Festivaalilla

Ilosaarirockin festarialueelta löytyy kesä toisensa jälkeen runsaasti palveluita, tekemistä, nähtävää ja koettavaa unohtumattoman festivaalikokemuksen luomiseen! Alueelta löytyy lukuisia baarialueita, monipuolista ja herkullista ruokaa tarjoavia ravintoloita sekä vastustamattomia herkuttelupisteitä. Tarjolla on varmasti juomaa ja ruokaa jokaisen makuun!

Festivaalialueelle on järjestetty runsaasti vessoja ja pisuaareja sitä varten, kun hätä iskee. Festivaali- ja leirintäalueelta löytyy myös useita vesipisteitä, joilla voit täyttää oman juomapullosi.

Festivaalialue

Laulurinteen festivaalialue on puistoalue, jossa on runsaasti nurmikkoa sekä viihtyisä uimaranta. Kulkeminen tapahtuu pääasiassa hiekoitettuja teitä pitkin. Festivaalialueelle kuljetaan pääportista. Pääportin ja turvatarkastuksen välissä sijaitsevat narikkapalvelut.

Viikonlopun aikana nautitaan neljällä lavalla loistavista bändeistä, alueohjelmasta, visuaalisista elämyksistä sekä maittavasta ruuasta ja juomasta.

Rokkikontti

Joensuun Torilla sijaitseva Rokkikontti myy Ilosaarirockin lippuja ja Rokkituotteita sekä toimii rannekkeenvaihtopisteenä festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin.

Rokkikontti on avoinna:
Ma 11.7 klo 10–17
Ti 12.7. klo 10–17
Ke 13.7. klo 10–19
To 14.7. klo 10–19
Pe 15.7. klo 10–19

Rannekkeenvaihto

Kaikki festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekkeita vaihdetaan Joensuun torilla sijaitsevalla Rokkikontilla festivaaliviikon keskiviikosta perjantaihin. Festivaalin pääportin rannekkeenvaihto on auki perjantaista klo 12 eteenpäin. Ilosaari Campingin asiakkaat voivat vaihtaa festivaalirannekkeet leirintäalueen portilla. Rannekkeen avulla voi liikkua sisään ja ulos festivaalialueelta tapahtuman aikana.

Rokkikontin rannekkeenvaihto:
Ke 13.7. klo 10–19
To 14.7. klo 10–19
Pe 15.7. klo 10–19

Festivaalialueen rannekkeenvaihto:
Pe 12.7. klo 12 eteenpäin

Rannekkeen siru toimii kulkutunnisteena festivaalialueelle ja Ilosaari Campingin alueelle.

Portit

Ilosaarirockin pääportti sijaitsee Joensuun jäähallia vastapäätä. Jokaisella portista kulkevalla tulee olla lippu vaihdettuna rannekkeeseen.

Ilosaari Campingin uusi festariportti palvelee majoittujia antaen suoran reitin festarialueelle. Portti on auki päivittäin festivaalin aukioloaikojen mukaan.

Infopiste ja löytötavarat

Ilosaarirockin infopiste sijaitsee aivan pääportin vieressä. Infopisteellä ratkaistaan kaikki festivaaliasiakkaan pulmat kadonneesta lipusta hävinneeseen reppuun. Infossa myydään porttilippuja mikäli festivaalia ei ole myyty ennakosta loppuun.

Festivaaliviikonlopun ajan infopiste toimii myös löytötavarapisteenä. Festivaalin jälkeen maanantaina klo 14 löytötavarat toimitetaan Pohjois-Karjalan löytötavarapalveluun: www.pklp.fi .

Vammaiselle henkilölle, jolla on oikeus avustajaan, avustajan tuominen festivaalille on ilmaista. Ilmaisen rannekkeen saa saapuessa festivaalin infopisteeltä, sitä ei tarvitse varata ennakkoon. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta, esimerkiksi Vammaiskortin (EU Disability Card).

Narikka

Festivaalin pääportin jälkeen sijaitsee maksullinen narikka, joka on auki festivaalin alusta loppuun: pe klo 13:00–02:30, la klo 11:00–02:00 ja su klo 12:00–01:30.

Rajallisen tilan takia emme voi säilöä narikassa alkoholijuomia. Jokainen narikkakäynti maksaa 4 euroa. Pakkaa festarille vain tavaroita, jotka kulkevat mukana!

Haethan tavarasi ajoissa ennen sen sulkeutumista. Ilosaarirock ei vastaa hakemattomista tavaroista.

Turvatarkastus

Festivaalialueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvallisuustarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden alueelle tuominen ja taata kaikkien festarikävijöiden turvallisuus.

Jos olet menossa alueelle katsomaan jonkun tietyn artistin keikkaa, varaa tarpeeksi aikaa porttitarkastuksiin. Tiettyihin aikoihin porteille saattaa muodostua ruuhkia.

Ravintolat ja baarit

Ilosaarirockin festarialueelta löytyy runsaasti ruokapisteitä, jotka tarjoilevat laajasti kasvis- ja vegaaniruokaa. Myös erikoisruokavaliot on huomioitu.

