällä.

Ikärajat

Ilosaarirock on ikärajaton festivaali. Suosittelemme kuitenkin, että alle 12-vuotiaat saapuvat festivaalille huoltajan seurassa. Alle 8-vuotiaat pääsevät tutustumaan Ilosaarirockiin huoltajan seurassa ilmaiseksi valitsemanaan päivänä. Päiväkohtaisen rannekkeen saa noudettua lapselle festivaaliportin infopisteeltä.

Mikäli tulet Ilosaarirockiin lasten kanssa, vietäthän festivaalia lasten ehdoilla. Pimentyvä ilta ja tuhannet festivaalivieraat eivät ole oikea paikka lapsille. Tarjoathan lapsille päihteettömän ja turvallisen festivaalikokemuksen.

Lippujen palautus

Festivaalin ohjelmistoon, aikatauluihin ja järjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa yksittäisten artistien peruuntumisten perusteella, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten muutosten johdosta.


Kaikki Ilosaarirockin festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin ennen festivaalialueelle pääsyä. Rannekkeen siru toimii kulkutunnisteena festivaalialueelle, ja sillä voi liikkua sisään ja ulos alueelta festivaalin aikana.

Rannekkeita vaihdetaan Joensuun taidemuseo Onnin pihalla sijaitsevalla rannekkeenvaihtopisteellä festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin. Festivaalialueen rannekkeenvaihtopiste on auki keskiviikosta sunnuntaihin.

VIP-asiakkaat voivat vaihtaa rannekkeensa normaalien rannekkeenvaihtopisteiden lisäksi myös omassa VIP-rannekkeenvaihdossa Louhelan kentällä.

Huomioithan, että myös Holiday Linnunlahdessa leiriytyvien tulee vaihtaa rannekkeensa Ilosaarirockin rannekkeenvaihtopisteillä. Leirinnässä ei ole omaa rannekkeenvaihtoa.

Rannekkeenvaihdon aukioloajat

Keskustan rannekkeenvaihtopiste taidemuseon pihassa:
Ke 12.7. klo 10–19
To 13.7. klo 10–19
Pe 14.7. klo 10–19

Festivaalialueen rannekkeenvaihtopisteet ja VIP-rannekkeenvaihto:
Ke 12.7. klo 10–19
To 13.7. klo 10–19
Pe 14.7. klo 12–23
La 15.7. klo 11–20
Su 16.7. klo 12–17

Rannekkeita voi vaihtaa festivaalin aukioloaikaoina pääportin infopisteellä silloin, kun rannekkeenvaihtopisteet ovat kiinni.


Saapuminen Joensuuhun

Ilosaarirock järjestetään Itä-Suomessa, Joensuun Laulurinteellä (Google Maps: Linnunlahdentie 3), joka sijaitsee noin kilometrin päässä Joensuun kaupungin keskustasta. Kaupunkiin voi matkustaa kätevästi junalla, bussilla, lentokoneella tai henkilöautolla.

Joensuun rautatieasemalta ja bussipysäkeiltä Ilosaarirockiin on matkaa alle kaksi kilometriä. Rautatieaseman ja festivaalialueen väliä liikennöivät perinteisesti ilmaiset Rokkibussit, jotka kuljettavat vieraat festivaalille ja takaisin tapahtumaviikonlopun ajan.

Mikäli autoilet Ilosaarirockiin, suosittelemme ottamaan auton täyteen muita festivaalikävijöitä! Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelevat erilaiset kimppakyytipalvelut. Kannattaa tutustua myös sosiaalisesta mediasta löytyviin kimppakyytiryhmiin.

Festivaaliasiakkaiden saapuminen kuormittaa ympäristöä enemmän kuin mikään muu festivaalin osa-alue – siksi suosittelemme jokaista saapumaan mahdollisuuksien mukaan kävellen, pyörällä tai julkisia liikennevälineitä tai kimppakyytejä hyödyntäen. Rahan lisäksi säästät myös luontoa!

Pyöräparkki

Festivaalialueen läheisyydessä palvelee valvottu maksullinen pyöräparkki, joka on auki jokaisena festivaalipäivänä. Polkupyörän jättäminen parkkiin maksaa 3 € / kerta, ja maksu suoritetaan paikan päällä saapuesssa.

