Ilosaarirock 2023

Uutiset

31.7.2023

Kivra Early Bird -liput Ilosaarirockiin 2024 loppuunmyyty!

Edulliset kolmen päivän Kivra Early Bird -liput ensi kesän Ilosaarirockiin on loppuunmyyty. Kiitos kaikille ennakkolipun ostaneille!

Ilosaarirockin festarilippuja (Sika säkissä 2024) voi ostaa seuraavan kerran syksyn tullen. Samoihin aikoihin päästään kertomaan myös ensimmäisiä uutisia kesän 2024 festivaaliohjelmaa koskien eli pysythän kuulolla!


19.7.2023

Vastaa vuoden 2023 kävijäkyselyyn ja voita liput ensi vuodelle

Kävitkö Ilosaarirockissa 2023? Käy vastaamassa festivaalin juuri julkaistuun kävijäkyselyyn ja auta meitä kehittämään tulevien vuosien Ilosaarirockeja!

Kyselyyn vastaamiseen menee noin 10 minuuttia, jonka jälkeen voit halutessasi osallistua arvontaan. Palkintona arvomme liput koko seurueellesi ensi vuoden Ilosaarirockiin (maksimissaan 6 kpl 3 päivän lippuja).

Voit vastata vuoden 2023 kävijäkyselyyn tästä linkistä.

Kysely on avoinna sunnuntaihin 30.7.2023 saakka. Kaikki vastaukset käsitellään nimettömänä ja luottamuksellisesti. Kyselyn toteuttaa Ilosaarirockin toimeksiannosta Sponsor Insight Finland.


17.7.2023

Kivra Early Bird -liput Ilosaarirockiin 2024 ovat myynnissä

Joko mennään taas?! Edulliset kolmen päivän Kivra Early Bird -liput vuoden 2024 Ilosaarirockiin ovat nyt myynnissä yksinoikeudella Tiketissä & toimitettuna Kivraan!

Rajoitettu erä Kivra Early Bird -lippuja on myynnissä 149 € hintaan 31.7.2023 saakka. Tämän edullisempaa kolmen päivän festarilippua ei Ilosaarirockiin tulla myymään – toimi nopeasti!

Kaikki Kivra Early Bird -liput toimitetaan maksutta digipostipalvelu Kivraan. Saat Kivran käyttöösi ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta tai osoitteesta: kivra.fi/ilosaarirock.

Ilosaarirock 2024 järjestetään 12.–14. heinäkuuta.


17.7.2023

Kesän paras viikonloppu on tullut päätökseensä – 68 000 kertaa kiitos!

Ilosaarirockin helteinen päätöspäivä keräsi yhteensä 21 500 tapahtumakävijää ja samalla koko festivaalin kävijämääräksi nousi 68 000 ihmistä. KIITOS!

– Kesän paras viikonloppu oli taas sataprosenttisesti nimensä veroinen. Loistavan tapahtumaviikonlopun onnistumisen salaisuuksia olivat mieletön sää, meidän uskomattomat festariasiakkaat sekä järjestäjätahon ja viranomaisten saumaton yhteistyö, summaa meidän toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

Ilosaarirockia juhlitaan seuraavan kerran Joensuun Laulurinteellä 12.–14. heinäkuuta 2024. Kolmen päivän Kivra Early Bird -liput ensi kesän tapahtumaan ovat jo saatavilla 149 € hintaan 31.7.2023 saakka tai niin kauan kuin lippuja riittää. Kivra Early Bird -liput ovat myynnissä yksinoikeudella Tiketissä ja kaikki liput toimitetaan digipostipalvelu Kivraan ilman toimituskuluja.


16.7.2023

Ilosaarirockin lauantai myytiin loppuun

Loppuunmyytyä lauantaita vietettiin Laulurinteellä yhteensä 24 500 festarivieraan voimin. Helteisen festivaalipäivän aikana nähtiin muun muassa järisyttävän yleisömeren Tähtiteltalle vetänyt Käärijä sekä kesken Karri Koiran keikan lavalla tapahtunut kosinta.

