Ilosaarirock 2023

Info

Ilosaarirock, kesän paras viikonloppu, on kolmipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään 14.–16. heinäkuuta 2023 Joensuun Laulurinteellä, järven rannalla kävelyetäisyydellä Joensuun keskustasta. Ilosaarirockia on järjestänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1971 saakka voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry.

Ilosaarirock on kävijöilleen ja tekijöilleen rakas festivaali, joka kokoaa vuosittain noin 70 000 iloista, eloista ja avointa juhlijaa yhteen yhden verrattoman viikonlopun ajaksi. Voit lukea lisää meistä täällä.

Kaikki festivaali-infot, tärkeimmät uutiset ja paljon muuta löydät myös Ilosaarirockin mobiilisovelluksesta! Lataa sovellus App Storesta tai Google Play Storesta.

Lipputyypit ja hinnat

Ilosaarirockiin myydään kolmen päivän, kahden päivän ja yhden päivän lippuja. Festivaalin kolmen päivän ja yhden päivän VIP-liput on myyty loppuun.

Lippujen porttihinnat:
3 PV 209 €
2 PV 179 €
1 PV 129 €

VIP 3 PV LOPPUUNMYYTY
VIP 1 PV LOPPUUNMYYTY

Kaikki Ilosaarirockin festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin ennen festivaalialueelle pääsyä. Voit lukea lisää rannekkeenvaihdosta täällä.

Lippujen myyntipaikat

Liput Ilosaarirockiin 2023 voit hankkia verkkosivuiltamme tai Tiketin ja Lippu.fi:n verkkokaupoista tai toimipisteistä.

Joensuussa Ilosaarirockin lippuja voi ostaa Prismasta ja R-kioskeista. Voit tarkistaa lähimmät lipputoimipisteesi Tiketin ja Lippu.fi:n verkkosivuilta. Festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin lippuja myydään myös Joensuun taidemuseo Onnin pihalla sijaitsevalla Rokkikontilla, ja lippuja voi ostaa myös festivaaliporttien läheisyydestä löytyvältä infopisteeltä koko festivaalin ajan, mikäli lippuja ei ole myyty loppuun.

VIP

Kohota festarielämyksesi entistä korkeammalle Ilosaarirockin VIP-asiakkaana! VIP-lipulla pääset nauttimaan ainutlaatuisella tavalla Ilosaarirockin tunnelmasta. Festivaalin muun ohjelman ja palveluiden lisäksi saat pääsyn upeille VIP-alueille, joiden sisältä löytyy kaikki tarvittava viiden tähden festarikokemuksen luomiseen, laadusta tinkimättä!

Ilosaarirockin VIP on K-18. Huomioithan, että VIP-lippuihin ei sisälly ruokaa tai juomia.

Voit lukea lisää Ilosaarirockin VIP-palveluista täällä.

Ikärajat

Ilosaarirock on ikärajaton festivaali. Suosittelemme kuitenkin, että alle 12-vuotiaat saapuvat festivaalille huoltajan seurassa. Alle 8-vuotiaat pääsevät tutustumaan Ilosaarirockiin ilmaiseksi maksavan eli yleisörannekkeellisen huoltajan seurassa valitsemanaan päivänä. Päiväkohtaisen rannekkeen saa noudettua lapselle festivaaliportin infopisteeltä.

Mikäli tulet Ilosaarirockiin lasten kanssa, vietäthän festivaalia lasten ehdoilla. Pimentyvä ilta ja tuhannet festivaalivieraat eivät ole oikea paikka lapsille. Tarjoathan lapsille päihteettömän ja turvallisen festivaalikokemuksen.

Lippujen palautus

Festivaalin ohjelmistoon, aikatauluihin ja järjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa yksittäisten artistien peruuntumisten perusteella, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten muutosten johdosta.


Kaikki Ilosaarirockin festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin ennen festivaalialueelle pääsyä. Rannekkeen siru toimii kulkutunnisteena festivaalialueelle, ja sillä voi liikkua sisään ja ulos alueelta festivaalin aikana.

Ranneke kiinnitetään vaihtohetkellä ranteeseen eli ranneketta ei voi hakea esimerkiksi kaverin puolesta.

Rannekkeita vaihdetaan Joensuun taidemuseo Onnin pihalla sijaitsevalla rannekkeenvaihtopisteellä festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin. Festivaalialueen rannekkeenvaihtopiste Louhelan kentällä on auki keskiviikosta sunnuntaihin.

VIP-asiakkaat voivat vaihtaa rannekkeensa normaalien rannekkeenvaihtopisteiden lisäksi myös omassa VIP-rannekkeenvaihdossa Louhelan kentällä. Kivran käyttäjille tarkoitettu Vihreä väylä löytyy molemmilta rannekkeenvaihtopisteiltä.

Huomioithan, että myös Holiday Linnunlahdessa leiriytyvien tulee vaihtaa festivaalilippunsa rannekkeisiin Ilosaarirockin rannekkeenvaihtopisteillä. Leirinnässä ei ole omaa festivaalilippujen rannekkeenvaihtoa.

Rannekkeenvaihdon aukioloajat

Keskustan rannekkeenvaihtopiste taidemuseo Onnin pihassa:
Ke 12.7. klo 10–19
To 13.7. klo 10–19
Pe 14.7. klo 10–19

Festivaalialueen rannekkeenvaihtopisteet ja VIP-rannekkeenvaihto:
Ke 12.7. klo 10–19
To 13.7. klo 10–19
Pe 14.7. klo 12–23
La 15.7. klo 11–20
Su 16.7. klo 12–17

Rannekkeita voi vaihtaa festivaalin aukioloaikaoina pääportin infopisteellä silloin, kun rannekkeenvaihtopisteet ovat kiinni.