Pyöräparkki on auki:
pe 14.7. klo 12–02.30
la 15.7. klo 11–02
su 16.7. klo 12–01.30

Pyöräparkkiin voit parkkeerata myös oman henkilökohtaisen sähköpotkulautasi. Vuokrattujen, yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen ajaminen festivaalialueelle ja sen välittömään läheisyyteen on kielletty, eikä yhteiskäyttöisiä sähköpotkulautoja voi parkkeerata pyöräparkkiin. Yhteiskäyttöiset sähköpotkulaudat voi jättää niille erikseen merkityille alueille.

Muistathan hakea oman pyöräsi tai sähköpotkulautasi parkista ennen sen sulkeutumista. Pyöräparkkia ei valvota öisin eikä Ilosaarirock vastaa hakemattomista kulkuvälineistä.

Parkkipaikat

Henkilöautoilla saapuville festarikävijöille on järjestetty parkkitilaa aivan festivaalialueen vieressä sijaitsevan raviradan edustalle. Päiväparkin hinta on 20 € / päivä, ja lippuja voi ostaa ennakkoon täältä.

Henkilöautojen valvottu päiväparkki on auki:
pe 14.7. klo 13–02.30
la 15.7. klo 11–02
su 16.7. klo 12–01.30

Huomioithan, ettei päiväparkkialue ole valvottu öisin. Ajoneuvoissa yöpyminen on ehdottomasti kielletty. Päiväparkin järjestelyistä vastaa Ilosaarirock.

Ilosaarirockin päiväparkin lisäksi festivaalialueen läheisyydestä löytyy myös festivaalin ulkopuolisten toimijoiden järjestämää parkkitilaa. Huomioithan, että erityisesti tapahtumaviikon aikana esimerkiksi kadunvarsipysäköinti tietyillä alueilla on kiellettyä ja parkkiajat voivat poiketa normaalista.


Ilosaarirockin aikaan Joensuussa on mahdollista majoittua festivaalin välittömässä läheisyydessä sijaitsevalla Holiday Linnunlahden leirintäalueella (myös asuntoajoneuvot), keskustan hotelleissa sekä yksityishenkilöiden tarjoamissa kotimajoituksissa.

Holiday Linnunlahti

Holiday Linnunlahti on Joensuun kaupungin virallinen leirintäalue, joka sijaitsee Laulurinteen eli Ilosaarirockin festivaalialueen vieressä. Leirintäalueella on mahdollisuus huoneisto-, teltta- ja karavaanarimajoittumiseen.

Leirintäalueen järjestelyistä sekä majoituslippujen myynnistä vastaa Holiday Linnunlahti. Kaikissa leirintämajoitukseen liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä suoraan Linnunlahteen. Ilosaarirockilla ei ole omaa leirintäaluetta.

Lisätietoja ja varaukset:
www.linnunlahti.fi
sales@linnunlahti.fi

Joensuun alueen hotellit

Joensuun keskustan hotellit sijaitsevat noin 1,5 kilometrin päässä Ilosaarirockin festivaalialueesta. Suosittelemme varaamaan hotellimajoituksen ajoissa – kysyntä erityisesti Ilosaarirockin aikaan on kova!

Sokos Hotel Kimmel
Sokos Hotel Vaakuna
Scandic Joensuu
GreenStar Hotel Joensuu
Huoneistohotelli Lietsu

Muut majoitusvaihtoehdot

Ilosaarirockin lähestyessä keväällä ja kesällä yksityismajoitusten tarjonta lisääntyy huomattavasti. Yksityismajoituksia, kuten paikallisten asukkaiden vuokra- tai loma-asuntoja voi etsiä esimerkiksi AirBnB:n tai Tori.fi:n sivuilta. Myös sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää vaihtoehtoisten festivaalimajoitusten etsinnässä.

Olethan tarkkana mahdollisia yksityismajoituksia etsiessä ja varatessa – vältä tulemasta huijatuksi varmistamalla, että kyseessä on luotettava vuokraaja tai taho! Ilosaarirock ei vastaa mahdollisista huijausyrityksistä syntyvistä vahingoista.


Laulurinteen festivaalialue on puistoaluetta, jossa on runsaasti nurmikkoa sekä viihtyisä uimaranta. Kulkeminen tapahtuu pääasiassa hiekoitettuja teitä pitkin. Festivaalialueelle kuljetaan pääportista. Pääportin ja turvatarkastuksen välissä sijaitsevat narikkapalvelut.