– Uskomattoman tunteikas festivaalilauantai takana. Sää antoi parastaan ja yleisö tuntui nauttivan sydämensä kyllyydestä niin keikoista kuin kelistä. Karri Koiran keikan aikana nähty kosintakin päättyi myöntyvään vastaukseen eli Laulurinteellä sanottiin tänään ihan kirjaimellisesti rakkaudelle kyllä, naurahtaa Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Ilosaarirockin päätöspäivä sunnuntai käynnistyy klo 13 festivaaliporttien avauduttua. Sunnuntaina lavoille nousevat muun muassa Suomen keikkadebyyttinsä tekevä pop-ilmiö Ava Max (US), huippusuosittu pop-yhtye KUUMAA, toistaiseksi viimeisen festarikeikkansa esittävä Vesala sekä festivaalin päättävä Apulanta.

Vielä jaksaa!


14.7.2023

Ilosaarirockin VIP on loppuunmyyty!

Kaikki kolmen päivän VIP-liput sekä perjantain, lauantain ja sunnuntain yhden päivän VIP-liput Ilosaarirockiin 2023 on loppuunmyyty.

Muita festivaalin lipputyyppejä on vielä toistaiseksi saatavilla festivaaliporteilta sekä Lippu.fi:n ja Tiketin verkkokaupoista. Lipun ostamisen kanssa ei kuitenkaan kannata vatuloida – nyt nimittäin liikkuu!


14.7.2023

Ilosaarirock käynnistyi aurinkoisena

Kesän paras viikonloppu vuosimallia 2023 on polkaistu käyntiin auringossa kylpevällä Joensuun Laulurinteellä! Jo 51. kertaa järjestettävään Ilosaarirockiin odotetaan viikonlopun aikana yli 65 000 festivaalivierasta.

Kaikki Ilosaarirockin VIP-lipputyypit on jo myyty loppuun, ja osa peruslipputyypeistäkin hätyyttelee loppuunvarausta. Ilosaarirockissa esiintyvät festivaalin avauspäivänä muun muassa Ursus Factory, Gettomasa, Bloodred Hourglass, Cyan Kicks, VV, Pihlaja sekä The Prodigy.

– Festivaali on myynyt ennakkoon oikein mainiosti, ja erityisesti tänään poutaistuneet sääennusteet ovat selvästi vauhdittaneet festarikansan siirtymistä lippukaupoille. Nämä viime päivät ratkaisevat, myydäänkö festivaalipäiviä loppuun, kertoo Ilosaarirockin myynti- ja markkinointipäällikkö Lauri Ruotsalainen.

Ilosaarirockin toistaiseksi saatavilla olevat festivaaliliput ovat myynnissä tapahtuman portilla sekä Tiketin ja Lippu.fi:n toimipisteissä. Ilosaarirockia juhlitaan Joensuun Laulurinteellä 14.–16. heinäkuuta.


12.7.2023

Käärijän keikalle tulossa?

Käärijän keikka Ilosaarirockin Tähtiteltassa lauantaina 15.7. on aiheuttanut paljon keskustelua ennakkoon ja herättänyt myös huolta siitä, mahtuvatko kaikki festivaalikävijät turvallisesti telttaan katsomaan keikkaa.

Käärijän esiintymislavan vaihtaminen tai keikan siirtäminen myöhemmäksi ei valitettavasti ole mahdollista, mutta Ilosaarirock on varautunut suureen yleisömäärään Tähtiteltalla usein eri toimin.

Tähtiteltan yleisöalue tullaan Käärijän esiintymisen ajaksi jakamaan eri lohkoihin, joita ovat ikärajavalvotun baarialueen lisäksi sallittu yleisöalue sekä sen sisään rajattu, erillinen perhekatsomo. Perhekatsomo on tarkoitettu vain lapsiperheiden käyttöön. Tähtiteltan ympäristössä työskentelee Käärijän esiintymisen aikana kymmeniä järjestyksenvalvojia, jotka ohjaavat yleisöä näihin eri lohkoihin sekä valvovat yleisön turvallisuutta koko keikan ajan.

