Turvallisuus

Turvallisuus ennen kaikkea! Ilosaarirock tekee yhteistyötä eri viranomaisten kanssa ja panostaa tapahtuman turvallisuuteen. Festivaali onkin kerännyt kiitosta sujuvuudestaan ja rauhallisuudestaan myös viranomaisten taholta.

Ilosaarirock turvallisuus

Haluamme, että Ilosaarirockin asiakkaat voivat keskittyä festivaalista nauttimiseen rauhallisin mielin. Siksi asiakkaiden turvallisuudesta huolehtivat sadat järjestyksenvalvojat niin festivaali- ja leirintäalueen sisäpuolella kuin myös niiden ulkoalueilla. Lisäksi paikalla päivystävät poliisi- ja pelastusviranomaiset sekä SPR:n ensiapu- ja tukipalvelut.

Ilosaarirock seuraa aktiivisesti myös koronaepidemian osalta tehtävää työtä. Osallistumme entistä turvallisemman tapahtumajärjestämisen kehitystyöhön yhteistyössä eri kansallisten ja kansainvälisten tahojen kanssa. Suunnittelemme ja kartoitamme jatkuvasti turvallisia vaihtoehtoja tapahtumien järjestämiseen.

Turvatarkastus

Festivaalialueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvallisuustarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden alueelle tulo. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko esinettä turvallista tuoda festivaalialueelle.

Sallitut aineet ja esineet

Sallittuja ovat esimerkiksi: teleskooppivavat, avaamattomat ja läpinäkyvät muovipullot 1,5 litran pulloon saakka (ei alkoholipullot), tyhjät läpinäkyvät muovipullot 1,5 litran pulloon saakka (ei alkoholipullot), tyhjät läpinäkyvät sekä -näkymättömät juomapullot (pl. alkoholiastiat), hiuslakat ja muut kosmetiikkatuotteet, retkituolit (kokoontaittuvat, ei puutarhatuolit), järjestelmäkamerat, pienten lasten evästarvikkeet, sähkötupakointitarvikkeet ja lääkärin määräämät lääkitykset sekä siihen kuuluvat välineet.

Kielletyt esineet ja aineet

Kiellettyjä ovat esimerkiksi: huumausaineet sekä omat alkoholijuomat, alkoholiastiat, lasipullot ja -astiat, metalliset ruokapakkaukset, yli 1,5 litran muovipullot, avatut juomapullot, omat radiopuhelimet ja -lähettimet, pitkät sateenvarjot, laserosoittimet ja voimakkaat valonheittimet, ampuma-aseet tai niitä muistuttavat esineet, niiden patruunat ja räjähdysaineet, ml. soihdut ja ilotulitteet, teräaseet, neulat (ilman perusteltua syytä) ja muut viiltämiseen/pistämiseen soveltuvat esineet, asiaankuulumattomat työkalut (esim. monitoimityökalut), muut toisten vahingoittamiseen soveltuvat esineet tai aineet, megafonit ym. kovaa ääntä tuottavat esineet, muut kuin viranomaisen tai järjestäjän käytössä olevat dronet sekä muut lennätettävät laitteet sekä nihkeä asenne ihania kanssaihmisiä kohtaan.

Yhdenvertaisuus ja turvallisuus

Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalille omana itsenään. Ilosaarirock ei hyväksy minkäänlaista syrjintää.

Ilosaarirockissa on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle. Järjestyksenvalvojamme ja henkilökuntamme on koulutettu tunnistamaan häirintätilanteet ja puuttumaan niihin. Lisäksi Suomen Punainen Risti tuo festivaalialueelle seksuaalisen häirinnän tukihenkilön ja poliisi pitää rikosilmoituksen kynnyksen matalana. Näillä kaikilla toimilla haluamme varmistaa, että kesän paras viikonloppu on varmasti kaikille se kesän paras.

Kunnioitathan jokaisen kanssajuhlijan fyysistä koskemattomuutta ja otat toiset huomioon. Mikäli näet tai koet ikävää käytöstä, käänny kenen tahansa järjestyksenvalvojan tai festivaalityöntekijän puoleen.