Festivaaliviikonlopun aikana alueella nautitaan loistavista esiintyjistä yhteensä neljällä esiintymislavalla, alueohjelmasta, visuaalisista elämyksistä sekä maittavasta ruuasta ja juomasta.

Maksutavat

Ilosaarirockissa maksuvälineenä toimivat yleisimmät pankkikortit, luottokortit sekä lähimaksu ja lähimaksulla toimivat mobiilimaksamisen vaihtoehdot.

Festivaalialueen baareista löytyy myös yhteistyökumppanimme MobilePayn omat maksukaistat, joilla juomat voi maksaa kätevästi QR-koodin avulla. MobilePay on maksuton kaikkien pankkien asiakkaille. Sovelluksen voit ladata oman puhelimesi sovelluskaupasta tai MobilePayn verkkosivuilta.

Festivaalialueen sisällä ei voi maksaa käteisellä.

Infopiste & löytötavarat

Ilosaarirockin infopiste sijaitsee aivan pääportin vieressä. Infopisteellä ratkaistaan kaikki festivaaliasiakkaan pulmat kadonneesta lipusta hävinneeseen reppuun. Infossa myydään porttilippuja mikäli festivaalia ei ole myyty ennakosta loppuun.

Festivaaliviikonlopun ajan infopiste toimii myös löytötavarapisteenä. Festivaalin jälkeisenä maanantaina klo 12 löytötavarat toimitetaan Pohjois-Karjalan löytötavarapalveluun: www.pklp.fi.

Narikka

Festivaalin pääportin jälkeiseltä alueelta löytyy maksullinen narikka, joka on auki koko festivaaliviikonlopun ajan. Jokainen narikkakäynti maksaa 4 € / kerta.

Narikka on auki:
pe 14.7. klo 14–02.30
la 15.7. klo 12–02
su 16.7. klo 13–01

Rajallisen tilan vuoksi narikassa ei säilötä alkoholijuomia. Pakkaathan festivaalille vain tavaroita, jotka kulkevat mukana.

Pidäthän huolta saamastasi narikkalapusta! Saat narikassa säilömäsi tavarat vain narikkalappua vastaan takaisin. Muistathan myös hakea tavarasi ajoissa ennen narikan sulkeutumista. Narikkaan unohtuneet tavarat toimitetaan festivaalin löytötavarapisteelle infoon. Ilosaarirock ei vastaa hakemattomista tavaroista.

Ruoka, juoma ja vesipisteet

Ilosaarirockin festivaalialueelta löytyy runsaasti ruokapisteitä, jotka tarjoilevat laajasti kasvis- ja vegaaniruokaa. Myös erikoisruokavaliot on otettu huomioon kaikilla myyntipisteillä.

Festivaalialueen sisällä on useita baarialueita, joilla palvellaan täysi-ikäisiä festivaalivieraita. Varauduthan todistamaan ikäsi! Baarien valikoimaan sisältyy herkullisten drinkkien ja mietojen alkoholijuomien lisäksi myös paljon alkoholittomia vaihtoehtoja. Festivaalialueelta löytyy myös oma alkoholittomien juomien piste.

Festivaalialueella palvelee kahvila, jossa on tarjolla virvokkeita ja pientä purtavaa.

Festarialueen ruoka- ja juomapalveluiden hyödyntämisen lisäksi voit tuoda tapahtuma-alueelle myös omia eväitä! Festarialueella on useita vesipisteitä, joista saat raikasta vettä pullon täyteen. Pohjois-Karjalan hanavesi on tutkitusti erinomaista! Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alkoholin tai lasipullojen tuominen alueelle ei ole sallittua.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit ynnä muut ovat sallittuja.

Vessat ja käsienpesu

Festivaalialueelle ja ulkoalueelle tapahtuman välittömään läheisyyteen on järjestetty runsaasti vessoja ja pisuaareja. Älä ole juntti vaan pissaa vessaan – älä puskaan saatikka talojen seinille tai pihoille.

Ilosaarirockin festivaalialueelta löytyy useita vessa-alueita. Jokaisella Ilosaarirockin vessa-alueista on myös esteettömiä vessoja, joiden ovissa on aina kyltti, joissa kerrotaan pyörätuolilla liikkuvien asiakkaiden, muiden esteetöntä vessatilaa tarvitsevien festarivieraiden sekä Vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja esteettömän vessan käyttöön sekä ohittamaan mahdollinen jono.