Myös kulku porteilta turvatarkastukseen ja eteenpäin Tähtiteltalle on Ilosaarirockin turvallisuushenkilökunnan toimesta ohjattua ja valvottua.

Muutama tärppi saapumisen ja Käärijän keikalle siirtymisen sujuvoittamiseksi:

- Vaihdathan oman rannekkeesi jo ennakkoon! Rannekkeenvaihdon aukioloajat löydät Ilosaarirockin verkkosivuilta ja mobiilisovelluksesta. Lauantaina rannekkeenvaihto aukeaa klo 11 Louhelan kentällä.

- Festivaalialueen portit avataan lauantaina klo 12. Mikäli tulet jonottamaan Käärijän keikalle, kuuntelethan järjestyksenvalvojien ohjeistusta.

- Alle 8-vuotiaiden lasten päiväkohtaiset ilmaisrannekkeet voi hakea vasta lauantaiaamuna pääportin vieressä sijaitsevalta infopisteeltä. Info aukeaa lauantaina klo 11. Huoltajien tulee vaihtaa omat rannekkeensa festivaalin rannekkeenvaihtopisteillä.

- Turvatarkastuksessa on käytössä myös pikakaista, joka on tarkoitettu ilman laukkua tai kannettavia tavaroita kulkeville henkilöille. Mitä vähemmän otat tavaraa mukaan festivaalialueelle, sen sujuvampi on myös turvatarkastus.


10.7.2023

YleX Meet & Greetin artistit julkaistu

"Saanks mä nimmarin?" Ilosaarirockin ja YleX:n tarjoamalla nimmariteltalla käy taas koko festariviikonlopun ajan kuhina – tule tapaamaan suosikkiartistejasi perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina!

YleX Meet & Greetissä voi Ilosaarirock-viikonlopun aikana tavata yhdysvaltalaisen pop-sensaatio Benson Boonen, upeat laulaja-lauluntekijät Pihlajan, Anna Puun ja Aliisa Syrjän, suositun rap-yhtyeen Gasellit sekä pop-trio KUUMAAn. Tuu moikkaamaan ja hakemaan omien lemppareidesi nimmarit!

YLEX MEET & GREETIN AIKATAULUT

Perjantai 14.7.
18:00 Benson Boone
20:30 Pihlaja

Lauantai 15.7.
16:00 Anna Puu
19:00 Gasellit

Sunnuntai 16.7.
17:00 KUUMAA
19:00 Aliisa Syrjä


28.6.2023

Ohjelmassa: hyvää ruokaa ja virkistävää juomaa!

Ilosaarirockin herkullisen monipuolinen ruoka-, herkku- ja juomavalikoima on julkaistu! Tutustu tarjontaan jo ennakkoon, niin tiedät mihin festarialueella suunnata.

Kesän parasta viikonloppua ei tohdi juhlia nälkäisenä tai janoisena. Festivaalin ruokamyyntipaikat, herkkukiskat ja toinen toistaan virkistävämmät baarit pitävät huolen, ettei festarihuuma ja juhlat katkea ainakaan nälkään tai janoon.

Maistuisiko tuhti burgeri vai suuntaatko ennemmin Subwayta kohti? Syötkö sushin rullalla vai löytyykö lautaseltasi kuitenkin pad thaita, perinteiset paistetut muikut tai maukas pita-annos? Jälkkäriksi maistuu jäätelö, vohvelit tai vaikka metri lakua.

Lue lisää Ilosaarirockin ruokatarjonnasta, tutustu huomioituihin erityisruokavalioihin ja suunnittele oma ruoka- ja juomalöytöretken reitti valmiiksi täällä.


21.6.2023

Satuhetkiä, skeittikisoja ja silent discoja – Ilosaarirockin alueohjelma ja -elämykset on julkaistu

Kesän paras viikonloppu on niin paljon enemmän kuin vain pelkkää hyvää musaa! Tutustu alueohjelman vanhoihin tuttuihin ja elämysten uusiin yllätyksiin.