Saapuminen Joensuuhun

Ilosaarirock järjestetään Itä-Suomessa, Joensuun Laulurinteellä (Google Maps: Linnunlahdentie 3), joka sijaitsee noin kilometrin päässä Joensuun kaupungin keskustasta. Kaupunkiin voi matkustaa kätevästi junalla, bussilla, lentokoneella tai henkilöautolla.

Joensuun rautatieasemalta ja bussipysäkeiltä Ilosaarirockiin on matkaa noin 1,5 kilometriä. Perjantaina lisävaunullinen Rokkijuna starttaa Helsingistä klo 10.15 ja saapuu Joensuuhun klo 14.51. Normaalien junavuorojen lisäksi VR järjestää myös sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 02.10 starttaavan ylimääräisen yöjunan Joensuusta Helsinkiin. Junaliput ostat kätevimmin suoraan VR:n verkkosivuilta (www.vr.fi) tai mobiilisovelluksesta.

Rautatieaseman ja festivaalialueen väliä liikennöivät perinteisesti ilmaiset Rokkibussit, jotka kuljettavat vieraat suosituimmilta junilta ja kaukoliikenteen busseilta festivaalille ja takaisin koko tapahtumaviikonlopun ajan.

Mikäli autoilet Ilosaarirockiin, suosittelemme ottamaan auton täyteen muita festivaalikävijöitä – se on paitsi hauskaa myös ekologista! Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelevat erilaiset kimppakyytipalvelut, kuten reissukyyti.fi. Kannattaa tutustua myös sosiaalisesta mediasta löytyviin kimppakyytiryhmiin.

Ilosaarirock-viikonlopun aikana taksitolppa sijaitsee Tiedepuiston edessä, aivan festivaalialueen vieressä. Paikallisbusseihin on lisätty vuoroja tapahtumaviikonlopun ajaksi. Paikallisbussit ja Rokkibussit saapuvat ja lähtevät festivaalialueen lähistöllä sijaitsevalta uimahalli Vesikon parkkipaikalta.

Festivaaliasiakkaiden saapuminen kuormittaa ympäristöä enemmän kuin mikään muu festivaalin osa-alue – siksi suosittelemme jokaista saapumaan mahdollisuuksien mukaan kävellen, pyörällä tai julkisia liikennevälineitä tai kimppakyytejä hyödyntäen. Rahan lisäksi säästät myös luontoa!

Rokkibussit

Ilmaiset festivaalibussit eli Rokkibussit liikennöivät rautatieaseman sekä aivan festivaalialueen vieressä sijaitsevan Virkistysuimala Vesikon Rokkibussipysäkin väliä koko festivaaliviikonlopun ajan!

Rokkibussien vuorot kulkevat Joensuuhun saapuvien vilkkaimpien junayhteyksien mukaan ja lähtevät rautatieasemalta bussien täytyttyä. Sunnuntaina ja maanantaina bussit kuljettavat takaisin rautatieasemalle.

SAAPUVAT JUNAT

Rokkibussit lähtevät juna-asemalta bussien täytyttyä.

perjantai 14.7.
11:41 Helsinki–Joensuu
13:53 Pieksämäki–Joensuu
14:51 Helsinki–Joensuu
16:23 Helsinki–Joensuu
17:45 Nurmes–Joensuu
17:51 Helsinki–Joensuu
19:38 Helsinki–Joensuu
20:58 Helsinki–Joensuu
20:58 Jyväskylä–Joensuu
22:49 Jyväskylä–Joensuu
23:15 Helsinki–Joensuu

lauantai 15.7.
11:41 Helsinki–Joensuu
13:53 Jyväskylä–Joensuu
14:51 Helsinki–Joensuu

LÄHTEVÄT JUNAT

Rokkibussit lähtevät festivaalialueen Vesikon rokkibussipysäkiltä noin tunti ennen junan lähtöä.

sunnuntai 16.7.
18:00 Joensuu–Nurmes
18:13 Joensuu–Helsinki

maanantai 17.7.
2:10 Joensuu–Helsinki
9:00 Joensuu–Helsinki
12:11 Joensuu–Helsinki

Pyöräparkki

Festivaalialueen läheisyydessä palvelee valvottu maksullinen pyöräparkki, joka on auki jokaisena festivaalipäivänä. Polkupyörän jättäminen parkkiin maksaa 3 € / kerta, ja maksu suoritetaan paikan päällä saapuesssa.

Pyöräparkki on auki:
pe 14.7. klo 12–02.30
la 15.7. klo 11–02
su 16.7. klo 12–01.30

Pyöräparkkiin voit parkkeerata myös oman henkilökohtaisen sähköpotkulautasi. Vuokrattujen, yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen ja sähköpyörien ajaminen festivaalialueelle ja sen välittömään läheisyyteen on kielletty, eikä yhteiskäyttöisiä sähköpotkulautoja tai -pyöriä voi parkkeerata pyöräparkkiin. Yhteiskäyttöisille sähköpotkulaudoille ja -pyörille on merkitty oma erillinen parkkialueensa, joka löytyy festivaalialueen lähettyviltä Länsikadun varresta. Huomioithan, että festivaalialueen läheisyydessä on suljettuja ajoreittejä ja voimassa voi olla madalletut nopeusrajoitukset, jotka koskevat myös sähköpotkulautoja ja -pyöriä.

Muistathan hakea oman pyöräsi tai sähköpotkulautasi parkista ennen sen sulkeutumista. Pyöräparkkia ei valvota öisin eikä Ilosaarirock vastaa hakemattomista kulkuvälineistä.

Parkkipaikat

Henkilöautoilla saapuville festarikävijöille on järjestetty asfaltoitua parkkitilaa aivan festivaalialueen vieressä sijaitsevan raviradan edustalle (Linnunlahdentie 5). Parkkialueelle ajo tapahtuu Yliopistokatua ja Heinäpurontietä pitkin. Päiväparkin hinta on 20 € / päivä, ja lippuja voi ostaa ennakkoon täältä.