Ilosaarirockin vessat ovat sukupuolineutraaleja unisex-vessoja. Sen verran erottelemme, että alueet on jaettu seisaaltaan ja istualtaan pissaaville. Seisaaltaan pissaavien alueelta löytyy pisuaareja.

Jokaisen ison vessa-alueen yhteydessä on käsienpesumahdollisuus juoksevalla vedellä ja ekologisella saippualla. Käsienpesupisteet eivät ole juomapullon täyttämistä varten.

Rokkituotteet ja bändien fanituotteet

Ilosaarirockin omia tuotteita ja festivaalilla esiintyvien yhtyeiden ja artistien fanitavaraa on myynnissä Ilosaari Shopissa, joka sijaitsee Päälavan alueella.

Ilosaarirockin tuotteita voi ostaa myös ennakkoon osoitteessa shop.ilosaarirock.fi.

Kännykän lataus

Puhelimen akun loputtua festivaalialueelta löytyy Pohjois-Karjalan Sähkön tarjoamia kännykänlatauspisteitä, jotka ovat ilmaisia kaikkien festivaalikävijöiden käytettäväksi.

Korvatulpat

Muista suojata kuulosi – käytäthän korvatulppia tai kuulosuojaimia! Jos omat suojaimet unohtuvat kotiin, myydään korvatulppia myös festivaalialueella muun muassa Ilosaari Loungessa.


Ilosaarirockin VIP-asiakkaana pääset nauttimaan ainutlaatuisella tavalla Ilosaarirockin tunnelmasta. Festivaalin muun tarjonnan lisäksi saat pääsyn upeille VIP-alueille, joiden sisältä löytyy kaikki tarvittava viiden tähden festarikokemuksen luomiseen, laadusta tinkimättä!

Lipputyypit

Ilosaarirockin VIPiin myydään kolmen ja yhden päivän lippuja. Kaikki VIP-lipputyypit ovat myynnissä Ilosaarirockin verkkosivuilla sekä Tiketin ja Lippu.fi:n verkkokaupoissa ja toimipisteillä.

VIP-lippuun (K-18) sisältyy:

  • Ilosaarirockin musiikki- ja aluetaide-elämykset sekä kaikki palvelut
  • sisäänpääsy festivaalialueelle
  • pääsy Päälavan ja Tähtiteltan viihtyisille VIP-alueille, joilta löytyy erityisiä ravintola- ja juomapalveluita, mukavia istuma-alueita sekä vesivessat
  • henkilökohtainen VIP-ranneke, jolla pääsee kulkemaan sisään ja ulos festivaalialueelle sekä VIP-alueilla
  • rannekkeenvaihto omalla VIP-rannekkeenvaihtopisteellä
  • VIP-väylä festivaalin pääportilla sekä turvatarkastuksessa
  • VIP-narikan palvelut ja kolme (3) maksutonta käyntiä narikassa per päivä

Ilosaarirockin VIP-liput eivät sisällä ruokaa tai juomia.

VIP-alueet

Ilosaarirockin VIPiin kuuluu kaksi eri VIP-aluetta, jotka sijaitsevat Ilosaarirockin suurimpien lavojen eli Päälavan ja Tähtiteltan edustalla. Molemmilla alueilla VIP-vieraita palvelevat viihtyisästi sisustetut VIP-tilat laadukkaine palveluineen.

VIP-baareista löytyy juomaa jokaiseen makuun. Tarjolla on juotavaa shampanjasta erikoisoluisiin ja shoteista mocktaileihin.

Päälavan VIP on Ilosaarirockin suurimman esiintymislavan läheisyteen kohoava kaksikerroksinen rakennus, josta on paras näkymä niin lavalle kuin yleisöön. Rakennuksen sisällä palvelee laajan valikoiman eksklusiivinen baari kaikilla herkuilla, ja viihtyisältä pihalta löytyy lukuisia levähdyspaikkoja, joilta voit tunnelmoida Päälavan esiintyjiä tai vain paistatella kesän parhaita päiviä. Uusi, heti VIP-rakennuksen vieressä sijaitseva WC-alue vesivessoineen takaa miellyttävän festarikokemuksen.