Vauhtia festaripäiviin tuovat muun muassa Vesiurheilukeskus Laiturin wakeboarding, festarifrisbeen MM-kisat sekä Rujon perinteiset skeittikisat. Ilosaari Loungessa päästään rentoutumisen makuun esimerkiksi Jusu Lounelan satuhetken ja Kahvitauon muodossa, eikä laadukasta komiikkaa tai livekeikkojakaan tarvitse etsiä Loungea kauempaa. Lisäksi alueella nähdään taikuutta, spontaaneja teatteriesityksiä, onnenpyörä sekä shoppailtavaa Ilosaarirock Shopista VIP-Sulimanin festariasusteisiin saakka.

HUH! Tsekkaa koko alueohjelma ja -elämykset sekä ostospaikat täältä.

Ilosaarirockin ruoka- ja juomatarjonnasta kerrotaan lisää hyvin pian!


19.6.2023

Tarjolla maksuton koulumajoitus 200:lle nuorelle

Maailman parhain festarikaupunki Joensuu tarjoaa maksuttoman ja päihteettömän koulumajoituksen enintään kahdelle sadalle 16–21-vuotiaalle nuorelle Ilosaarirockin ajalle. Koulumajoitus järjestetään Joen Jujun toimesta Nepenmäen koululla 14.–17. heinäkuuta.

Jokaisella koulussa majoittuvalla nuorella tulee olla Ilosaarirockin pääsylippu tai ranneke ja nuoren on sitouduttava koulumajoituksen sääntöihin. Koulumajoituksen sääntöjen mukaan koulussa tai sen piha-alueilla ei saa käyttää päihteitä tai nikotiinituotteita, eikä koulussa saa oleskella päihtyneenä. Majoituksessa noudatetaan myös kaupungin turvallisemman tilan pelisääntöjä, jotka löytyvät osoitteesta www.joensuu.fi/yhdenvertaisuus.

Jokainen nuori tuo koulumajoitukseen oman patjan sekä tarvitsemansa majoitusvälineet. Majoittuminen tapahtuu koulun luokissa ja liikuntasalissa. Suihkut ovat kaikkien majoittujien käytössä. Joen Juju vastaa kokonaisuudessaan koulumajoituksen järjestelyistä siivouksesta turvallisuuteen.

Joensuun kaupungin ja Jujun lisäksi myös kaupungin nuorisopalvelut sekä Siun sote toimivat koulumajoituksen kumppaneina ja tarjoavat nuorille turvallisia aikuisia ja matalan kynnyksen läsnäolo- ja keskustelutukea tarvittaessa.

Nuorten maksuttoman ja päihteettömän koulumajoituksen varaaminen on käynnissä Joen Jujun verkkosivuilla. Majoituspaikat luovutetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkemmat majoitussäännöt löytyvät täältä.


19.5.2023

Aikataulut julkaistu!

Monelta portit aukeaa? Milloin omat lempparit esiintyy? Kuinka kauan diskossa jorataan? Vastaus kaikkiin aikataulukysymyksiin löytyy nyt verkkosivuilta – Ilosaarirockin esiintymisaikataulut on nimittäin julkaistu!

Jo aiemmin valmistuneen festivaaliohjelman lisäksi Ilosaarirockin lavat valtaavat myös perjantain festaripäivän päättävä YleX JATKOT: Windows95man sekä lauantai-illan kruunaava, DJ Janne Laurilan kipparoima legendaarinen Juustodisco. Ilosaarirockin muu oheis- ja alueohjelma julkaistaan kesäkuun puolella.

Tutustu aikatauluihin täällä.

Muistutamme samalla, että kaikkien Ilosaarirockin festivaalilippujen hinnat kallistuvat heti kesäkuun alussa. Älä kuhnaile – hanki omasi nyt täältä.


11.4.2023

Vapaaehtoishaku avattu!

Ilosaarirockin vapaaehtoishaku kesälle 2023 on käynnissä. Jos uudet tuttavuudet, kesän paras festarikokemus sekä kurkkaus yhden Suomen suurimman ja vanhimman festivaalin kulisseihin kiinnostaa, hae mukaan täällä!

Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla laidasta laitaan muun muassa kierrätyksen ja siivouksen, asiakaspalvelutehtävien, aluevisuaalisuuden sekä cateringin parista. Ilosaarirockin vapaaehtoiseksi voi tulla ihan kuka tahansa ilman erityistä ammattitaitoa. Vapaaehtoiseksi ovat tervetulleita myös alaikäiset.

Lue lisää vapaaehtoistehtävistä sekä vapaaehtoisten eduista täällä ja hae mukaan kesäkuun loppuun mennessä!

Nähdään Laulurinteellä!


6.4.2023

Loput ohjelmasta julki!

Ilosaarirockin artistikattaus kesälle 2023 on valmis! Festivaalin musiikkiohjelman viimeistelevät kuumimmat ja kysytyimmät kotimaiset nimet ALMAsta Käärijään ja Paperi T:stä Ursus Factoryyn. Tältä kuulostaa kesän paras viikonloppu!

Uusina esiintyjinä Ilosaarirockiin saapuvat ilmiömäiset laulaja-lauluntekijät ALMA ja Maija Vilkkumaa, Mikkelistä maailmankartalle ponnistanut metallijyrä Bloodred Hourglass, kotimaisen hiphopin ja räpin eri koulukuntia edustavat Paperi T, Etta, jambo ja Jami Faltin, Suomen euroviisuedustaja Käärijä, ihastuttavat pop-yhtyeet KUUMAA ja Younghearted, kotimaisen R&B:n ikisuosikki Karri Koira, elektronisen ja raskaan musiikin sävyjä taidokkaasti yhdistelevä Cyan Kicks, hurmoksellisista livekeikoistaan tunnetut Ursus Factory ja Vesterinen Yhtyeineen, herkullisella electrodancellaan hurmaava Detalji sekä Suomen valovoimaisin jazzmuusikko Linda Fredriksson Juniper.

- Viimeinen julkaisu kuvastaa taas helkkarin hyvin Ilosaarirockin meininkiä. Ohjelmistoon mahtuu niin paahtavaa metallia, kuumia pophittejä kuin kimuranttia jazziakin. Pääasia on, että musiikki kuulostaa hyvältä, eikä panna pahitteeksi, jos se saa vielä ihokarvatkin pystyyn ja tanssijalat nosteeseen, toteaa Ilosaarirockin promoottori Panu.

Tänään julkaistujen artistien lisäksi Laulurinteelle saapuvat heinäkuussa muun muassa The Prodigy (UK), Years & Years (UK), Ava Max (US), Apulanta, Benson Boone (US), Carpenter Brut (FR), Dylan (UK), Frank Carter & The Rattlesnakes (UK), Gettomasa, Jacob Banks (UK), JVG, Sleep Token (UK), Vesala, VV sekä kymmenet muut.

Aiemmin julkaistuista artisteista Nelli Matula on joutunut perumaan kaikki kevään ja kesän keikkansa, mukaan lukien esiintymisensä Ilosaarirockissa. Festivaalin päiväkohtaiseen ohjelmaan on myös tullut pieni muutos, kun aiemmin lauantaille kiinnitetyn Eevil Stöö & Stepan keikka siirtyy sunnuntaille.

Koko julkaistu ohjelma sekä artistien esiintymispäivät ovat nähtävillä täällä. Tarkemmat päiväkohtaiset soittoaikataulut julkaistaan kevään aikana.

Ilosaarirockin kaikki ennakkoliput kolmen päivän lipuista yhden ja kahden päivän lippuihin sekä eri VIP-lipputyyppeihin ovat myynnissä täällä. Koppaa omasi!


28.2.2023

Pop-ilmiö Ava Max ja arvoituksellinen brittiläisyhtye Sleep Token Ilosaarirockiin!

Albanialais-amerikkalainen pop-ilmiö Ava Max (US) ja genrejä kumartamaton, mystinen brittiläisyhtye Sleep Token (UK) esiintyvät Ilosaarirockissa heinäkuussa! Ohjelmajulkaisun myötä festivaalin päiväkohtainen ohjelma on ulkona ja kaikki lipputyypit kolmen päivän festivaalilipuista päivälippuihin ovat nyt myynnissä.