Ruuhkat ja crowd surfing

Ilosaarirockissa on paljon ihmisiä. Vältä tiiviitä väkimassoja, jos tunnet olosi epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa. Erityisesti esiintymislavojen edustoilla yleisömassan paine voi kasvaa nopeastikin ja tilanne saattaa kehittyä tukalaksi. Jos kuitenkin joudut ihmispaineeseen, ota rauhallisesti äläkä vastusta painetta, liiku massan mukana. Pyydä tarvittaessa apua kovalla äänellä.

Crowd surfing eli yleisön käsien varassa kelluminen (surffaaminen) on kielletty. Tämän tarkoituksena on välttää vaaratilanteita isossa ihmismassassa. Myös kaverin olkapäille nouseminen on kielletty.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty lavojen edustoilla sekä esiintymisteltoissa. Alueella on isoja tuhkakuppeja, joiden ympärillä on erillinen tupakointialue, missä tupakointi on sallittu. Kaikki alueella olevat tupakointirajoitukset koskevat myös sähkötupakkaa. Kunnioitathan kanssajuhlijaa, kaikki eivät pidä tupakansavusta edes ulkoilmassa.

Eläimet

Eläinten tuominen Ilosaarirockiin on ymmärrettävistä syistä kielletty.

Lapset

Ilosaarirock on ikärajaton festivaali. Huomaathan kuitenkin, että festivaalia tulee viettää lasten ehdoilla. Pimentyvä ilta ja tuhannet festivaalivieraat eivät ole oikea paikka lapsille. Tarjoathan lapsille päihteettömän ja turvallisen festivaalikokemuksen.

Uiminen

Ilosaarirockin Rentolava sijaitsee uimarannalla ja siellä on kiva vilvoitella päivän aikana. Päihtyneenä uiminen ei ole kuitenkaan turvallista. Uima-alue on rajattu poijuin, noudatathan rajoitusta oman turvallisuutesi takia. Uimarantaa valvovat järjestyksenvalvojat ja Joensuun Järvipelastajat.

Kuvaaminen

Festivaalilla kuvaamiseen saa käyttää erilaisia video- ja valokuvauslaitteita. Järjestelmäkamerat, Gopro-tyyppiset kamerat, tabletit ynnä muut ovat sallittuja. Myös selfietikut ovat sallittuja. Dronet on turvallisuussyistä kielletty. Muistathan kunnioittaa muiden festivaalikävijöiden yksityisyyttä – älä siis julkaise toisten kuvia netissä kysymättä lupaa. Järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää kuvaaminen, kuten esimerkiksi artistin pyynnöstä keikalla.

Äänenvoimakkuus

Festivaalialueella äänenvoimakkuuden ohjearvot saattavat ylittyä. Suojaa kuulosi ja käytä korvatulppia tai kuulosuojaimia.

Varustaudu Rokkiin oikein

Festivaalista voi nauttia huolettomammin, kun ottaa oikeita tavaroita mukaan. Mukavuutta lisäävät oikeanlainen pukeutuminen ja ennen kaikkea hyvät rokkikengät, jotka ovat sisään ajetut, kestävät ja hyvät kävellä.

Ohessa muutamia muita festivaalitarvikkeita, joita suosittelemme mukaan otettavaksi:

 • sadetakki
 • lämmin pusero
 • päähine
 • pyyhe/uikkarit
 • pieni käsidesi
 • hammasharja
 • hyvin säilyvää ruokaa
 • vessapaperia
 • laastaria ja särkylääkettä
 • turvavarustus eli korvatulpat ja kondomit
 • aurinkorasvaa
 • kännykänlaturi, matkalaturi jos sellainen löytyy
 • ennakkoluuloton asenne ihania kanssaihmisiä kohtaan

< Vastuullisuus

Vapaaehtoisuus >


Osta liput >
Tilaa uutiskirje >