Henkilöautojen valvottu päiväparkki on auki:
pe 14.7. klo 13–02.30
la 15.7. klo 11–02
su 16.7. klo 12–01.30

Huomioithan, ettei päiväparkkialue ole valvottu öisin. Ajoneuvoissa yöpyminen on ehdottomasti kielletty. Päiväparkin järjestelyistä vastaa Ilosaarirock.

Ilosaarirockin päiväparkin lisäksi festivaalialueen läheisyydestä löytyy myös festivaalin ulkopuolisten toimijoiden järjestämää parkkitilaa. Huomioithan, että erityisesti tapahtumaviikon aikana esimerkiksi kadunvarsipysäköinti tietyillä alueilla on kiellettyä ja parkkiajat voivat poiketa normaalista.


Ilosaarirockin aikaan Joensuussa on mahdollista majoittua festivaalin välittömässä läheisyydessä sijaitsevalla Holiday Linnunlahden leirintäalueella (myös asuntoajoneuvot), keskustan hotelleissa sekä yksityishenkilöiden tarjoamissa kotimajoituksissa.

Holiday Linnunlahti

Holiday Linnunlahti on Joensuun kaupungin virallinen leirintäalue, joka sijaitsee Laulurinteen eli Ilosaarirockin festivaalialueen vieressä. Leirintäalueella on mahdollisuus huoneisto-, teltta- ja karavaanarimajoittumiseen.

Leirintäalueen järjestelyistä sekä majoituslippujen myynnistä vastaa Holiday Linnunlahti. Kaikissa leirintämajoitukseen liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä suoraan Linnunlahteen. Ilosaarirockilla ei ole omaa leirintäaluetta.

Lisätietoja ja varaukset:
www.linnunlahti.fi
[email protected]

Joensuun alueen hotellit

Joensuun keskustan hotellit sijaitsevat noin 1,5 kilometrin päässä Ilosaarirockin festivaalialueesta. Suosittelemme varaamaan hotellimajoituksen ajoissa – kysyntä erityisesti Ilosaarirockin aikaan on kova!

Sokos Hotel Kimmel
Sokos Hotel Vaakuna
Scandic Joensuu
GreenStar Hotel Joensuu
Huoneistohotelli Lietsu

Muut majoitusvaihtoehdot

Ilosaarirockin aikaan yksityismajoitusten tarjonta lisääntyy huomattavasti. Yksityismajoituksia, kuten paikallisten asukkaiden vuokra- tai loma-asuntoja voi etsiä esimerkiksi AirBnB:n tai Tori.fi:n sivuilta. Myös sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää vaihtoehtoisten festivaalimajoitusten etsinnässä.

Olethan tarkkana mahdollisia yksityismajoituksia etsiessä ja varatessa – vältä tulemasta huijatuksi varmistamalla, että kyseessä on luotettava vuokraaja tai taho! Ilosaarirock ei vastaa mahdollisista huijausyrityksistä syntyvistä vahingoista.

Muistathan kunnioittaa lähialueen asukkaiden kotirauhaa sekä välttää roskaamista ja asuntojen pihoilla hengailua.


Laulurinteen festivaalialue on puistoaluetta, jossa on runsaasti nurmikkoa sekä viihtyisä uimaranta. Kulkeminen tapahtuu pääasiassa hiekoitettuja teitä pitkin. Festivaalialueelle kuljetaan pääportista. Pääportin ja turvatarkastuksen välissä sijaitsevat narikkapalvelut.

Festivaaliviikonlopun aikana alueella nautitaan loistavista esiintyjistä yhteensä neljällä esiintymislavalla, alueohjelmasta, visuaalisista elämyksistä sekä maittavasta ruuasta ja juomasta.

Aukioloajat

pe 14.7. klo 14–02.30
la 15.7. klo 12–02.00
su 16.7. klo 13–01.00

Tarkat soittoaikataulut löydät aikataulut-sivulta.

Maksutavat

Ilosaarirockissa maksuvälineenä toimivat yleisimmät pankkikortit, luottokortit sekä lähimaksu ja lähimaksulla toimivat mobiilimaksamisen vaihtoehdot.

Festivaalialueen baareista löytyy myös yhteistyökumppanimme MobilePayn omat maksukaistat, joilla juomat voi maksaa kätevästi QR-koodin avulla. MobilePay on maksuton kaikkien pankkien asiakkaille. Sovelluksen voit ladata oman puhelimesi sovelluskaupasta tai MobilePayn verkkosivuilta.

Festivaalialueen sisällä ei voi maksaa käteisellä.

Infopiste & löytötavarat

Ilosaarirockin infopiste sijaitsee aivan pääportin vieressä. Infopisteellä ratkaistaan kaikki festivaaliasiakkaan pulmat kadonneesta lipusta hävinneeseen reppuun. Infossa myydään porttilippuja mikäli festivaalia ei ole myyty ennakkoon loppuun.

Festivaaliviikonlopun ajan infopiste toimii myös löytötavarapisteenä. Yöaikaan arvotavaroita voi kysellä järjestyksenvalvojilta. Festivaalin jälkeisenä maanantaina klo 12 löytötavarat toimitetaan Pohjois-Karjalan löytötavarapalveluun: www.pklp.fi.

Narikka

Festivaalin pääportin jälkeiseltä alueelta löytyy maksullinen narikka, joka on auki koko festivaaliviikonlopun ajan. Jokainen narikkakäynti maksaa 4 € / kerta.

Narikka on auki:
pe 14.7. klo 14–02.30
la 15.7. klo 12–02
su 16.7. klo 13–01

Rajallisen tilan vuoksi narikassa ei säilötä alkoholijuomia. Pakkaathan festivaalille vain tavaroita, jotka kulkevat mukana.

Pidäthän huolta saamastasi narikkalapusta! Saat narikassa säilömäsi tavarat vain narikkalappua vastaan takaisin. Muistathan myös hakea tavarasi ajoissa ennen narikan sulkeutumista. Narikkaan unohtuneet tavarat toimitetaan festivaalin löytötavarapisteelle infoon. Ilosaarirock ei vastaa hakemattomista tavaroista.

Ruoka, juoma ja vesipisteet

Ilosaarirockin festivaalialueelta löytyy runsaasti ruokapisteitä, jotka tarjoilevat laajasti kasvis- ja vegaaniruokaa. Myös erikoisruokavaliot on otettu huomioon kaikilla myyntipisteillä. Festivaalin ruokatarjontaan voit tutustua tarkemmin tällä sivulla.

Festivaalialueen sisällä on useita baarialueita, joilla palvellaan täysi-ikäisiä festivaalivieraita. Varauduthan todistamaan ikäsi! Baarien valikoimaan sisältyy herkullisten drinkkien ja mietojen alkoholijuomien lisäksi myös paljon alkoholittomia vaihtoehtoja. Festivaalialueelta löytyy myös oma alkoholittomien juomien piste. Voit lukea lisää Ilosaarirockin juomavalikoimasta ja baareista täällä.

Festivaalialueella palvelee myös kahvila, jossa on tarjolla virvokkeita ja pientä purtavaa.

Festarialueen ruoka- ja juomapalveluiden hyödyntämisen lisäksi voit tuoda tapahtuma-alueelle myös omia eväitä! Kaikki normaalikokoiset syötävät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit ynnä muut ovat sallittuja. Saat tuoda alueelle myös avaamattomia tai täysin tyhjiä ja läpinäkyviä muovipulloja 1,5 litraan saakka. Myös uudelleentäytettävät vesipullot ovat sallittuja. Festarialueella on useita vesipisteitä, joista saat raikasta vettä pullon täyteen. Pohjois-Karjalan hanavesi on tutkitusti erinomaista! Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alueelle ei saa tuoda lasisia pulloja tai alkoholipulloja.

Pantit

Kaikkien Ilosaarirockissa myytävien alkoholipitoisten juomatuotteiden hintaan lisätään 1 € pantti. Pantti lisätään tölkkeihin, pulloihin, mukeihin ja laseihin. Viini- ja shampanjacoolereihin sekä ämpäreihin lisätään 5 € pantti. Shottilaseissa tai alkoholittomissa juoma-astioissa (tölkit ja pullot) ei ole panttia.

Pantit voi palauttaa baarialueilla seuraavan oston yhteydessä, jolloin panttisumma hyvitetään suoraan ostosta tai panttipisteelle, jossa pantit palautetaan maksukortille. Yhdelle maksukortille voidaan palauttaa pantteja maksimissaan 100 € edestä yhden festivaalipäivän aikana. Palautukset näkyvät maksukortilla viimeistään 1-3 pankkipäivän kuluessa.

Vessat ja käsienpesu

Festivaalialueelle ja ulkoalueelle tapahtuman välittömään läheisyyteen on järjestetty runsaasti vessoja ja pisuaareja. Älä ole juntti vaan pissaa vessaan – älä puskaan saatikka talojen seinille tai pihoille.

Ilosaarirockin festivaalialueella on viisi suurta, ikärajatonta vessa-aluetta: Soundi-lavan alueella, Rentolavan luona, Tähtiteltan läheisyydessä, Tähtiteltalle johtavan rantatien varressa sekä pääportin läheisyydessä. Lisäksi Päälavan baarialueelta ja VIP-alueilta löytyvät omat vessa-alueet.

Ilosaarirockin vessat ovat sukupuolineutraaleja unisex-vessoja. Sen verran erottelemme, että alueet on jaettu seisaaltaan ja istualtaan pissaaville. Seisaaltaan pissaavien alueelta löytyy pisuaareja.

Esteettömiä vessoja löytyy jokaiselta vessa-alueelta. Esteettömien vessojen ovissa on aina kyltti, joissa kerrotaan pyörätuolinkäyttäjien, muiden esteetöntä vessatilaa tarvitsevien festarivieraiden sekä Vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja esteettömän vessan käyttöön sekä ohittamaan mahdollinen jono.

Jokaisen ison vessa-alueen yhteydessä on käsienpesumahdollisuus juoksevalla vedellä ja ekologisella saippualla. Vesipisteillä on erikseen hanoja käsienpesua ja juomapullon täyttämistä varten. Käsienpesupisteet eivät ole juomapullon täyttämistä varten.

Rokkituotteet ja bändien fanituotteet

Ilosaarirockin omia tuotteita ja festivaalilla esiintyvien yhtyeiden ja artistien fanitavaraa on myynnissä Ilosaarirock Shopissa, joka sijaitsee Päälavan alueella.

Ilosaarirockin tuotteita voi ostaa myös ennakkoon osoitteessa shop.ilosaarirock.fi.

Istumapaikat

Ilosaarirockista löytyy istuma- ja levähdyspaikkoja eri puolilta festivaalialuetta. Suurimmat istuma-alueet löytyvät Ruokakeitaan vierestä sekä Soundi-lavan ja Ilosaari Loungen läheltä. Ilosaarirockin festarialueella on myös paljon nurmialuetta, jolla on mukava istuskella ja nauttia kesän parhaan viikonlopun tunnelmasta.

Kännykän lataus

Puhelimen akun loputtua festivaalialueelta löytyy Pohjois-Karjalan Sähkön tarjoamia kännykänlatauspisteitä, jotka ovat ilmaisia kaikkien festivaalikävijöiden käytettäväksi.

Korvatulpat ja sadetakit

Muista suojata kuulosi – käytäthän korvatulppia tai kuulosuojaimia! Jos omat suojaimet unohtuvat kotiin, on korvatulppia myynnissä myös festivaalialueella erillisessä korvatulppien myyntikojussa, infossa, alueella kiertävillä myyjillä sekä Ilosaari Loungessa. Samoissa pisteissä myydään myös kertakäyttöisiä sadetakkeja.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty kaikkien lavojen edustoilla sekä esiintymisteltoissa. Alueelle on sijoiteltu erikseen merkittyjä tupakointialueita, joilta löytyy myös tuhkakupit. Tupakointirajoitukset koskevat myös sähkötupakkaa.