Maailman kuunnelluimpiin artisteihin kuuluva Ava Max teki läpimurtonsa vuonna 2018 julmetun valtavalla Sweet but Psycho -biisillään, joka ampaisi sinkkulistojen kärkeen yli 20 maassa. Upeaäänisen poptähden musiikissa tanssivalmiit melodiat yhdistyvät sielunmurskaaviin lyriikoihin ja tarinoihin elämästä, rakkaudesta ja naiseudesta modernissa maailmassa. Tyylilaji on puhdas, euforinen dancepop, jossa biisit kyllästetään neonväreillä ja dipataan kunnolla sokeriin ennen nauttimista.

Musiikillisia ja visuaalisia vertauksia muun muassa Lady Gagan, Bebe Rexhan ja Dua Lipan kaltaisiin vuosituhannen suurimpiin poptähtiin vetävä Ava Max on täydellisen monisävyinen popdiiva, jonka tarjoamista tanssibileistä ei takuulla halua jäädä paitsi.

Genrerajoista piittaamatonta musiikkia tekevä brittiläinen Sleep Token on kollektiivi, jonka lähes ritualistiseen tunnelmaan kääritty taidokas sekoitus rockia, metallia ja poppia vie kuulijansa unenomaiseen maailmaan, josta ei tee mieli herätä. Muun muassa ikivanhoista myyteistä inspiraationsa saaneet kappaleet, kuten The Summoning, Alkaline ja The Offering ovat kuin loitsuja, jotka vievät kuuntelijan matkalle, jonka aikana anonymiteettinsä säilyttänyt yhtye tuntuu enigmaattisuudestaan huolimatta kodikkaan tutulta.

Vaikka yhtyeen salaperäisyys tuo Sleep Tokenin kuunteluun oman kiehtovan tasonsa, on mystiikkaan sonnustautuneen kollektiivin ytimessä silti nimenomaan silkka musiikki sekä yhteisesti jaettujen hetkien hurmos. Kollektiivin omien sanojen mukaan soundi on aina mielenkiintoisempi kuin se, ketkä sitä luovat.

– Tähän julkaisuun tiivistyy taas loistavasti koko Ilosaarirockin sielu. Ohjelmasta löytyy niin globaalia popdiivaa suoraan maailman suurimpien ja soitetuimpien soittolistojen kärjestä kuin sitten vähän arvoituksellisempaa crossover-tykittelyä kenties maailman mystisimmältä yhtyeeltä. Jokaiselle jotakin, hymähtelee meidän promoottori Panu.

Ohjelmajulkaisun myötä Ilosaarirockin päiväkohtainen ohjelma on ulkona ja kaikki festivaalin lipputyypit kolmen päivän lipuista päivälippuihin ovat myynnissä. Ilosaarirockin liput voit hankkia täältä tai suoraan Tiketin ja Lippu.fi:n palveluista.

Ava Maxin ja Sleep Tokenin lisäksi Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa The Prodigy (UK), Years & Years (UK), Benson Boone (US), Carpenter Brut (FR), Dylan (UK), Frank Carter & The Rattlesnakes (UK), Jacob Banks (UK), JVG, Stam1na, Vesala, VV sekä kymmeniä muita nimiä.

Festariohjelmaan on tulossa täydennyksiä vielä alkukevään aikana. Kaikkiaan festivaalilla esiintyy tänäkin vuonna yli 60 artistia ja bändiä. Kuullaan pian!


22.2.2023

JVG saapuu Ilosaarirockiin!

Maamme kiistatta suurin ja suosituin yhtye JVG esiintyy Ilosaarirockissa heinäkuussa! Jaren ja VilleGallen luotsaama rap-duo nähdään Laulurinteellä osana mittavaa kesäkiertuettaan.

Moninkertaisesti Emma-palkittua, lukemattomia hittejä takonutta ja kotimaisia soittolistoja vuodesta toiseen dominoivaa yhtyettä kuvaillessa meinaavat superlatiivit ja ylistyssanat loppua kesken. JVG on tänä päivänä synonyymi suurimmalle, menestyneimmälle ja rakastetuimmalle, eikä loistolle meidän kaikkien onneksi näy loppua.

