Joensuu 15.–17.7.2016

Ismo Alanko

Ismo Alanko

Kaikista harvoista suomalaisista rocklegendoista juuri Ismo Alangolla on erityinen paikka Joensuun sydämessä. Täällä hän laittoi alulle Hassisen Koneen ja löi pysyvän leiman joensuulaisen rockmusiikkiin. Täällä hänet otetaan vastaan sankarin tavoin miehen kiivetessä Sulo-klubin lavalle.

Jo Hassisen Kone ja Sielun Veljet riittäisivät sinetöimään Alangon kuolemattomuuden suomalaisen rockin historiankirjoissa. Kuitenkin yli 20 vuotta kestänyt sooloura on muodostanut Alangosta sen taiteilijan, jollaisena hänet tänään tunnemme. Uraa ovat aina leimanneet rohkeat irtiotot ja törkeän tiukasti soittavat kokoonpanot. Ja tietenkin ne kuulijoiden sieluja koskettelevat kappaleet.

Onneksemme Alangon luovuudussa ei näy ehtymisen merkkejä. Viimevuotinen, tekijän itsensä mukaan nimetty, Ismo Kullervo Alanko nostaa pöydälle kauniita ja mietteliäitä puolia Alangon musiikista. Näillä sävyillä on hyvä helliä myös vauhdikkaan viikonlopun pyörteissä sinkoilevaa festivaaliväkeä. Tervetuloa, Ismo. Sinua on odotettu.

Ismo Alanko Sulo-klubilla perjantaina 15.7.

< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: