Festivaalilla

Ilosaarirockin festarialueelta löytyy kesä toisensa jälkeen runsaasti palveluita, tekemistä, nähtävää ja koettavaa unohtumattoman festivaalikokemuksen luomiseen! Alueelta löytyy lukuisia baarialueita, monipuolista ja herkullista ruokaa tarjoavia ravintoloita sekä vastustamattomia herkuttelupisteitä. Tarjolla on varmasti juomaa ja ruokaa jokaisen makuun!

Festivaalialueelle on järjestetty runsaasti vessoja ja pisuaareja sitä varten, kun hätä iskee. Festivaali- ja leirintäalueelta löytyy myös useita vesipisteitä, joilla voit täyttää oman juomapullosi.

Festivaalialue

Laulurinteen festivaalialue on puistoalue, jossa on runsaasti nurmikkoa sekä viihtyisä uimaranta. Kulkeminen tapahtuu pääasiassa hiekoitettuja teitä pitkin. Festivaalialueelle kuljetaan pääportista. Pääportin ja turvatarkastuksen välissä sijaitsevat narikkapalvelut.

Viikonlopun aikana nautitaan neljällä lavalla loistavista bändeistä, alueohjelmasta, visuaalisista elämyksistä sekä maittavasta ruuasta ja juomasta.

Löytötavarat

Festivaaliviikonlopun ajan pääporttien läheisyydestä löytyvä infopiste toimii myös löytötavarapisteenä. Festivaalin jälkeen maanantaina klo 14 löytötavarat toimitetaan Pohjois-Karjalan löytötavarapalveluun: www.pklp.fi .

Turvatarkastus

Festivaalialueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvallisuustarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden alueelle tuominen ja taata kaikkien festarikävijöiden turvallisuus.

Maksutavat

Ilosaarirockin maksuvälineenä toimivat yleisimmät pankkikortit (pl. American Express), luottokortit sekä lähimaksu ja lähimaksulla toimivat mobiilimaksamisen vaihtoehdot. Kaikki Ilosaarirockin myyntipisteet hyväksyvät korttimaksun.

Kortilla maksaminen on kätevää, nopeaa ja hygieenistä. Käteistä ei tarvita missään eikä sillä voi maksaa Ilosaarirockissa.

Istumapaikat

Ilosaarirockista löytyy istuma- ja levähdyspaikkoja eri puolilta festivaalialuetta. Suurin istuma-alue löytyy Ruokakeitaan vierestä. Ilosaarirockin festarialueella on paljon nurmialuetta, jolla on mukava istuskella nauttimassa kesän parhaasta viikonlopusta.

Vessat ja käsienpesu

Festivaalialueelle ja ulkoalueelle on järjestetty runsaasti vessoja ja pisuaareja helpottamaan rakkojen tyhjentymistä. Älä ole juntti vaan pissaa vessaan – älä puskaan saatikka talojen seinille tai pihoille.

Ilosaarirockin festarialueella on kuusi suurta vessa-aluetta. Alueet löytyvät Rentolavan vierestä, Soundilavan alueelta, Tähtiteltan alueelta sekä narikan vierestä. Lisäksi Päälavan baarin ja Tähtibaarin sisältä löytyy vessa-alueet. Jokaisella alueella on esteettömiä vessoja, jollaiset löytyy myös jokaisen katsomokorokkeen välittömästä läheisyydestä.

Esteettömien vessojen ovissa on aina kyltti, joissa kerrotaan pyörätuolilla liikkuvien asiakkaiden, muiden esteetöntä vessatilaa tarvitsevien festarivieraiden sekä Vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja esteettömän vessan käyttöön sekä ohittamaan mahdollinen jono.

Ilosaarirockin vessat ovat sukupuolineutraaleja unisex-vessoja. Sen verran erottelemme, että alueet on jaettu seisaaltaan ja istualtaan pissaaville. Seisaaltaan pissaavien alueelta löytyy pisuaareja.

Jokaisen ison vessa-alueen yhteydessä on käsienpesumahdollisuus juoksevalla vedellä ja ekologisella saippualla. Käsienpesupisteet eivät ole juomapullon täyttämistä varten. Festarialueelta löytyy runsaasti vesipisteitä, joissa voit täyttää vesipullosi. Muista juoda riittävästi vettä!

Kierrätys

Ilosaarirockin jätemäärästä 100 % päätyy kierrätykseen tai energiantuotantoon. Festarialueella on järjestetty kierrätysmahdollisuudet biojätteelle, metallille, lasille, kartongille, pakkausmuoville, tölkeille ja pulloille sekä vaarallisille jätteille. Lisäksi tupakantumpeille löytyvät omat tuhkakupit. Poltettavaa jätettä varten alueella on yli sata jäteastiaa.

Festivaalin lukuisilta kierrätyspisteiltä löytyy myös vapaaehtoisia, jotka opastavat roskien lajittelussa oikeisiin astioihin!