Yhtyeen seuraava etappi ja virstanpylväs on oma jättikonsertti Helsingin Olympiastadionilla elokuussa 2023, jota ennen JVG:n keikkakunnosta voi käydä ottamassa selvää Ilosaarirockissa. Lämmöt päälle ja vamos!

JVG:n lisäksi Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa konemusiikin jättiläinen The Prodigy (UK), modernin popmusiikin edelläkävijä Years & Years (UK), Suomen kansainvälisesti menestynein rock-tähti Ville Valo eli VV, suomirockin supernimi Apulanta, valikoituja festarikeikkoja ennen pitkää taukoaan esittävä Vesala, sensaatiomaisen suosittu nuori poptähti Benson Boone (US), ranskalainen synthwave-jätti Carpenter Brut (FR), ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva brittipoppari Dylan (UK), räjähdysmäisen energisistä keikoistaan tunnettu punkrock-yhtye Frank Carter & The Rattlesnakes (UK) sekä sielukasta R&B:tä esittävä laulaja-lauluntekijä Jacob Banks (UK).

Ilosaarirockin lavoilla nähdään lisäksi Aliisa Syrjä, Anna Puu, Antti Autio + Jouset, Arppa, BESS, Costi, Eevil Stöö & Stepa, Gasellit, Gettomasa, Ismo Alanko, Kissa, Knipi, Malla, Maustetytöt, Michael Monroe, Mouhous, Nelli Matula, Olavi Uusivirta, pehmoaino, Pihlaja, Ramses II, Ruusut, Scandinavian Music Group, Sexmane, Stam1na, Stoned Statues, Turisti ja Yona.

Lisää ohjelmauutisia on luvassa nopeammin kuin pystytte sanomaan pian! Kaikkiaan Ilosaarirockissa esiintyy yli 60 artistia ja bändiä.

Kolmen päivän liput ja VIP-liput koppaat kätevästi täältä. Muut lipputyypit eli kahden ja yhden päivän liput sekä yhden päivän VIP-liput ovat tulossa myyntiin tuota pikaa!


24.1.2023

The Prodigy, Years & Years, VV ja yli 30 muuta!

Kesän 2023 ensimmäisiin artistikiinnityksiin kuuluvat muun muassa yhtenä genrensä pioneereista pidetty konemusiikin jättiläinen The Prodigy (UK), modernin popmusiikin edelläkävijä Years & Years (UK), Suomen kansainvälisesti menestynein rock-tähti Ville Valo eli VV, suomirockin supernimi Apulanta sekä valikoituja festarikeikkoja ennen pitkää taukoaan esittävä Vesala.

Festivaalin kansainvälistä ohjelmistoa täydentävät sensaatiomaisen suosittu nuori poptähti Benson Boone (US), ranskalainen synthwave-jätti Carpenter Brut (FR), ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva brittipoppari Dylan (UK), räjähdysmäisen energisistä keikoistaan tunnettu punkrock-yhtye Frank Carter & The Rattlesnakes (UK) sekä sielukasta R&B:tä esittävä laulaja-lauluntekijä Jacob Banks (UK).

Ilosaarirockissa nähdään heinäkuussa myös suomalaisen rap-musiikin kiistaton kuningas Gettomasa, kotimaisen metallimusiikin ykköspumppu Stam1na, keväällä kaksi uutta albumia julkaiseva elektroyhtye Ruusut, juuri ilmiömäisen tulokasvuoden viettänyt indiepoptähti pehmoaino sekä Aliisa Syrjä, Anna Puu, Antti Autio + Jouset, Arppa, BESS, Costi, Gasellit, Eevil Stöö & Stepa, Ismo Alanko, Kissa, Knipi, Malla, Maustetytöt, Michael Monroe, Mouhous, Nelli Matula, Olavi Uusivirta, Pihlaja, Ramses II, Scandinavian Music Group, Sexmane, Stoned Statues, Turisti ja Yona.