Ilosaarirockin festivaalialueella ei myydä tupakkaa. Sähkösavukkeita saa ostettua Tähtiteltan baarialueella sijaitsevasta sähkösavukekaupasta.

Kunnioitathan kanssajuhlijoitasi ja pidät mielessä, etteivät kaikki pidä tupakansavusta edes ulkoilmassa. Muistathan myös tumpata tupakkasi tuhkakuppiin, äläkä heitä tumppeja pitkin poikin festivaalialuetta.


VIP-liput Ilosaarirockiin 2023 on loppuunmyyty!

Ilosaarirockin VIP-asiakkaana pääset nauttimaan ainutlaatuisella tavalla Ilosaarirockin tunnelmasta. Festivaalin muun tarjonnan lisäksi saat pääsyn upeille VIP-alueille, joiden sisältä löytyy kaikki tarvittava viiden tähden festarikokemuksen luomiseen, laadusta tinkimättä!

Lipputyypit

Ilosaarirockin VIPiin myydään kolmen ja yhden päivän lippuja. Kaikki VIP-lipputyypit ovat myynnissä Ilosaarirockin verkkosivuilla sekä Tiketin ja Lippu.fi:n verkkokaupoissa ja toimipisteillä.

VIP-lippuun (K-18) sisältyy:

 • Ilosaarirockin musiikki- ja aluetaide-elämykset sekä kaikki palvelut
 • sisäänpääsy festivaalialueelle
 • pääsy Päälavan ja Tähtiteltan viihtyisille VIP-alueille, joilta löytyy erityisiä ravintola- ja juomapalveluita, mukavia istuma-alueita sekä vesivessat
 • henkilökohtainen VIP-ranneke, jolla pääsee kulkemaan sisään ja ulos festivaalialueelle sekä VIP-alueilla
 • rannekkeenvaihto omalla VIP-rannekkeenvaihtopisteellä
 • VIP-väylä festivaalin pääportilla sekä turvatarkastuksessa
 • VIP-narikan palvelut ja kolme (3) maksutonta käyntiä narikassa per päivä

Ilosaarirockin VIP-liput eivät sisällä ruokaa tai juomia.

VIP-alueet

Ilosaarirockin VIPiin kuuluu kaksi eri VIP-aluetta, jotka sijaitsevat Ilosaarirockin suurimpien lavojen eli Päälavan ja Tähtiteltan edustalla. Molemmilla alueilla VIP-vieraita palvelevat viihtyisästi sisustetut VIP-tilat laadukkaine palveluineen.

VIP-baareista löytyy juomaa jokaiseen makuun. Tarjolla on juotavaa shampanjasta erikoisoluisiin ja shoteista mocktaileihin.

Päälavan VIP on Ilosaarirockin suurimman esiintymislavan läheisyteen kohoava kaksikerroksinen rakennus, josta on paras näkymä niin lavalle kuin yleisöön. Rakennuksen sisällä palvelee laajan valikoiman eksklusiivinen baari kaikilla herkuilla, ja viihtyisältä pihalta löytyy lukuisia levähdyspaikkoja, joilta voit tunnelmoida Päälavan esiintyjiä tai vain paistatella kesän parhaita päiviä. Uusi, heti VIP-rakennuksen vieressä sijaitseva WC-alue vesivessoineen takaa miellyttävän festarikokemuksen.

Tähtiteltan VIP-alueella voit rentoutua, nauttia drinkkejä, syödä hyvin sekä seurustella muiden VIP-vieraiden kanssa, kiitos loistavan ravintolatelttamme! Viihtyisällä terassialueella voi lisäksi tanssahdella Tähtiteltan esiintyjien tahtiin tai loikoilla ja nauttia VIP-baarin juomatarjonnasta leppoisilla istuma-alueilla. Kulku Tähtiteltan VIP-alueelle tapahtuu suoraan festivaalialueelta VIP-asiakkaiden oman portin kautta. VIP-alueelta on myös suora pääsy Tähtiteltan baarialueelle. Vain VIP-asiakkaiden käytössä olevat vesivessat löytyvät aivan VIP-alueen vierestä.

Tähtiteltan VIP-ravintolateltassa on joka päivä tarjolla maittava buffet, jonka VIP-vieraille taikoo kulmakunnan parhain Ravintola Kerubi.

VIP-palvelut

VIP-asiakkaiden tulee vaihtaa lippunsa henkilökohtaiseen VIP-rannekkeeseen ennen festivaalialueelle saapumista. Ranneke laitetaan ranteeseen rannekkeenvaihtopisteellä ja se toimii kulkutunnisteena festivaalialueelle sekä VIP-palveluihin.

VIP-asiakkaille järjestetään oma rannekkeenvaihtopiste, joka palvelee festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin. VIP-rannekkeenvaihtopiste sijaitsee Louhelan kentällä. VIP-lipun voi vaihtaa rannekkeeseen myös muilla yleisillä rannekkeenvaihtopisteillä. Voit tutustua rannekkeenvaihdon aikatauluihin täällä.

Rannekkeenvaihdon yhteydessä rannekkeensirulle voidaan lisätä mahdolliset lisätuotteet, kuten Tähtiteltan VIP-buffet. Esitäthän kaikki lippusi ranneketta vaihtaessa!

VIP-rannekkeella pääset kulkemaan helposti festivaalin pääportin ja turvatarkastuksen VIP-väyliä pitkin suoraan festivaalialueen sykkeeseen. Isoimmat tavarat voit jättää pääportin vieressä sijaitsevan narikan VIP-tiskille. Jokaisella VIP-rannekkeella on automaattisesti kolme maksutonta käyntiä narikassa jokaista festivaalipäivää kohden.