Tähtiteltan VIP-alueella voit rentoutua, nauttia drinkkejä, syödä hyvin sekä seurustella muiden VIP-vieraiden kanssa, kiitos loistavan ravintolatelttamme! Viihtyisällä terassialueella voi lisäksi tanssahdella Tähtiteltan esiintyjien tahtiin tai loikoilla ja nauttia VIP-baarin juomatarjonnasta leppoisilla istuma-alueilla. Kulku Tähtiteltan VIP-alueelle tapahtuu suoraan festivaalialueelta VIP-asiakkaiden oman portin kautta. VIP-alueelta on myös suora pääsy Tähtiteltan baarialueelle. Vain VIP-asiakkaiden käytössä olevat vesivessat löytyvät aivan VIP-alueen vierestä.

Tähtiteltan VIP-ravintolateltassa on joka päivä tarjolla maittava buffet, jonka VIP-vieraille taikoo kulmakunnan parhain Ravintola Kerubi.

VIP-palvelut

VIP-asiakkaiden tulee vaihtaa lippunsa henkilökohtaiseen VIP-rannekkeeseen ennen festivaalialueelle saapumista. Ranneke laitetaan ranteeseen rannekkeenvaihtopisteellä ja se toimii kulkutunnisteena festivaalialueelle sekä VIP-palveluihin.

VIP-asiakkaille järjestetään oma rannekkeenvaihtopiste, joka palvelee festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin. VIP-rannekkeenvaihtopiste sijaitsee Louhelan kentällä. VIP-lipun voi vaihtaa rannekkeeseen myös muilla yleisillä rannekkeenvaihtopisteillä. Voit tutustua rannekkeenvaihdon aikatauluihin täällä.

Rannekkeenvaihdon yhteydessä rannekkeensirulle voidaan lisätä mahdolliset lisätuotteet, kuten Tähtiteltan VIP-buffet. Esitäthän kaikki lippusi ranneketta vaihtaessa!

VIP-rannekkeella pääset kulkemaan helposti festivaalin pääportin ja turvatarkastuksen VIP-väyliä pitkin suoraan festivaalialueen sykkeeseen. Isoimmat tavarat voit jättää pääportin vieressä sijaitsevan narikan VIP-tiskille. Jokaisella VIP-rannekkeella on automaattisesti kolme maksutonta käyntiä narikassa jokaista festivaalipäivää kohden.

VIP-buffet

Ilosaarirockin laadukkaaseen VIP-buffetiin sisältyy runsas tapaspöytä Kerubin tapaan sekä keittiömestareiden jokaiselle festivaalipäivälle erityisesti suunnittelema lämmin ruoka. Jälkiruokana nautitaan juustoa ja makeita herkkuja. Buffet on tarjolla päivittäin: perjantaina klo 17-20, lauantaina klo 14-17 ja sunnuntaina klo 14-17. Buffetin hinta on ennakkoon ostettuna 40 € / päivä.

Lue lisää Ilosaarirockin VIPistä ja tutustu VIP-buffetin päivittäin vaihtuvaan menuun VIP-sivullamme.


Ilosaarirockin jätemäärästä 100 % päätyy kierrätykseen tai energiantuotantoon. Festarialueella on järjestetty kierrätysmahdollisuudet biojätteelle, metallille, lasille, kartongille, pakkausmuoville, tölkeille ja pulloille sekä vaarallisille jätteille. Lisäksi tupakantumpeille löytyvät omat tuhkakupit. Poltettavaa jätettä varten alueella on yli sata jäteastiaa.

Festivaalin lukuisilta kierrätyspisteiltä löytyy myös vapaaehtoisia, jotka opastavat roskien lajittelussa oikeisiin astioihin!

Ilosaarirockissa käytettävät ruokailuastiat ja -välineet ovat muovitonta kartonkia tai biohajoavaa materiaalia. Ne kerätään energiajätteeseen. Biohajoavien astioiden käytöstä luovuttiin, sillä niitä ei pystytä festivaalin tuottamissa määrissä käsittelemään paikallisissa biojätteen käsittelypaikoissa. Isot ruokajätteet kerätään siis biojätteeseen ja astiat kierrätetään energiajätteeseen.


Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalillemme.

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella, missä kulkeminen tapahtuu pääosin hiekoitettuja teitä pitkin. Alue on tasainen Tähtiteltan alueelle johtavaa nousua lukuun ottamatta. Alueella on runsaasti opasteita auttamassa festivaalialueella liikkumisessa.