Ilosaarirockissa käytettävät ruokailuastiat ja -välineet ovat muovitonta kartonkia tai biohajoavaa materiaalia. Ne kerätään energiajätteeseen. Biohajoavien astioiden käytöstä luovuttiin, sillä niitä ei pystytä festivaalin tuottamissa määrissä käsittelemään paikallisissa biojätteen käsittelypaikoissa. Isot ruokajätteet kerätään siis biojätteeseen ja astiat kierrätetään energiajätteeseen.

Rokkituotteet ja bändien fanituotteet

Ilosaarirockin omia tuotteita ja festivaalilla esiintyvien yhtyeiden fanitavaraa on myynnissä Ilosaari Shopissa, joka sijaitsee Päälavan alueella.

Ilosaarirockin tuotteita voi ostaa ennakkoon täältä.

Mobiilisovellus

Kesän paras festarikokemus alkaa Ilosaarirockin ympärivuotisen älypuhelinsovelluksen avulla! Pidä festivaalin uusimmat uutiset, tärkeimmät infot, ohjelma ja aikataulut sekä omien suosikkiartistiesi esiintymisajat kätevästi aina käden ulottuvilla reaaliaikaisen sovelluksen avulla.

Lataa Ilosaarirockin mobiiliopas Android-laitteille Google Play -kaupasta       Lataa Ilosaarirockin mobiiliopas iOS-laitteille App Storesta  

Kuvaaminen

Järjestelmäkameran saa tuoda alueelle ja kuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Jätäthän kuitenkin suuren varustemäärän ja salamavalot kotiin. Joillakin artisteilla voi olla poikkeavia kuvaussääntöjä, joten noudatathan järjestyksenvalvojien ohjeistuksia sekä kunnioitat kanssafestaroijien yksityisyyttä.

Ammattimainen keikkojen taltioiminen ei ole luvallista ilman artistin suostumusta.

Festarialueella ja sen ympäristössä liikkuvat tapahtuman viralliset kuvaajat ja videokuvaajat. Kuvia käytetään Ilosaarirockin markkinoinnissa, some-kanavissa sekä nettisivulla www.ilosaarirock.fi. Myös media kuvaa festareilla.

Jos julkaiset omia otoksiasi esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa, muistathan tägätä Ilosaarirockin ja käyttää virallisia hashtageja #ilosaarirock sekä #kesänparasviikonloppu.

Omat juomat ja eväät

Ilosaarirockiin saa tuoda avaamattomia ja läpinäkyviä muovipulloja 1,5 litraan saakka sekä tyhjiä, läpinäkyviä muovipulloja 1,5 litraan saakka, ei kuitenkaan alkoholipulloja. Juomapullot ovat myös sallittuja tyhjinä. Festarialueella on useita vesipisteitä, joista saat raikasta vettä pullon täyteen. Pohjois-Karjalan hanavesi on tutkitusti erinomaista! Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alkoholin tai lasipullojen tuominen alueelle ei ole sallittua.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit ynnä muut ovat sallittuja.

Voit lukea lisää festivaalialueelle sallituista ja kielletyistä aineista ja esineistä täällä.

Saavutettavuus

Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalillemme.

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella, missä kulkeminen tapahtuu pääosin hiekoitettuja teitä pitkin. Alue on tasainen Tähtiteltan alueelle johtavaa nousua lukuun ottamatta. Alueella on runsaasti opasteita auttamassa festivaalialueella liikkumisessa.

Festivaalialueen läheisyydessä on pysäköintialue, josta löytyy rajattu määrä ilmaisia invapysäköintipaikkoja. Näille paikoille pysäköimiseen vaaditaan vammaisen pysäköintilupa. Invataksien pysähtymispaikka on pääportin läheisyydessä.

Päälavalla, Tähtiteltassa ja Rentolavalla on liikuntarajoitteisille asiakkaille katsomokorokkeet, joihin pääsee loivaa liuskaa pitkin. Avustajat pääsevät avustettavan kanssa korokkeelle, mikäli korokkeella on tilaa. Korokkeilla on aina järjestyksenvalvoja, joka myös avustaa tarvittaessa korokkeelle saapumisessa ja lähtemisessä.

Katsomokorokkeiden välittömässä läheisyydessä sekä wc-alueilla on esteettömiä vessoja. Korokkeiden vieressä olevat vessat ovat vain liikuntarajoitteisille henkilölle ja Vessapassin haltijoiden käytössä.

Vammaiselle henkilölle, jolla on oikeus avustajaan, avustajan tuominen festivaalille on ilmaista. Ilmaisen rannekkeen saa saapuessa festivaalin infopisteeltä, sitä ei tarvitse varata ennakkoon. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta, esimerkiksi Vammaiskortin (EU Disability Card).

< Majoitus

VIP-palvelut >


Osta liput >
Tilaa uutiskirje >