VIP-buffet

Ilosaarirockin laadukkaaseen VIP-buffetiin sisältyy runsas tapaspöytä Kerubin tapaan sekä keittiömestareiden jokaiselle festivaalipäivälle erityisesti suunnittelema lämmin ruoka. Jälkiruokana nautitaan juustoa ja makeita herkkuja. Buffet on tarjolla päivittäin: perjantaina klo 17-20, lauantaina klo 14-17 ja sunnuntaina klo 14-17. Buffetin hinta on ennakkoon ostettuna 40 € / päivä.

Lue lisää Ilosaarirockin VIPistä ja tutustu VIP-buffetin päivittäin vaihtuvaan menuun VIP-sivullamme.


Ilosaarirockin jätemäärästä 100 % päätyy kierrätykseen tai energiantuotantoon. Festarialueella on järjestetty kierrätysmahdollisuudet biojätteelle, metallille, lasille, kartongille, pakkausmuoville, tölkeille ja pulloille sekä vaarallisille jätteille. Lisäksi tupakantumpeille löytyvät omat tuhkakupit. Poltettavaa jätettä varten alueella on yli sata jäteastiaa.

Festivaalin lukuisilta kierrätyspisteiltä löytyy myös vapaaehtoisia, jotka opastavat roskien lajittelussa oikeisiin astioihin!

Ilosaarirockissa käytettävät ruokailuastiat ja -välineet ovat muovitonta kartonkia tai biohajoavaa materiaalia. Ne kerätään energiajätteeseen. Biohajoavien astioiden käytöstä luovuttiin, sillä niitä ei pystytä festivaalin tuottamissa määrissä käsittelemään paikallisissa biojätteen käsittelypaikoissa. Isot ruokajätteet kerätään siis biojätteeseen ja astiat kierrätetään energiajätteeseen.


Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalillemme.

Festivaalialue

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella, missä kulkeminen tapahtuu pääosin hiekoitettuja teitä pitkin. Alue on tasainen Tähtiteltan alueelle johtavia nousuja lukuun ottamatta. Alueella on runsaasti opasteita auttamassa festivaalialueella liikkumisessa.

Pysäköinti

Festivaalialueen läheisyydessä on asfalttipintainen pysäköintialue, josta löytyy rajattu määrä ilmaisia invapysäköintipaikkoja. Näille paikoille pysäköimiseen vaaditaan vammaisen pysäköintilupa. Invataksien pysähtymispaikka on esteettömän portin luona Linnunlahdentiellä sekä pääportin läheisyydessä.

Esteetön portti ja turvatarkastus

Festivaalialueelle pääsee kulkemaan pääportista sekä erillisestä, esteettömästä sisäänkäynnistä, joka sijaitsee esteettömän parkkipaikan läheisyydessä Linnunlahdentiellä (käynti Raviradan puolelta). Reitti esteettömälle sisäänkäynnille on asfalttia. Sisäänkäynnillä tehdään turvatarkastus sekä tarkistetaan rannekkeet. Esteettömällä portilla ei ole rannekkeenvaihtoa. Mikäli olet jättämässä tavaroita narikkaan, suosittelemme kulkemaan festivaalialueelle pääportin kautta, josta löytyy myös oma esteetön väylänsä.

Katsomokorokkeet

Kaikilla Ilosaarirockin esiintymislavoilla on liikuntarajoitteisille asiakkaille katsomokorokkeet, joihin pääsee loivaa liuskaa pitkin. Rentolavalla ja Tähtiteltalla korokkeet sijaitsevat baarien eli ikärajavalvottujen alueiden puolella, Päälavalla ja Soundi-lavalla ikärajattoman alueen puolella. Avustajat pääsevät avustettavan kanssa korokkeelle mikäli korokkeella on tilaa. Korokkeilla on aina järjestyksenvalvoja, joka myös avustaa tarvittaessa korokkeelle saapumisessa ja lähtemisessä.

Esteettömät vessat

Ilosaarirockin isoilla wc-alueilla on esteettömiä vessoja. Esteetön vessa löytyy myös Päälavan katsomokorokkeen vierestä, Rentolavan baarialueen sisäänkäynnin luota ja Soundi-lavan VIP-vessojen alueelta. Esteettömät vessat on varattu vain liikuntarajoitteisten henkilöiden ja Vessapassin haltijoiden käyttöön. VIP-alueilta löytyy esteettömät vessat VIP-asiakkaiden käyttöön.

Avustajat

Vammaiselle henkilölle, jolla on oikeus avustajaan, on avustajan tuominen festivaalille ilmaista. Avustaja sekä avustettava voivat hakea omat rannekkeensa festivaalin pääportilla sijaitsevalta infopisteeltä festivaalille saapuessa. Ranneke kiinnitetään aina suoraan ranteeseen eli ranneketta ei voi hakea toisen henkilön puolesta. Avustajan ilmaista ranneketta ei tarvitse varata ennakkoon. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta, esimerkiksi Vammaiskortin (EU Disability Card).

Selkokieli

Ilosaarirockilla on myös saavutettava, selkokielinen sivu, jonne kootaan vuosittain kaikki festivaali-info. Selkokielisen sivun löydät täältä.

Panostamme vuosittain Ilosaarirockin esteettömyyden ja saavutettavuuden parantamiseen. Mikäli haluat antaa palautetta tai kehitysehdotuksia palveluistamme, laitathan meille viestiä osoitteeseen .

Esteettömyyskartta

» Lataa kartta PDF-tiedostona

» Avaa kartta suurempana versiona

Festivaalialueen esteettömyyskartta


Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat aina olleet Ilosaarirockin keskeisimpiä ja tärkeimpiä arvoja. Kaikki kävijämme, vapaaehtoisemme, esiintyjämme, työntekijämme ja yhteistyökumppanimme ovat tervetulleita festivaalille täysin omana itsenään. Haluamme, että Ilosaarirockin festariyleisö ja tekijät ovat turvassa tapahtumassamme, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää festivaalillamme tai sen ulkopuolella.