Festivaalialueen läheisyydessä on pysäköintialue, josta löytyy rajattu määrä ilmaisia invapysäköintipaikkoja. Näille paikoille pysäköimiseen vaaditaan vammaisen pysäköintilupa. Invataksien pysähtymispaikka on pääportin läheisyydessä.

Päälavalla, Tähtiteltassa ja Rentolavalla on liikuntarajoitteisille asiakkaille katsomokorokkeet, joihin pääsee loivaa liuskaa pitkin. Avustajat pääsevät avustettavan kanssa korokkeelle mikäli korokkeella on tilaa. Korokkeilla on aina järjestyksenvalvoja, joka myös avustaa tarvittaessa korokkeelle saapumisessa ja lähtemisessä.

Ilosaarirockissa on käytössä Vessapassi, joka oikeuttaa kortin haltijalle välittömän pääsyn vessaan esimerkiksi jonojen ohi.

Vammaiselle henkilölle, jolla on oikeus avustajaan, avustajan tuominen festivaalille on ilmaista. Ilmaisen rannekkeen saa saapuessa festivaalin infopisteeltä, sitä ei tarvitse varata ennakkoon. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta, esimerkiksi Vammaiskortin (EU Disability Card).

Ilosaarirockilla on saavutettava, selkokielinen sivu, jonne kootaan vuosittain kaikki festivaali-info. Selkokielisen sivun löydät täältä.

Panostamme vuosittain Ilosaarirockin esteettömyyden ja saavutettavuuden parantamiseen. Mikäli haluat antaa palautetta tai kehitysehdotuksia palveluistamme, laitathan meille viestiä osoitteeseen .


Yksi Ilosaarirockin keskeisimmistä arvoista on yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Kaikki ovat tervetulleita festivaalille täysin omana itsenään. Haluamme, että festivaalikävijät ovat turvassa, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää tapahtumassamme tai sen ulkopuolella.

Ilosaarirockissa on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle. Järjestyksenvalvojamme ja henkilökuntamme on koulutettu tunnistamaan häirintätilanteet ja puuttumaan niihin. Lisäksi festivaalialueella toimii seksuaalisen häirinnän tukihenkilö ja poliisi pitää rikosilmoituksen tekemiseen kynnyksen matalana. Näillä kaikilla toimilla haluamme varmistaa, että kesän paras viikonloppu on varmasti kaikille se kesän paras.

Kunnioitathan jokaisen kanssajuhlijan fyysistä ja henkistä koskemattomuutta ja otat toiset huomioon. Mikäli näet tai koet ikävää käytöstä, käänny kenen tahansa järjestyksenvalvojan tai festivaalityöntekijän puoleen. Tarvittaessa poistamme häiriökäyttäytyjät festivaalialueelta.


Turvallisuus ennen kaikkea! Haluamme, että Ilosaarirockin asiakkaat voivat keskittyä festivaalista nauttimiseen rauhallisin mielin. Teemme tiiviisti yhteistyötä eri viranomaisten kanssa ja panostamme tapahtuman turvallisuuteen vuosi toisensa jälkeen. Festivaali onkin kerännyt runsaasti kiitosta sujuvuudestaan ja rauhallisuudestaan erityisesti viranomaisten taholta.

Festivaaliaasiakkaiden turvallisuudesta huolehtivat sadat järjestyksenvalvojat niin festivaali- ja leirintäalueen sisäpuolella kuin myös niiden ulkoalueilla. Lisäksi paikalla päivystävät poliisi- ja pelastusviranomaiset sekä SPR:n ensiapu- ja tukipalvelut.

Osallistumme lisäksi entistäkin turvallisemman tapahtumajärjestämisen kehitystyöhön yhteistyössä eri kansallisten ja kansainvälisten tahojen kanssa.

Turvatarkastus

Festivaalialueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvallisuustarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden tuominen alueelle. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko esinettä tai ainetta turvallista tuoda festivaalialueelle.

Varaathan aikaa festivaalille saapuessasi – erityisesti ruuhkaisina aikoina turvatarkastukseen voi syntyä jonoja.

Ensiapu

Ilosaarirockista löytyy vuosittain oma Suomen Punaisen Ristin ensiapupiste, joka on avoinna ympäri vuorokauden festivaaliperjantaista maanantaihin saakka. Ensiapupisteellä voi käydä hoidattamassa niin fyysisiä vammoja kuin hakemassa henkistä tukea ammattilaisilta tilanteessa kuin tilanteessa.

