Vapaaehtoisuus

Uusia ihania tuttavuuksia! Mahtava kokemus! Kurkkaus yhden Suomen suurimman ja vanhimman festivaalin kulissien taakse! Eipä!! Kaikkea tätä ja paljon, paljon muuta on luvassa Ilosaarirockin vapaaehtoisille. Vapaaehtoiset luovat Ilosaarirockille ominaisen hymyilevän, aurinkoisen ja ystävällisen tunnelman ja se välittyy eteenpäin. Ilosaarirock perustettiin vapaaehtoisvoimin ja se on arvoistamme tärkein yhä tänäkin päivänä.

Vapaaehtoisuuden lisäksi Ilosaarirockin keskeisimpiin arvoihin ja kantaviin voimiin kuuluvat musiikin ja kulttuurin tukeminen, luonnonsuojelu sekä Pohjois-Karjalan alueen kehittäminen entistä viihtyisämmäksi elinpaikaksi. Kaikki Ilosaarirockin tuotot käytetään näiden tavoitteiden toteuttamiseen.

Vapaaehtoiseksi voi tulla ihan kuka tahansa ilman erityistä ammattitaitoa, hommia löytyy kaikille.

Vapaaehtoiset osallistuvat festarin toteuttamiseen pääasiassa festivaalin aukioloaikoina eli perjantaista sunnuntaihin ja iltapäivästä yöhön. Vapaaehtoishommia tehdään festaripäivien aikana yhteensä noin 16 tuntia.

Miten vapaaehtoiseksi haetaan?

Vapaaehtoiseksi hakeminen on helppoa. Täytät vain vapaaehtoishakemuksen mahdollisimman hyvin, lähetät sen ja odottelet Ilosaarirockin yhteydenottoa sähköpostilla tai puhelimitse.

Alle 18-vuotiaan hakijan tulee hakemuksen lisäksi toimittaa meille huoltajan suostumus vapaaehtoisuuteen. Lupa toimitetaan skannattuna suoraan hakemuksen liitteenä tai lähetettynä sähköpostiosoitteeseen . Lapun voi myös lähettää postissa osoitteeseen, joka löytyy lupalapusta.

Ei kannata hermostua, jos yhteydenottoa ei ihan heti kuulu: linjat kuumentuvat yleensä toukokuun loppupuolella kesän saapuessa. Kaikille hakijoille ilmoitetaan vapaaehtoiseksi pääsystä perjantaihin 1.7. mennessä.

Vapaaehtoishakemus löytyy täältä.

Rokki-TET!

Ilosaarirock tarjoaa 50 ensikertalaiselle vapaaehtoiselle 12–15-vuotiaalle nuorelle mahdollisuuden tutustua Ilosaarirockin kulissien taakse. Ensikertalaisten Rokki-tettiin haetaan normaalilla vapaaehtoishakemuksella, ja alaikäisiltä tarvitaan huoltajan suostumus.

Hyvä tietää!

Jokainen vapaaehtoinen saa mahtavan vapaaehtoispaidan. Paitaa käytetään vain vapaaehtoisena ollessa, pitäähän maailman parhaimpien vapaaehtoisten joukon erottua. Paidan saa vielä mukanaan kotiin muistoksi.

Kaikki vapaaehtoiset saavat vapaaehtoisrannekkeen, joka toimii tunnisteena ja kulkulupana festivaaliviikonloppuna. Niinä aikoina, kun et ole osallistumassa vapaaehtoistehtäviin, voit nauttia festivaalitunnelmasta ja katsella bändejä.

Ruoka vapaaehtoisen tiellä pitää. Nälkää ei vapaaehtoisten tarvitse nähdä, sillä jokainen vapaaehtoinen saa tehtävien lomassa nauttia lämmintä kotiruokaa.

Vapaaehtoisten oma rentoutumispaikka Taukotupa toimii vapaaehtoisten kahvilana ja siellä on koko festivaalin ajan tarjolla kahvia ja teetä. Sieltä voi ostaa myös pientä purtavaa ja namia omakustannehintaan.

Joensuun kantakaupungin ulkopuolelta saapuvien Ilosaarirockin vapaaehtoisten on mahdollisuus majoittua Urheilutalon salimajoituksessa perjantaista 15.7. klo 14 maanantaihin 18.7. klo 10 asti. Vapaaehtoisille salimajoitus on maksuton, sinun tarvitsee tuoda mukanasi vain tarvitsemasi nukkumistarvikkeet. Patjan saat meiltä. Ilosaarirock tarjoaa majoitusta ainoastaan festivaalin aikaisten vapaaehtoistehtävien ajaksi. Jos tehtävät ovat ennen festivaalia tai sen jälkeen, tulee majoituksista huolehtia itse.

Salimajoitus on tarkoitettu pelkästään vapaaehtoisille eikä sinne myydä lippuja. Salimajoituksessa on rajattu määrä paikkoja. Jos kuitenkin haluat mieluummin majoittua Ilosaari Campingissä, voi leirintälipun ostaa omakustanteisesti.

Vapaaehtoistehtävät

Kierrätys ja siivous
Kierrätys ja siivous pitää huolen, että festivaalialue ja leirinnät pysyvät viihtyisinä ja roskat menevät oikeisiin paikkoihin. Tehtävät vaihtelevat kierrätysoppaana toimimisesta kiertäviin partioihin. Siivouksen vapaaehtoisena pääset usein liikkumaan paljon festarialueella.

Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelun tehtäviä tehdään mm. narikassa ja infossa. Näihin tehtäviin etsitään kaikenikäisiä iloisia, hymyileviä, asiakaspalveluhenkisiä ja tarkkaavaisia vapaaehtoisia, erityisosaamista ei tarvita.

Rannekkeenvaihto ja lipunmyynti
Rannekkeenvaihto ja lipunmyynti huolehtii, että jokaisella asiakkaalla on oikea ranneke ja lippu oikeaan paikkaan. Tähän hommaan kaivataan asiakaspalveluhenkisiä iloisia vapaaehtoisia, kuten kaikkiin muihinkin töihin.

Aluevisuaalisuus
Aluevisuaalisuus tarvitsee apujoukkoja tekemään festivaalista visuaalisesti viihtyisän ja mielenkiintoisen.

Catering
Catering ravitsee nälkäisiä rokkilaisia, artisteja ja vapaaehtoisia. Catering-pisteillä myydään kahvia ja muita herkkuja sekä tehdään leipiä ja huolehditaan esiintyjistä. Kaikenikäisiä vapaaehtoisia tarvitaan artisticateringiin ja Taukotuvalle. Erityisosaamista ei tarvita, mutta hygieniapassista sekä ruuankäsittelykokemuksesta on etua – mainitsethan näistä hakemuksessasi!

Tehotiimi
Tehotiimiläistä kiinnostaa useat tehtävät ja hän sopeutuu tehtävään kuin tehtävään. Tehtävät voivat vaihdella laidasta laitaan, tylsiä päiviä ei ole siis luvassa!

Tervetuloa vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin!

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa .

Seurat ja yhdistykset

Haluatteko osallistua Ilosaarirockin järjestämiseen seuran tai yhdistyksen voimin ja kerryttää esimerkiksi turnauskassaa? Ilosaarirock tekee mielellään yhteistyötä erilaisten yhdistysten ja seurojen kanssa ja hommia on tarjolla esimerkiksi siivouksen, festivaalin rakentamisen ja purkamisen ja ravintolatoiminnan parissa.

Seurahaku Ilosaarirockiin 2022 on avoinna täällä.

< Turvallisuus


Osta liput >
Tilaa uutiskirje >