Ilosaarirock 2023

Uutiset

28.2.2023

Pop-ilmiö Ava Max ja arvoituksellinen brittiläisyhtye Sleep Token Ilosaarirockiin!

Albanialais-amerikkalainen pop-ilmiö Ava Max (US) ja genrejä kumartamaton, mystinen brittiläisyhtye Sleep Token (UK) esiintyvät Ilosaarirockissa heinäkuussa! Ohjelmajulkaisun myötä festivaalin päiväkohtainen ohjelma on ulkona ja kaikki lipputyypit kolmen päivän festivaalilipuista päivälippuihin ovat nyt myynnissä.

Maailman kuunnelluimpiin artisteihin kuuluva Ava Max teki läpimurtonsa vuonna 2018 julmetun valtavalla Sweet but Psycho -biisillään, joka ampaisi sinkkulistojen kärkeen yli 20 maassa. Upeaäänisen poptähden musiikissa tanssivalmiit melodiat yhdistyvät sielunmurskaaviin lyriikoihin ja tarinoihin elämästä, rakkaudesta ja naiseudesta modernissa maailmassa. Tyylilaji on puhdas, euforinen dancepop, jossa biisit kyllästetään neonväreillä ja dipataan kunnolla sokeriin ennen nauttimista.

Musiikillisia ja visuaalisia vertauksia muun muassa Lady Gagan, Bebe Rexhan ja Dua Lipan kaltaisiin vuosituhannen suurimpiin poptähtiin vetävä Ava Max on täydellisen monisävyinen popdiiva, jonka tarjoamista tanssibileistä ei takuulla halua jäädä paitsi.

Genrerajoista piittaamatonta musiikkia tekevä brittiläinen Sleep Token on kollektiivi, jonka lähes ritualistiseen tunnelmaan kääritty taidokas sekoitus rockia, metallia ja poppia vie kuulijansa unenomaiseen maailmaan, josta ei tee mieli herätä. Muun muassa ikivanhoista myyteistä inspiraationsa saaneet kappaleet, kuten The Summoning, Alkaline ja The Offering ovat kuin loitsuja, jotka vievät kuuntelijan matkalle, jonka aikana anonymiteettinsä säilyttänyt yhtye tuntuu enigmaattisuudestaan huolimatta kodikkaan tutulta.

Vaikka yhtyeen salaperäisyys tuo Sleep Tokenin kuunteluun oman kiehtovan tasonsa, on mystiikkaan sonnustautuneen kollektiivin ytimessä silti nimenomaan silkka musiikki sekä yhteisesti jaettujen hetkien hurmos. Kollektiivin omien sanojen mukaan soundi on aina mielenkiintoisempi kuin se, ketkä sitä luovat.

– Tähän julkaisuun tiivistyy taas loistavasti koko Ilosaarirockin sielu. Ohjelmasta löytyy niin globaalia popdiivaa suoraan maailman suurimpien ja soitetuimpien soittolistojen kärjestä kuin sitten vähän arvoituksellisempaa crossover-tykittelyä kenties maailman mystisimmältä yhtyeeltä. Jokaiselle jotakin, hymähtelee meidän promoottori Panu.

Ohjelmajulkaisun myötä Ilosaarirockin päiväkohtainen ohjelma on ulkona ja kaikki festivaalin lipputyypit kolmen päivän lipuista päivälippuihin ovat myynnissä. Ilosaarirockin liput voit hankkia täältä tai suoraan Tiketin ja Lippu.fi:n palveluista.

Ava Maxin ja Sleep Tokenin lisäksi Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa The Prodigy (UK), Years & Years (UK), Benson Boone (US), Carpenter Brut (FR), Dylan (UK), Frank Carter & The Rattlesnakes (UK), Jacob Banks (UK), JVG, Stam1na, Vesala, VV sekä kymmeniä muita nimiä.

Festariohjelmaan on tulossa täydennyksiä vielä alkukevään aikana. Kaikkiaan festivaalilla esiintyy tänäkin vuonna yli 60 artistia ja bändiä. Kuullaan pian!


< Uutissivulle

Tilaa uutiskirje