Saapuminen

Saapuminen Joensuuhun

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä (Linnunlahdentie 3), joka sijaitsee noin kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Joensuun rautatieasemalta ja bussipysäkeiltä Ilosaarirockiin on matkaa alle kaksi kilometriä. Rautatieaseman ja festivaalialueen välillä liikennöi ilmaisia festivaalibusseja, Rokkibusseja.

Joensuu sijaitsee Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalassa. Kaupunkiin voi matkustaa kätevästi junalla, busseilla, lentokoneella tai henkilöautolla. Ympäristöystävällisenä festivaalina suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä tai kimppakyytiä.

Junat

Juna on kätevä keino saapua Joensuuhun! Joensuun rautatieasema sijaitsee aivan keskustan läheisyydessä ja noin 1,5km päässä festivaalialueesta. Ilmaiset Rokkibussit liikennöivät suosituimpien junavuorojen aikaan kuljettaen festarikansaa juna-asemalta festarialueelle perjantaina ja lauantaina sekä sunnuntaina takaisin asemalle.

Perjantaina lisävaunullinen Rokkijuna lähtee Helsingistä klo 10:19 ja saapuu Joensuuhun klo 14:51. Perinteisesti Rokkijunassa on ollut tunnelmaa, ja onpa kyydistä yllätysesiintyjiäkin bongattu! Nähtäväksi jää mitä VR tänä vuonna festarikansan viihdykkeeksi keksii.

Normaalien junavuorojen lisäksi VR järjestää sunnuntaiyönä klo 01:59 starttaavan ylimääräisen yövuoron Ilosaarirockista Helsinkiin. Ilmainen Rokkibussikuljetus kulkee myös festarialueelta yöjunalle.

Katso hinnat ja aikataulut: www.vr.fi.

Rokkibussit

Ilmaiset festivaalibussit eli Rokkibussit liikennöivät rautatieaseman sekä aivan festivaalialueen vieressä sijaitsevan Virkistysuimala Vesikon Rokkibussipysäkin väliä koko viikonlopun ajan!

Rokkibussien vuorot kulkevat Joensuuhun saapuvien vilkkaimpien junayhteyksien mukaan ja lähtevät rautatieasemalta bussien täytyttyä. Sunnuntaina bussit kuljettavat takaisin rautatieasemalle.

Kimppakyydit ja bussikuljetukset

Mikäli autoilet Ilosaarirockiin, kannattaa ottaa auto täyteen muita festarikävijöitä! Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelevat erilaiset kimppakyytipalvelut. Kannattaa myös tutustua Facebookin kimppakyytiryhmiin.

Asiakkaiden saapuminen kuormittaa ympäristöä enemmän kuin mikään muu festivaalin osa-alue. Siksi kannustamme ottamaan autot täyteen kyytiläisiä. Hauskan seuran ja rahansäästön lisäksi teet palveluksen luonnolle!

Bussikyytien aikataulut ja hinnat löydät kätevästi esimerkiksi Perille.fi -palvelusta.

Saapuminen festivaalialueelle

Festivaalialueen läheisyydessä palvelee pyöräparkki, paikallisbussien pysäkki ja taksitolppa. Auton voi pysäköidä viereiseen parkkitaloon tai päiväparkkeeraukseen raviradan parkkialueelle.

Pyöräparkki

Pyörällä festareille saapuminen on mitä mainioin keino. Pyörän saa turvallisesti parkkeerattua heti pääportin vieressä sijaitsevaan valvottuun pyöräparkkiin.

Pyöräparkki on auki kaikkina festivaalipäivinä seuraavasti:
Pe klo 13:00–02:30
La klo 11:00–02:00
Su klo 12:00–01:30

Polkupyörän jättäminen parkkiin maksaa 3€ / kerta.

Pyöräparkkiin voit parkkeerata myös oman sähköpotkulautasi. Vuokratuille yhteiskäyttöisille sähköpotkulaudoille löytyy omat merkityt parkkialueet aivan festivaalialueen vierestä. Ethän jätä sähköpotkulautaasi pitkin poikin pitäjiä!

Haethan pyöräsi tai sähköpotkulautasi ajoissa ennen parkin sulkeutumista. Pyöräparkki ei ole valvottu öisin, eikä Ilosaarirock vastaa hakemattomista tavaroista.

Taksi

Ilosaarirockin aikana Tiedepuiston edessä toimii tilapäinen taksitolppa.

Parkkialueet autoille

Valvottu parkkitalo

Henkilöautojen parkkipaikat sijaitsevat Ilosaari Campingin edustan valvotussa parkkitalossa. Paikat ovat käytössä rokkiperjantaista klo 12 maanantaihin klo 10 saakka. Torstaina saapuvat majoittujat voivat ajaa autonsa Ilosaari Campingiin ja siirtää ne perjantaina parkkitaloon.

Parkkitalossa on mahdollista käydä ja auto on mahdollista parkkeerata sekä talosta poistua kesken festivaalin, öisin parkkitalo on täysin suljettu. Parkkitalon järjestelyistä vastaa Holiday Linnunlahti. Autopaikkoja on rajoitetusti. Ajoneuvoissa yöpyminen on kielletty. Parkkitalolippu (pe–ma) 40€. Osta lippu ennakkoon täältä.

Festaripäiväparkki

Henkilöautojen valvottu festaripäiväparkki sijaitsee aivan festarialueen vieressä raviradan edustalla.

Festariautoparkki on avoinna:
Pe klo 13:00–02:30
La klo 11:00–02:00
Su klo 12:00–01:30

Auton jättäminen festaripäiväparkkiin maksaa 20€ / päivä. Huomioithan, ettei parkkialue ole valvottu öisin.

Autopaikkoja on rajoitetusti. Ajoneuvoissa yöpyminen on kielletty. Parkkialueiden järjestelyistä vastaa Ilosaarirock.

Paikallisbussit

Paikallisliikenteen bussireiteille on Ilosaarirockin ajaksi lisätty yövuoroja Marjalaan, Hukanhaudalle ja Utraan. Lisäksi yövuoroja ajetaan Hammaslahteen, Kontiolahdelle ja Liperiin. Niittylahteen, Ylämyllylle ja Kontiolahdelle liikennöidään tunnin välien festaripäivien ohjelman loppumiseen saakka.

Paikallisbussipysäkki sijaitsee Länsikadulla urheilukentän puolivälin kohdalla.

Saapuminen esteettömästi

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua Ilosaarirockiin. Festivaalialueen parkkipaikoilla on mahdollisuus ilmaiseen invapysäköintiin. Paikkoja on rajoitettu määrä ja tarve on saapuessa todistettava vammaisen pysäköintiluvalla tai liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella. Asfaltoidulta pysäköintialueelta tulevat liikuntarajoitteiset henkilöt pääsevät kulkemaan Linnunlahdentien portista. Sisäänkäynnillä tarkistetaan festivaaliranneke ja tehdään turvatarkastus.

Invataksien pysähtymispaikka sijaitsee jäähallin takakulmalla, lähellä pääporttia.

Kaupunkikartta

Lataa kaupunkikartta PDF-tiedostona

Joensuun kartta

< Liput

Majoitus >


Osta liput >
Tilaa uutiskirje >