Festivaalialueelta löytyy kuusi baarialuetta sekä kaksi VIP-baaria. Kaikissa baareissa on laaja valikoima erilaisia herkullisia juomia ja drinkkejä sekä jokaisella alueella on omat erikoisjuomansa. Ilosaarirockin juomat tulevat Hartwallilta eli ensimmäistä kertaa Ilosaarirockissa saa aitoa, oikeaa Hartwallin lonkeroa! Seikkaile jokainen baarialue läpi, niin pääset nauttimaan täydellisestä makumaailmasta.

Kaikista baareistamme saa aina myös alkoholittomia vaihtoehtoja.

Kerubin Pop-up-ravintolassa Tähtiteltan alueella täysikäiset voivat nauttia herkkuruokia alkoholillisten tai -holittomien ruokien kanssa.

Baarialueet ovat vain täysikäisille, varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Maksutavat

Ilosaarirockin maksuvälineenä toimivat yleisimmät pankkikortit, luottokortit sekä lähimaksu lähimaksulla toimivat mobiilimaksamisen vaihtoehdot. Kaikki Ilosaarirockin myyntipisteet hyväksyvät korttimaksun.

Kortilla maksaminen on kätevää, nopeaa ja hygieenistä. Käteistä ei tarvita missään eikä sillä voi maksaa Ilosaarirockissa.

Istumapaikat

Ilosaarirockista löytyy istuma- ja levähdyspaikkoja eri puolilta festivaalialuetta. Suurin istuma-alue löytyy Ruokakeitaan vierestä. Ilosaarirockin festarialueella on paljon nurmialuetta, jolla on mukava istuskella nauttimassa kesän parhaasta viikonlopusta.

Vessat ja käsienpesu

Festivaalialueelle ja ulkoalueelle on järjestetty runsaasti vessoja ja pisuaareja helpottamaan rakkojen tyhjentymistä. Älä ole juntti vaan pissaa vessaan – älä puskaan saatikka talojen seinille tai pihoille.

Ilosaarirockin festarialueella on kuusi suurta vessa-aluetta. Alueet löytyvät Rentolavan vierestä, Soundilavan alueelta, Tähtiteltan alueelta sekä narikan vierestä. Lisäksi Päälavan baarin ja Tähtibaarin sisältä löytyy vessa-alueet. Jokaisella alueella on esteettömiä vessoja, jollaiset löytyy myös jokaisen katsomokorokkeen välittömästä läheisyydestä.

Esteettömien vessojen ovissa on aina kyltti, joissa kerrotaan pyörätuolilla liikkuvien asiakkaiden, muiden esteetöntä vessatilaa tarvitsevien festarivieraiden sekä Vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja esteettömän vessan käyttöön sekä ohittamaan mahdollinen jono.

Ilosaarirockin vessat ovat sukupuolineutraaleja unisex-vessoja. Sen verran erottelemme, että alueet on jaettu seisaaltaan ja istualtaan pissaaville. Seisaaltaan pissaavien alueelta löytyy pisuaareja.

Jokaisen ison vessa-alueen yhteydessä on käsienpesumahdollisuus juoksevalla vedellä ja ekologisella saippualla. Käsienpesupisteet eivät ole juomapullon täyttämistä varten. Festarialueelta löytyy runsaasti vesipisteitä, joissa voit täyttää vesipullosi. Muista juoda riittävästi vettä!

Kierrätys

Ilosaarirockin jätemäärästä 100 % päätyy kierrätykseen tai energiantuotantoon. Festarialueella on järjestetty kierrätysmahdollisuudet biojätteelle, metallille, lasille, kartongille, pakkausmuoville, tölkeille ja pulloille sekä vaarallisille jätteille. Lisäksi tupakantumpeille löytyvät omat tuhkakupit. Poltettavaa jätettä varten alueella on yli sata jäteastiaa.

Festivaalin lukuisilta kierrätyspisteiltä löytyy myös vapaaehtoisia, jotka opastavat roskien lajittelussa oikeisiin astioihin!

Ilosaarirockissa käytettävät ruokailuastiat ja -välineet ovat muovitonta kartonkia tai biohajoavaa materiaalia. Ne kerätään energiajätteeseen. Biohajoavien astioiden käytöstä luovuttiin, sillä niitä ei pystytä festivaalin tuottamissa määrissä käsittelemään paikallisissa biojätteen käsittelypaikoissa. Isot ruokajätteet kerätään siis biojätteeseen ja astiat kierrätetään energiajätteeseen.

Rokkituotteet ja bändien fanituotteet

Ilosaarirockin omia tuotteita ja festivaalilla esiintyvien yhtyeiden fanitavaraa on myynnissä Ilosaari Shopissa, joka sijaitsee Päälavan alueella. Tämän vuoden Rokkituotteet ovat myynnissä myös festivaaliviikolla torin Rokkikontilla.

Ilosaarirockin tuotteita voi ostaa ennakkoon täältä.

Korvatulpat

Suosittelemme ottamaan mukaan omat korvatulpat. Alueella myös myydään korvatulppia mm. infopisteellä sekä Ilosaari Loungessa.