Ilosaarirockissa on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle. Järjestyksenvalvojamme ja koko henkilökuntamme on koulutettu tunnistamaan erilaiset häirintätilanteet ja puuttumaan niihin. Festivaalialueella toimii lisäksi seksuaalisen häirinnän tukihenkilö ja poliisi pitää kynnyksen rikosilmoituksen tekemiseen matalana.

Meillä kaikilla on vastuu omasta toiminnastamme – myös festivaalihuumassa. Kunnioitathan jokaisen kanssajuhlijan fyysistä ja henkistä koskemattomuutta ja otat toiset huomioon hauskanpidon lomassa. Mikäli näet tai koet ikävää käytöstä, käänny kenen tahansa järjestyksenvalvojan tai festivaalityöntekijän puoleen.


Ilosaarirock kuuluu meistä jokaiselle. Festivaalilla ei ole sijaa minkäänlaiselle häirinnälle tai epäasialliselle käytökselle. Varmistetaan yhdessä, että kesän paras viikonloppu on varmasti kaikille se kesän paras.

Kunnioita muita

Kunnioita jokaisen festarivieraan fyysistä ja psyykkistä tilaa sekä itsemääräämisoikeutta. Muista, että ei on aina ei – kunnioita muiden asettamia rajoja. Kohtele myös toisten omaisuutta ja ympäröivää luontoa kunnioituksella.

Älä oleta

Älä tee minkäänlaisia oletuksia muista ihmisistä. Ota kaikki ihmiset vastaan avoimen ennakkoluulottomasti, ja anna jokaiselle tilaa olla täysin oma itsensä.

Kysy lupa

Älä koske toista ilman lupaa – erilaiset apuvälineet mukaan luettuna. Kysy lupa myös toisen fyysiseen tilaan astumiseen. Muista, että suostumuksen tulee olla aina molemminpuolista.

Kohtele lämmöllä

Älä arvostele, pilkkaa, syrji tai nolaa ketään puheillasi tai käytökselläsi – edes vitsillä. Kohtele kaikkea ympärillä olevaa lämmöllä ja kunnioituksella.

Pidä puolia

Kesän parhaan viikonlopun tunnelmasta vastaamme me kaikki yhdessä. Muista, että toimintasi vaikuttaa myös muihin festivaalikävijöihin. Puutu epäasialliseen käytökseen ja pidä omia sekä muiden puolia.

Kuuntele ja kanna vastuu

Jos saat palautetta toiminnastasi, ota se avoimena vastaan. Pyydä anteeksi, jos olet toiminnallasi tai sanoillasi loukannut muita henkilöitä tai toisen omaisuutta tahattomasti tai tahallisesti.


Mikäli tunnet festivaalilla olosi turvattomaksi tai kohtaat epäasiallista, Rokkietiketin vastaista toimintaa, käänny aina lähimmän järjestyksenvalvojan tai muun festivaalihenkilökunnan puoleen. Suodaan yhdessä kaikille kesän paras viikonloppu!

Festivaalilla kokemistasi tai näkemistäsi häirintätilanteista voit ilmoittaa anonyymisti tällä lomakkeella tai ottamalla yhteyttä koulutettuun häirintäyhdyshenkilöön puhelimitse 050 554 7852 (välillä 14.–17.7.2023).


Turvallisuus ennen kaikkea! Haluamme, että Ilosaarirockin asiakkaat voivat keskittyä festivaalista nauttimiseen rauhallisin mielin. Teemme tiiviisti yhteistyötä eri viranomaisten kanssa ja panostamme tapahtuman turvallisuuteen vuosi toisensa jälkeen. Festivaali onkin kerännyt runsaasti kiitosta sujuvuudestaan ja rauhallisuudestaan erityisesti viranomaisten taholta.

Festivaaliasiakkaiden turvallisuudesta huolehtivat sadat järjestyksenvalvojat niin festivaalialueella kuin sen ulkoalueilla. Lisäksi paikalla päivystävät poliisi- ja pelastusviranomaiset sekä SPR:n ensiapu- ja tukipalvelut.

Osallistumme lisäksi entistäkin turvallisemman tapahtumajärjestämisen kehitystyöhön yhteistyössä eri kansallisten ja kansainvälisten tahojen kanssa.

Turvatarkastus

Festivaalialueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvallisuustarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden tuominen alueelle. Voit tutustua sallittujen ja kiellettyjen esineiden ja aineiden listaan täällä. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko esinettä tai ainetta turvallista tuoda festivaalialueelle.

Turvatarkastuksen pikakaista on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole lainkaan laukkua tai muuta kannettavaa tavaraa mukanaan.

Varaathan aikaa festivaalille saapuessasi – erityisesti ruuhkaisina aikoina turvatarkastukseen voi syntyä jonoja.

Ensiapu

Ilosaarirockista löytyy Suomen Punaisen Ristin ensiapupiste, joka on avoinna ympäri vuorokauden festivaaliperjantaista maanantaihin saakka. Ensiapupisteellä voi käydä hoidattamassa niin fyysisiä vammoja kuin hakemassa henkistä tukea ammattilaisilta tilanteessa kuin tilanteessa. Ensiapupiste sijaitsee pääportin läheisyydessä.

Ensiapupisteen lisäksi festivaalialuetta kiertävät ensiapupartiot. Oman ensiapupisteen ja ensiapupartioiden avulla emme kuormita paikallisia terveysasemia tai sairaaloita kiireisen viikonlopun aikana.

Ruuhkat ja crowd surfing

Ilosaarirockissa vierailee yhden viikonlopun aikana kymmeniä tuhansia ihmisiä. Jos tunnet olosi ahdistuneeksi tai epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa, vältäthän tiiviitä väkimassoja. Erityisesti esiintymislavojen edustoilla yleisömassan paine voi kasvaa nopeastikin ja tilanne saattaa kehittyä tukalaksi. Jos kuitenkin joudut ihmispaineeseen, ota rauhallisesti äläkä vastusta painetta, vaan liiku massan mukana. Pyydä tarvittaessa apua kovalla äänellä.