- Julkistusten perään on kyselty niin vimmatusti, että päätettiin tuutata ohjelmaa kerralla reilusti ulos! Ilosaarirockille tuttuun tapaan ohjelmassa on taas vain hyvää musiikkia, ja kattauksesta on rakentumassa erittäin monipuolinen. Hitosti uutta, sopivassa määrin tuttua ja taatusti sataprosenttisesti tajunnanräjäyttäviä keikkakokemuksia, tohkeilee Ilosaarirockin promoottori Panu.

Lisää ohjelmauutisia on tiedossa kevään mittaan. Kaikkiaan Ilosaarirockissa esiintyy yli 60 artistia ja bändiä.

Ilosaarirockin kolmen päivän perusliput ja VIP-liput ovat parhaillaan myynnissä täällä. Muut lipputyypit, mukaan lukien kahden ja yhden päivän VIP-liput, ovat tulossa myyntiin kevään aikana.


12.12.2022

Sika säkissä -liput myynnissä 31.12. saakka

Kuumeisesti odotetut Sika säkissä -liput Ilosaarirockiin 2023 ovat nyt myynnissä! Kolmen päivän lippuja (169 €) ja kolmen päivän VIP-lippuja (279 €) myydään edulliseen hintaan vuoden loppuun saakka - nappaa liput itselle tai vaikka joululahjaksi!

Sika säkissä -lippujen myynti päättyy 31.12.2022 klo 23:59, jonka jälkeen myyntiin tulevat Ilosaarirockin talvihintaiset kolmen päivän liput sekä VIP-liput. Kolmen päivän lipun hinta 1.1.2023 alkaen on 189 euroa ja kolmen päivän VIP-lipun hinta 299 euroa. Sika säkissä -lippuja on myynnissä rajoitettu erä, hankithan omasi ajoissa!

Sika säkissä -liput ovat myynnissä Ilosaarirockin verkkosivuilla täällä sekä Tiketin ja Lippu.fi:n verkkokaupoissa ja toimipisteillä. Kaikki Tiketistä ostetut Sika säkissä -liput toimitetaan ilman toimituskuluja Kivraan. Jos hankit pilettisi Lippu.fi:stä, suosittelemme, että tallennat lippusi manuaalisesti Kivran omiin dokumentteihin - kaikille sovelluksen käyttäjille on nimittäin luvassa runsaasti etuja Ilosaarirockissa 2023! Lue lisää Kivrasta ja eduista täällä.

Ensimmäisiä ohjelmauutisia päästään kertomaan alkuvuodesta 2023. Hatuista kiinni, kohta mennään!


5.12.2022

5000 euroa hyväntekeväisyyteen!

Ilosaarirock ja festivaalin järjestäjätaho Joensuun Popmuusikot ry sekä Joensuun Töminä Oy eli tutummin Ravintola Kerubi lahjoittavat yhteensä 5000 euroa hyväntekeväisyyteen. Lahjoitussumma kohdistetaan yhteensä kuudelle eri paikalliselle toimijalle.

Ilosaarirockin ja Joensuun Popmuusikot ry:n lahjoitus ohjataan Joensuun Setlementille (500 euroa), Pohjois-Karjalan Setalle (1000 euroa) ja Pohjois-Karjalan Yhden Vanhemman Perheet ry:lle (1000 euroa). Joensuun Töminän ja Ravintola Kerubin lahjoitus kohdistetaan Mieli ry:lle (500 euroa), Hope ry Joensuulle (1000 euroa) ja Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry:lle (1000 euroa).

Popmuusikoiden ja Töminän lahjoitukset edistävät niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointia sekä edesauttavat muun muassa yhdenvertaisemman, turvallisemman ja taloudellisesti sekä sosiaalisesti oikeudenmukaisemman maailman rakentamista. Voit tutustua kaikkiin lahjoituskohteisiin tarkemmin alta:

Joensuun Setlementti
Pohjois-Karjalan Seta ry
Pohjois-Karjalan Yhden Vanhemman Perheet ry
Mieli ry
Hope ry Joensuu
Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry


Tilaa uutiskirje