Kännykänlataus

Puhelimen akun loputtua festivaalialueelta löytyy Pohjois-Karjalan Sähkön tarjoamia kännykänlatauspisteitä, jotka ovat ilmaisia kaikkien festivaalikävijöiden käytettäväksi. Kännykän latautuessa voit parkkeerata PKS:n pisteelle rentoutumaan ja tutustua ekologisempien sähkövaihtoehtojen kirjoon.

Kohtaamispaikat

Festarihumua ei tarvitse kokea yksin, sillä voit kurvata Kaverisovelluksen kohtaamispaikoille, ja löytää #festarikaverin lempikeikallesi. Kohtaamispaikkoja löytyy festivaalialueelta useampi, ja itse Kaverisovellus on ladattavissa heinäkuusta alkaen myös yleisimmistä sovelluskaupoista. Sovelluksen käyttö on maksutonta.

Mobiilisovellus

Ilosaarirockin älypuhelinsovellus tulee olemaan entistä hienompi ja tarjoamaan hurjasti hienoja etuja käyttäjille! Sovellus tulee ladattavaksi kesäkuun aikana yleisimpien sovelluskauppojen kautta.

Aukioloajat

Jokaisen festivaalipäivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä 45 minuuttia ennen porttien sulkeutumista, jonka jälkeen diskot vielä jatkavat hetken aikaa perjantaina ja lauantaina. Tarkat soittoaikataulut löydät aikataulut-sivulta.

Pe 15.7. klo 14:00–02:30
La 17.7. klo 12:00–02:00
Su 18.7. klo 13:00–01:30

Kuvaaminen

Järjestelmäkameran saa tuoda alueelle ja kuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Jätäthän kuitenkin suuren varustemäärän ja salamavalot kotiin. Joillakin artisteilla voi olla poikkeavia kuvaussääntöjä, joten noudatathan järjestyksenvalvojien ohjeistuksia sekä kunnioitat kanssafestaroijien yksityisyyttä.

Ammattimainen keikkojen taltioiminen ei ole luvallista ilman artistin suostumusta.

Festarialueella ja sen ympäristössä liikkuvat tapahtuman viralliset kuvaajat ja videokuvaajat. Kuvia käytetään Ilosaarirockin markkinoinnissa, some-kanavissa sekä nettisivulla www.ilosaarirock.fi. Myös media kuvaa festareilla.

Jos julkaiset omia otoksiasi esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa, muistathan tägätä Ilosaarirockin ja käyttää virallisia hashtageja #ilosaarirock sekä #kesänparasviikonloppu.

Omat juomat ja eväät

Ilosaarirockiin saa tuoda avaamattomia ja läpinäkyviä muovipulloja 1,5 litraan saakka sekä tyhjiä, läpinäkyviä muovipulloja 1,5 litraan saakka, ei kuitenkaan alkoholipulloja. Juomapullot ovat myös sallittuja tyhjinä. Festarialueella on useita vesipisteitä, joista saat raikasta vettä pullon täyteen. Pohjois-Karjalan hanavesi on tutkitusti erinomaista! Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alkoholin tai lasipullojen tuominen alueelle ei ole sallittua.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit ynnä muut ovat sallittuja.

Saavutettavuus

Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalillemme.

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella, missä kulkeminen tapahtuu pääosin hiekoitettuja teitä pitkin. Alue on tasainen Tähtiteltan alueelle johtavaa nousua lukuun ottamatta. Alueella on runsaasti opasteita auttamassa festivaalialueella liikkumisessa.

Festivaalialueen läheisyydessä on pysäköintialue, josta löytyy rajattu määrä ilmaisia invapysäköintipaikkoja. Näille paikoille pysäköimiseen vaaditaan vammaisen pysäköintilupa. Invataksien pysähtymispaikka on pääportin läheisyydessä.

Päälavalla, Tähtiteltassa ja Rentolavalla on liikuntarajoitteisille asiakkaille katsomokorokkeet, joihin pääsee loivaa liuskaa pitkin. Avustajat pääsevät avustettavan kanssa korokkeelle, mikäli korokkeella on tilaa. Korokkeilla on aina järjestyksenvalvoja, joka myös avustaa tarvittaessa korokkeelle saapumisessa ja lähtemisessä.

Katsomokorokkeiden välittömässä läheisyydessä sekä wc-alueilla on esteettömiä vessoja. Korokkeiden vieressä olevat vessat ovat vain liikuntarajoitteisille henkilölle ja Vessapassin haltijoiden käytössä.

Vammaiselle henkilölle, jolla on oikeus avustajaan, avustajan tuominen festivaalille on ilmaista. Ilmaisen rannekkeen saa saapuessa festivaalin infopisteeltä, sitä ei tarvitse varata ennakkoon. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta, esimerkiksi Vammaiskortin (EU Disability Card).

Aluekartta

Lataa aluekartta PDF-tiedostona

Ilosaarirockin festivaalialueen kartta

< Majoitus

Kartat >


Osta liput >
Tilaa uutiskirje >