Crowd surfing eli yleisön käsien varassa kelluminen (surffaaminen) on kielletty. Tämän tarkoituksena on välttää vaaratilanteita isossa ihmismassassa. Myös kaverin olkapäille nouseminen on kielletty turvallisuussyistä.

Mosh pitit ja wall of deathit ovat hurjista nimistään huolimatta sallittuja Ilosaarirockissa. Kaikki väkivaltaisuus missä tahansa pitissä on kuitenkin kiellettyä. Jos näet pittikaverisi kaatuvan, autathan hänet pikimmiten ylös. Ilosaarirockin järjestyksenvalvonta seuraa pittien pyörimistä ja poistaa tarvittaessa henkilöt, jotka toimivat vahingoittamistarkoituksissa.

Uiminen

Ilosaarirockin Rentolava sijaitsee uimarannalla, jossa voi vilvoitella keikkojen ja festaripäivien aikana. Päihtyneenä uiminen ei ole kuitenkaan turvallista. Uima-alue on rajattu poijuin, noudatathan rajoitusta oman turvallisuutesi takia. Uimarantaa valvovat järjestyksenvalvojat ja Joensuun Järvipelastajat.

Lapset

Ilosaarirock on ikärajaton festivaali. Suosittelemme, että alle 12-vuotiaat lapset saapuvat festivaalille aikuisen seurassa.

Huomioithan, että festivaalia tulee viettää lasten ehdoilla. Pimentyvä ilta ja tuhannet festivaalivieraat eivät ole oikea paikka lapsille. Tarjoathan lapsille päihteettömän ja turvallisen festivaalikokemuksen.

Eläimet

Eläinten tuominen Ilosaarirockiin on kielletty. Kielto koskee myös avustajakoiria. Vammaiselle henkilölle, jolla on oikeus avustajaan, on avustajan tuominen festivaalille ilmaista.

Äänenvoimakkuus

Festivaalialueella äänenvoimakkuuden ohjearvot saattavat ylittyä. Suojaa kuulosi ja käytä korvatulppia tai kuulosuojaimia. Korvatulppia myydään myös festivaalialueella esimerkiksi Ilosaari Loungessa.

Aitarikkomukset

Festivaali- ja leirintäalueita ympäröi aitarakennelma. Anna sen olla paikoillaan, se on pystytetty tarkoituksella varmistaaksemme festivaaliasiakkaiden sekä lähialueella asuvien ihmisten turvallisuuden. Aidan rikkomisesta kiinni jäävä joutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

Kuvaaminen

Festivaalilla kuvaamiseen saa käyttää erilaisia video- ja valokuvauslaitteita. Järjestelmäkamerat, GoPro-tyyppiset kamerat, tabletit ynnä muut ovat sallittuja, mutta isot salamat ja valot pyydämme jättämään kotiin. Myös selfietikut ovat sallittuja. Dronet on turvallisuussyistä kielletty.

Muistathan kunnioittaa muiden festivaalikävijöiden yksityisyyttä – älä siis julkaise toisten kuvia netissä kysymättä lupaa. Järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää kuvaaminen, kuten esimerkiksi artistin pyynnöstä keikalla.


Sallitut

 • Teleskooppivavat (ml. selfietikut)
 • Laminoidut ja pahviset kyltit (max. A3) sekä pehmeät liput
 • Avaamattomat ja läpinäkyvät muovipullot (max. 1,5 litraa, ei alkoholipullot)
 • Tyhjät läpinäkyvät muovipullot (max. 1,5 litraa, ei alkoholipullot)
 • Tyhjät läpinäkyvät ja läpinäkymättömät juomapullot (esim. metalliset juomapullot, ei alkoholiastiat)
 • Hiuslakat ja muut kosmetiikkatuotteet
 • Kokoontaittuvat retkituolit
 • Pienet sateenvarjot
 • Järjestelmäkamerat, GoPro-kamerat ja selfietikut
 • Pienten lasten evästarvikkeet
 • Sähkötupakointitarvikkeet
 • Särkylääkkeet ymv. yleiset lääkkeet alkuperäispakkauksissaan
 • Lääkärin määräämät lääkitykset sekä siihen kuuluvat välineet

Kielletyt

 • Huumausaineet ja omat alkoholijuomat sekä alkoholiastiat
 • Lasipullot ja -astiat
 • Metalliset ruokapakkaukset
 • Yli 1,5 litran muovipullot tai avatut juomapullot
 • Omat radiopuhelimet ja –lähettimet
 • Pitkät sateenvarjot
 • Laserosoittimet ja voimakkaat valonheittimet
 • Ampuma-aseet tai niitä muistuttavat esineet, niiden patruunat ja räjähdysaineet, ml. soihdut ja ilotulitteet, teräaseet, neulat (ilman perusteltua syytä) ja muut viiltämiseen/pistämiseen soveltuvat esineet
 • Asiaankuulumattomat työkalut (esim. monitoimityökalut)
 • Muut toisten vahingoittamiseen soveltuvat esineet tai aineet
 • Megafonit ym. kovaa ääntä tuottavat esineet
 • Muut kuin viranomaisen tai järjestäjän käytössä olevat Dronet sekä muut lennätettävät laitteet
 • Nihkeä asenne ihania kanssaihmisiä kohtaan

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kiellettyjen esineiden ja aineiden listaa voidaan täydentää milloin hyvänsä. Viime kädessä päätöksen alueelle tuotavista esineistä ja aineista tekevät aina festivaalin järjestyksenvalvojat.


Ilosaarirockin aluekartta

» Lataa aluekartta PDF-tiedostona

Festivaalialueen kartta

Joensuun kaupunkikartta

» Lataa kaupunkikartta PDF-tiedostona

Joensuun kaupunkikartta

Tilaa uutiskirje