Ensiapupisteen lisäksi festivaalialuetta kiertävät ensiapupartiot. Oman ensiapupisteen ja ensiapupartioiden avulla emme kuormita paikallisia terveysasemia tai sairaaloita kiireisen viikonlopun aikana.

Ruuhkat ja crowd surfing

Ilosaarirockissa on viikonlopun aikana kymmeniä tuhansia ihmisiä. Jos tunnet olosi epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa, vältäthän tiiviitä väkimassoja. Erityisesti esiintymislavojen edustoilla yleisömassan paine voi kasvaa nopeastikin ja tilanne saattaa kehittyä tukalaksi. Jos kuitenkin joudut ihmispaineeseen, ota rauhallisesti äläkä vastusta painetta, vaan liiku massan mukana. Pyydä tarvittaessa apua kovalla äänellä.

Crowd surfing eli yleisön käsien varassa kelluminen (surffaaminen) on kielletty. Tämän tarkoituksena on välttää vaaratilanteita isossa ihmismassassa. Myös kaverin olkapäille nouseminen on kielletty turvallisuussyistä.

Mosh pitit ja wall of deathit ovat hurjista nimistään huolimatta sallittuja Ilosaarirockissa. Kaikki väkivaltaisuus missä tahansa pitissä on kuitenkin kiellettyä. Jos näet pittikaverisi kaatuvan, autathan hänet pikimmiten ylös. Ilosaarirockin järjestyksenvalvonta seuraa pittien pyörimistä ja poistaa tarvittaessa henkilöt, jotka toimivat vahingoittamistarkoituksissa.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty kaikkien lavojen edustoilla sekä esiintymisteltoissa. Alueelle on sijoiteltu isoja, erikseen merkittyjä tuhkakuppeja, joiden ympärillä on erillinen tupakointialue, missä tupakointi on sallittu. Kaikki alueella olevat tupakointirajoitukset koskevat myös sähkötupakkaa.

Kunnioitathan kanssajuhlijoitasi, kaikki eivät pidä tupakansavusta edes ulkoilmassa. Muistathan myös tumpata tupakkasi tuhkakuppiin, äläkä heitä tumppeja pitkin poikin festivaalialuetta.

Uiminen

Ilosaarirockin Rentolava sijaitsee uimarannalla, jossa voi vilvoitella keikkojen ja festaripäivien aikana. Päihtyneenä uiminen ei ole kuitenkaan turvallista. Uima-alue on rajattu poijuin, noudatathan rajoitusta oman turvallisuutesi takia. Uimarantaa valvovat järjestyksenvalvojat ja Joensuun Järvipelastajat.

Lapset

Ilosaarirock on ikärajaton festivaali. Suosittelemme, että alle 12-vuotiaat lapset saapuvat festivaalille aikuisen seurassa.

Huomioithan, että festivaalia tulee viettää lasten ehdoilla. Pimentyvä ilta ja tuhannet festivaalivieraat eivät ole oikea paikka lapsille. Tarjoathan lapsille päihteettömän ja turvallisen festivaalikokemuksen.

Eläimet

Eläinten tuominen Ilosaarirockiin on kielletty.

Äänenvoimakkuus

Festivaalialueella äänenvoimakkuuden ohjearvot saattavat ylittyä. Suojaa kuulosi ja käytä korvatulppia tai kuulosuojaimia. Korvatulppia myydään myös festivaalialueella esimerkiksi Ilosaari Loungessa.

Aitarikkomukset

Festivaali- ja leirintäalueita ympäröi aitarakennelma. Anna sen olla paikoillaan, se on pystytetty tarkoituksella varmistaaksemme festivaaliasiakkaiden sekä lähialueella asuvien ihmisten turvallisuuden.

Kuvaaminen

Festivaalilla kuvaamiseen saa käyttää erilaisia video- ja valokuvauslaitteita. Järjestelmäkamerat, GoPro-tyyppiset kamerat, tabletit ynnä muut ovat sallittuja, mutta isot salamat ja valot pyydämme jättämään kotiin. Myös selfietikut ovat sallittuja. Dronet on turvallisuussyistä kielletty.

Muistathan kunnioittaa muiden festivaalikävijöiden yksityisyyttä – älä siis julkaise toisten kuvia netissä kysymättä lupaa. Järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää kuvaaminen, kuten esimerkiksi artistin pyynnöstä keikalla.


Tilaa uutiskirje